Op de ladder met: Eigenhuis schilder Ricardo Herrera

Jeroen Hoefkens

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Ricardo Herrera,

Stel je eens voor, wie is schilder Ricardo en wat doet hij zoal?

Hallo, mijn naam is Ricardo Herrera ik ben 49 jaar en kom uit hartje Amsterdam. Ik ben al 23 jaar schilder en ben sinds 15 jaar zelfstandig schilder. Ik heb mijn schilders opleiding gedaan op de LTS CIN te Amsterdam en in 1986 daar ook mijn diploma gehaald. Mijn werkzaamheden bestaan uit verschillende delen zoals binnenwerk, buitenwerk, boten enz. lekker uitgebreid dus.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik heb het vak gekozen omdat het heel gevarieerd is. Daarnaast, zoals bij zoveel schilders, zat het vak al in de familie. Mijn vader was reclameschilder en mijn oom en opa waren dat ook. Van hen hoorde ik zulke leuke verhalen, wat er allemaal gebeurde bij de klanten waar je bent, aparte dingen die geschilderd werden en de variatie van wat en hoe je het kon doen. Ik werd eigenlijk bijna gelijk verliefd op het vak. Ik doe het dan ook tot de dag vandaag nog steeds met liefde en plezier. En natuurlijk het contact en omgang met je klanten, dat vind ik eigenlijk het allerleukste en belangrijkste.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Natuurlijk moet er ook gelachen worden op het werk! Soms met de klanten of met je collega´s. Er was er eentje die zijn kwast had laten vallen in het zand. Of iemand die vast komt te zitten tussen de dakgoot en de steiger. Lachen natuurlijk! Ook met klanten moet je natuurlijk kunnen lachen. Het is wel eens gebeurt dat een klant met mij mee werkte, en hij dacht het sneller te doen dan mij… Die kwam van een koude kermis thuis. Ik heb ook klanten meegemaakt die de hele dag moppen loopt te vertellen.

Maar laatst was ik bij een klant die de tuinsproeier aanzette toen de buurman zijn gras wilde ging maaien. Ik was daar aan het afschilderen. Het water sproeide zo over het hek heen, en daar stond ik… We een uur lang de slappe lach gehad en daarna samen een bakje koffie gedronken.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Helaas heb ik geen echte hobby´s. Uiteraard wel familie en vrienden waar ik graag kom en leuke dingen mee onderneem. Ik kijk dan graag met hen voetbal of Formule 1. Maar eigenlijk, het leukste vind ik, als ik in een andere stad ben om dan naar de huizen en het schilderwerk te kijken.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Het onderhoud van uw kostbare bezit is natuurlijk zeer belangrijk. Onderhoud kan kostbaar zijn, maar als u dat uitstelt of niet doet dan loopt u het risico op bijvoorbeeld houtrot. Wist u dat het repareren of vervangen van hout vaak een tienvoud meer kost dan schilderen? Bij het onderhoud aan woningen is schilderwerk een van de belangrijkste. De schilder ontdekt het vaak als eerste als er wat aan de hand is. Zowel met de gevel of het houtwerk enz. Om kosten in de hand te houden is het toch het verstandigste om het uit handen te geven aan een vakman. Door regelmatig onderhoud, houdt u de kosten beperkt. Het is natuurlijk een lekker gevoel om thuis te komen en dat u weet dat alles goed wordt onderhouden. Het staat er tip top bij, zonder dat u er omkijken naar heeft. Dat is wat het Eigenhuis Schilderplan biedt!

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Prinsjesdag en schilderwerk

BELANGRIJKE VERANDERINGEN VOOR BEDRIJVEN IN EEN NOTENDOP Dit artikel zet de voornaamste wijzigingen voor schilders op een rij. Belangrijk: Houd... View Article

Lees meer
Koen van den Hengel

Zoekt u een vakschilder?

Nederland kent een groot aantal schilders, maar niet elke schilder is een vakschilder. Helaas komt het nog steeds voor dat... View Article

Lees meer
Kleur Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Brazilië maakt het bont!

Brazilië maakt het bont! In onder andere Brazilië, Curaçao en andere tropische landen zijn huizen vaak met een felle en... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023