Op de ladder met: Eigenhuis schilder Ricardo Herrera

Jeroen Hoefkens

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Ricardo Herrera,

Stel je eens voor, wie is schilder Ricardo en wat doet hij zoal?

Hallo, mijn naam is Ricardo Herrera ik ben 49 jaar en kom uit hartje Amsterdam. Ik ben al 23 jaar schilder en ben sinds 15 jaar zelfstandig schilder. Ik heb mijn schilders opleiding gedaan op de LTS CIN te Amsterdam en in 1986 daar ook mijn diploma gehaald. Mijn werkzaamheden bestaan uit verschillende delen zoals binnenwerk, buitenwerk, boten enz. lekker uitgebreid dus.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik heb het vak gekozen omdat het heel gevarieerd is. Daarnaast, zoals bij zoveel schilders, zat het vak al in de familie. Mijn vader was reclameschilder en mijn oom en opa waren dat ook. Van hen hoorde ik zulke leuke verhalen, wat er allemaal gebeurde bij de klanten waar je bent, aparte dingen die geschilderd werden en de variatie van wat en hoe je het kon doen. Ik werd eigenlijk bijna gelijk verliefd op het vak. Ik doe het dan ook tot de dag vandaag nog steeds met liefde en plezier. En natuurlijk het contact en omgang met je klanten, dat vind ik eigenlijk het allerleukste en belangrijkste.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Natuurlijk moet er ook gelachen worden op het werk! Soms met de klanten of met je collega´s. Er was er eentje die zijn kwast had laten vallen in het zand. Of iemand die vast komt te zitten tussen de dakgoot en de steiger. Lachen natuurlijk! Ook met klanten moet je natuurlijk kunnen lachen. Het is wel eens gebeurt dat een klant met mij mee werkte, en hij dacht het sneller te doen dan mij… Die kwam van een koude kermis thuis. Ik heb ook klanten meegemaakt die de hele dag moppen loopt te vertellen.

Maar laatst was ik bij een klant die de tuinsproeier aanzette toen de buurman zijn gras wilde ging maaien. Ik was daar aan het afschilderen. Het water sproeide zo over het hek heen, en daar stond ik… We een uur lang de slappe lach gehad en daarna samen een bakje koffie gedronken.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Helaas heb ik geen echte hobby´s. Uiteraard wel familie en vrienden waar ik graag kom en leuke dingen mee onderneem. Ik kijk dan graag met hen voetbal of Formule 1. Maar eigenlijk, het leukste vind ik, als ik in een andere stad ben om dan naar de huizen en het schilderwerk te kijken.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Het onderhoud van uw kostbare bezit is natuurlijk zeer belangrijk. Onderhoud kan kostbaar zijn, maar als u dat uitstelt of niet doet dan loopt u het risico op bijvoorbeeld houtrot. Wist u dat het repareren of vervangen van hout vaak een tienvoud meer kost dan schilderen? Bij het onderhoud aan woningen is schilderwerk een van de belangrijkste. De schilder ontdekt het vaak als eerste als er wat aan de hand is. Zowel met de gevel of het houtwerk enz. Om kosten in de hand te houden is het toch het verstandigste om het uit handen te geven aan een vakman. Door regelmatig onderhoud, houdt u de kosten beperkt. Het is natuurlijk een lekker gevoel om thuis te komen en dat u weet dat alles goed wordt onderhouden. Het staat er tip top bij, zonder dat u er omkijken naar heeft. Dat is wat het Eigenhuis Schilderplan biedt!

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houten kozijnen repareren beter dan vervangen

Een recent onderzoek uitgevoerd door CE Delft, een onafhankelijk onderzoeksbureau in duurzaamheidsvraagstukken, heeft aangetoond dat het repareren van houten kozijnen... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Schildervereniging Eigenhuisschilderplan

Schildervereniging in de regio Eigenhuis Schilderplan is dé schildersvereniging in uw regio. Wij laten graag een professional bij u langs... View Article

Lees meer
mooiste kado abonnement Eigenhuis Schilderplan

Cadeaus weggeven stopt bij De Nooy Schilders nog niet!

Wij zijn bijna net zo oud als Sinterklaas, dus nu Sinterklaas vertrekt gaan wij nog even door met het weggeven... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022