Veelgestelde vragen

Eigenhuis Schilderplan

Corona en schilderen, wat zijn de gevolgen?

Lees de actuele informatie over het coronavirus in deze blog

Wat houdt het Eigenhuis Schilderplan in?

Eigenhuis Schilderplan is een platform waar Eigenhuis bezitters en vakbekwame schilders elkaar vinden voor structureel onderhoud van schilderwerk. Het is een initiatief van familiebedrijf De Nooy Meesterschilders sinds 1754.

Waarom zou ik kiezen voor een onderhoudsabonnement?

Met een abonnement voor het schilderwerk bent u in één keer voor jaren van alle zorgen af. U heeft er zelf geen omkijken meer naar. Onze vakschilders zorgen ervoor dat uw schilderwerk perfect wordt verzorgd. Ook als u er zelf even niet aan denkt.

Is het Eigenhuis Schilderplan goedkoper dan ouderwets schilderen?

Ja, door regelmatig volgens een vast schema onderhoud te plegen houden we de kosten beperkt. En is de kans op bijvoorbeeld houtrot schades aanzienlijk lager. In dit document wordt alles overzichtelijk voor u samengevat.

Welk onderhoudsschema wordt er gebruikt?

Wij komen iedere 3 jaar onderhoud aan uw woning uitvoeren. Er kunnen uitzonderingen zijn, afhankelijk van ligging, kleur en type woning. In uw persoonlijk Eigenhuis Schilderplan staat het onderhoudsschema voor uw woning vermeld.

Wie is de Nooy Meesterschilders sinds 1754?

Dit is onze oorsprong. Een van de oudste familie schildersbedrijven van Nederland.

Is Eigenhuis Schilderplan hetzelfde als Eigenhuis Schilderservice (v.h. Collectieve inkoop schilderwerk)?

Nee, dit is niet hetzelfde. Wij zijn uniek, alleen Eigenhuis Schilderplan kan u een abonnement voor schilderwerk bieden. Mét de kwaliteit van 9 generaties schilder ervaring. Daar staan we altijd garant voor.

Wie is mijn aanspreekpunt?

Uw Eigenhuis Schildercoach is uw persoonlijke aanspreekpunt. U kunt met al uw vragen over uw abonnement ben hem of haar terecht.

Kan ik meedoen?

Is Eigenhuis Schilderplan voor iedereen?

Eigenhuis Schilderplan is er voor alle Eigenhuis bezitters in Nederland. Er zijn een paar uitzonderingen:

 

Uw Eigenhuis staat op de waddeneilanden.

Uw Eigenhuis is een woonboot, caravan of een volledig houten chalet.

Uw schilderwerk betreft minder dan 1 volledige gevel van uw woning.

Uw schilderwerk is transparant/blank gelakt (hierbij zijn houtnerven nog zichtbaar).

Kan ik voor mijn appartement of VvE een Eigenhuis Schilderplan afsluiten?

Ja, dat kan!

Is Eigenhuis Schilderplan ook zakelijk toepasbaar?

Ja dat kan, afhankelijk van de situatie. Neem hiervoor contact op met een van onze Eigenhuis Schildercoaches. Of stuur een bericht via WhatsApp.

Bieden jullie ook binnenschilderwerk aan?

Ja, ook voor binnenwerk kunt u bij ons terecht. U ontvangt een op maat gemaakte offerte, naast uw Eigenhuis Schilderplan. Vooral de winter is voor binnenwerk een geschikt moment, en als abonnee heeft u in deze periode extra voordeel met de winterschilder korting!

Offerte

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Vraag hier via de postcodecheck in drie stappen uw complete offerte aan voor uw schilderwerk.

 1. Vul uw gegevens in
 2. Voeg foto’s toe
 3. Binnen drie werkdagen in uw mailbox
Waarom foto's meesturen bij mijn aanvraag?

De foto´s geven onze Eigenhuis Schildercoaches extra duidelijkheid over de onderhoudssituatie van uw woning. Met uw antwoorden en de foto´s kunnen zij een goede inschatting maken van het schilderwerk aan uw woning. Foto´s sturen kan heel gemakkelijk via WhatsApp.

Komt er vooraf iemand ter plekke kijken?

U ontvangt altijd eerst een offerte voor uw Eigenhuis Schilderplan op basis van uw antwoorden en foto´s. Hiermee weet u de kosten voor het schilderwerk nu en in de toekomst. In sommige uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat een van de Eigenhuis Schildercoaches of een vakschilder een bezoek ter plaatse brengt. Dit is afhankelijk van uw type woning en/of de staat van het onderhoud.

Nulbeurt & maandbedrag

Wat is er in de nulbeurt en het maandbedrag opgenomen?

Alle bedragen in uw offerte zijn standaard inclusief BTW, arbeid, materiaal (ook de rolsteiger). Iedere woning is uniek, daarom ontvangt u bij uw offerte een overzicht van de opgenomen onderdelen in uw Eigenhuis Schilderplan.

Is het maandbedrag vast?

U weet waar u de komende jaren aan toe bent op het gebied van schilderwerk. In uitzonderlijke gevallen kan het maandbedrag worden aangepast. Meer informatie hierover vindt u in de algemene voorwaarden

Moet ik voorrijkosten betalen?

Nee, abonnees betalen geen aparte voorrijkosten.

Wanneer moet ik de nulbeurt betalen?

Na uitvoering van de nulbeurt ontvangt u hiervoor de factuur. Deze moet binnen 7 dagen na factuurdatum worden voldaan. 

Wanneer start de automatische incasso van het maandbedrag?

De eerste van de eerstvolgende maand nadat de nulbeurt is uitgevoerd.
Bijvoorbeeld: Wij voeren de nulbeurt uit in april, dan start de automatische incasso per 1 mei.

Waar komt mijn gespaarde geld terecht en staat het veilig bij een eventueel faillissement?

Eigenhuis Schilderplan brengt alle abonnementsgelden veilig onder bij Stichting Beheer Derdengelden. Pas nadat u bij een onderhoudsbeurt het opleverformulier heeft getekend, geeft Stichting Beheer Derdengelden het voor de betreffende onderhoudsbeurt gereserveerde bedrag vrij. Eerder kunnen wij niet bij uw geld komen.

De onafhankelijke Stichting Beheer Derdengelden zorgt ervoor dat uw geld ten alle tijde veilig staat, ook bij een onverhoopt faillissement van Eigenhuis Schilderplan.

Is het Eigenhuis Schilderplan een lening?

Nee, u spaart voor het toekomstige schilderwerk aan uw woning. U krijgt geen BKR registratie.

Waar kan ik de Algemene Voorwaarden vinden?

Onze Algemene Voorwaarden kunt u hier bekijken.

Schilderwerk

Wie komt het schilderwerk bij mij uitvoeren?

Bij Eigenhuis Schilderplan werken we met zorgvuldig geselecteerde vakschilders uit uw regio. Zij beschikken over aantoonbare vakbekwaamheid en voldoen aan alle kwaliteitseisen die vanuit Eigenhuis Schilderplan worden gesteld. Onze oorsprong, familiebedrijf De Nooy Meesterschilders sinds 1754, is daarbij de norm.

Hoelang van te voren weet ik wanneer de schilder komt?

Na uw akkoord, maakt uw Eigenhuis Schildercoach een globale planning met u. Zodra de vakschilder weet wanneer hij bij u aan de slag kan, maakt hij een definitieve planning met u. Houdt hierbij rekening dat onze planningen altijd afhankelijk zijn van het weer.

Moet ik thuis zijn bij uitvoering van het werk?

Nee, dat is voor ons geen noodzaak. U kunt gerust een boodschap gaan doen of gaan werken. Uiteraard moeten er ramen en deuren geopend worden om alles te kunnen schilderen. Onze vakschilders zullen hier met u in goed vertrouwen afspraken over maken.

Welke verfproducten gebruiken jullie?

De voorkeur van onze vakschilders ligt bij uitstekende hoogglans lakken van de Nederlandse A-merken. Met deze producten weten wij zeker dat we achter onze kwaliteit kunnen staan. Heeft u een specifieke voorkeur? Bespreek dit met uw Eigenhuis Schildercoach.

Op mijn woning liggen zonnepanelen, moeten deze verwijderd worden bij schilderwerk?

Soms is er ruimte en kan er worden gewerkt met een uitwijkconsole in combinatie met de rolsteiger. In andere situaties moeten de panelen verwijderd worden. Belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat er veilig gewerkt moet kunnen worden. De- & montage van zonnepanelen is niet het Eigenhuis Schilderplan opgenomen.

Hoe kan ik mij als vakschilder aanmelden voor Eigenhuis Schilderplan?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vakschilders. Via deze pagina kunnen bedrijven zich aanmelden.

Wijzigen en/of opzeggen

Kan ik het Eigenhuis Schilderplan tussentijds stoppen?

Ja dat kan, Eigenhuis Schilderplan is iedere maand opzegbaar. Uw gespaarde saldo wordt verrekend minus de waarde van de eventuele uitgevoerde onderhoudsbeurten. Bij opzeggen brengen wij € 85,- administratiekosten in rekening.

Wat gebeurt er als ik ga verhuizen?

Bij verhuizen zijn er drie mogelijkheden. Deze kunt u met uw Eigenhuis Schildercoach overleggen.

 1. U neemt het abonnement mee naar uw nieuwe woning. We bekijken welk schilderwerk daar nodig is en passen het indien nodig aan.
 2. U draagt het abonnement over aan de nieuwe eigenaar van uw huidige woning.
 3. Het abonnement wordt beëindigd, zoals hierboven omschreven.
Kan ik een nieuwe uitbouw of dakkapel opnemen in het Eigenhuis Schilderplan?

Ja dat kan. U kunt door middel van een foto gemakkelijk aangeven wat er is gewijzigd aan uw Eigenhuis. Wij passen vervolgens het maandbedrag voor u aan. Ook als er minder schilderwerk is, door bijvoorbeeld vervanging van elementen door kunststof, kunnen wij uw abonnement omlaag aanpassen.

Kan ik tijdens het abonnement de kleuren wijzigen?

Ja dat kan. Uw Eigenhuis Schilderplan is gebaseerd op de kleuren zoals die zijn aangebracht bij de nulbeurt. Tussentijds wijzigen kan, in sommige gevallen tegen meerprijs. Deze is afhankelijk van welke wijziging u wilt toepassen.

Garantie en kwaliteit

Hoelang heb ik garantie op mijn schilderwerk?

Tijdens de looptijd van uw Eigenhuis Schilderplan heeft u 100% garantie op het verfsysteem. Door volgens een vast schema het schilderwerk uit te voeren, zijn we er op tijd bij. Tijdens de gehele looptijd van het abonnement kunt u op ons rekenen. Uw schilderwerk blijft in topconditie.

Is houtrenovatie opgenomen?

Wij gaan er van uit dat de te schilderen ondergrond in goed conditie is. Herstel of renovatie van aangetast hout is niet opgenomen. Ook herstellen van bouwkundige gebreken is niet opgenomen.

Wie controleert de kwaliteit?

Onze oorsprong, familiebedrijf De Nooy Meesterschilders sinds 1754, is de norm voor onze kwaliteit. Het werk van iedere aangesloten vakschilder wordt regelmatig gecontroleerd door de keurmeesters van De Nooy. U kunt er dus zeker van zijn dat er vakwerk wordt geleverd met alle garantie en service die u daarvan mag verwachten.  

Valt mechanische beschadiging / een kras of een deuk onder de garantie?

Het eerste krasje op een blinkende verflaag doet het meeste pijn, dat begrijpen we. De garantie op ons schilderwerk dekt de technische gebreken. Mechanische beschadigingen vallen daar niet onder.

Ik heb een gebrek ontdekt aan mijn schilderwerk, hoe kan ik dat melden?

Als u tijdens het werk punten hebben waar u niet tevreden over bent, kunt u dit met de schilder bespreken. Mocht u toch nog iets aantreffen nadat de schilder klaar is? Dan kunt u gemakkelijk met een foto via WhatsApp of e-mail bericht uw Eigenhuis Schildercoach op de hoogte brengen. Dit kan uiteraard op alle momenten tijdens de looptijd van uw abonnement.

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023