Op de ladder met: Eigenhuis schilder Peter

Jeroen Hoefkens

Schilder Peter Gangelhof schilderwerk abonnementRegelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen? Deze keer onze schilder Peter Gangelhof.

Stel je eens voor, wie is schilder Peter en wat doet hij zoal?

Als mij de vraag zo gesteld wordt kom ik tot de conclusie dat ik ondertussen een oude rot in het vak ben geworden. Maar maar wél één nog steeds wil leren van nieuwe ontwikkelingen in de markt. Ik schilder en behang over het algemeen voor particulieren.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik ben op mijn 14e in het schildersvak gerold. Om wat bij te verdienen in de weekenden en vakantie ging ik met mijn zwager mee op klussen. Toen ik van school kwam ben ik gaan werken op de Rijkswerf in Den Helder als schilder. Hier heb ik vakdiploma’s gehaald en werd ik leergierig. Ik ben na een paar jaar in loondienst weer dagonderwijs gaan doen op de Nationale Schildersschool (Nimeto) in Utrecht. Ondertussen ben ik al lang schilder en kan ik zeggen dat ik alle disciplines van het vak wel beheers.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Ik lach veel op het werk maar enige tijd geleden moest ik wel heel erg lachen. Ik begeleidde een stagiaire. Een pittig meisje van 17 jaar. Na een tijdje zei ze dat ze het schilderen super leuk vond maar al dat schuren vond ze minder leuk. Als een wijze mentor legde ik haar uit dat je als vakman toch echt veel meer tijd bezig bent met het voorwerk, zoals schuren. En dat het werkelijke schilderen maar een klein deel is. Hierop zei ze: maar waarom noem je jezelf dan schilder en niet schuurder?!

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik ben een echte huisvader en daarnaast doe ik in mijn vrije tijd graag outdoor sporten zoals bergbeklimmen, kanoën en mountainbiken.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je onze abonnees meegeven?

Neuslatten Eigenhuis SchilderplanRegelmatig kom je tijdens het werk tegen dat de onderste glaslatten van de beglazing niet helemaal meer in orde zijn. Ook kom ik nog wel eens niet-ventilerende latten tegen. Ik adviseer dan om de latten te vervangen door zogenaamde neuslatten (zie de foto). Deze glaslatten geven een betere bescherming aan de onderdorpel en ventileren over de gehele breedte. 2 vliegen in 1 klap!

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wat mag je verwachten van een Eigenhuis Schilder

Als je kiest voor een schilder die is aangesloten bij het Eigenhuis Schilderplan, kun je een aantal voordelen en kwaliteitsgaranties... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Binnen schilderen zelf doen?

Binnen schilderen: verkijk je er niet op! Je woning kleed je aan met meubels maar het schilderwerk maakt het echt... View Article

Lees meer
Houtrot schade Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Houtrot schade aan mijn woning, help! Hoe los ik dat op?

Houtrot schade aan mijn woning, help! Hoe los ik dat op? Het is een van de grootste nachtmerries van een... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023