Op de ladder met: Eigenhuis schilder Stephan Baas

Jeroen Hoefkens

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Stephan Baas uit Grootebroek.

Stel je eens voor, wie is schilder Stephan en wat doet hij zoal?

Ik ben Stephan Baas, 37 jaar, woonachtig in Grootebroek (Noord Holland). In 2005 ben ik gestart met mijn bedrijf en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een allround schildersbedrijf. Wij zijn werkzaam in heel Noord Holland. Onze werkzaamheden zijn binnen- en buitenschilderwerk, latex- en houtwerk spuiten, dakpan- en damwand spuitcoatings. Maar ook voor renovlies aanbrengen en sausen, behangen, stukadoorswerk, glaszetten kan je bij ons terecht. Daarnaast geef ik klanten ook graag een passend kleuradvies. We werken in de winter met z’n vieren en in de zomermaanden meestal met meer mensen. Het opleiden van nieuw schildertalent vind ik erg belangrijk, daarom zijn we erkend leerbedrijf.

Sinds vorig jaar zijn we in het bezit van een eigen hoogwerker. Dat maakt ons werk een stuk makkelijker. Op 1 april is het alweer 15 jaar geleden dat we gestart zijn, en dat gaan we uiteraard vieren!

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Als jonge jongen had ik een zaterdagbaantje in de agrarische sector. Daardoor was het eerst mijn doel om die kant op te gaan. Maar ben toen toch eerst de schildersopleiding gaan doen om te kijken of dat wat was. Dat beviel zo goed, dat ik mij daarin verder heb ontwikkeld. Ik heb eerst bij twee schildersbedrijven gewerkt en het vak goed geleerd. Daarna ben ik voor mijzelf gestart.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Het was eigenlijk niet met werk. Maar de vrijdag voor kerst hebben we het jaar goed afgesloten met elkaar. Met z’n allen lekker gegeten en een biertje gedronken in een restaurant in Hoorn. Dat was erg gezellig.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Dat is mijn gezin. Ik heb twee jonge kinderen, een meisje van bijna 3 en een jongen van 5 maanden. In de weekenden gaan we er graag met z’n vieren op uit. We doen dan veel leuke activiteiten zoals naar het zwembad, een indoor speeltuin, dierentuin, verzin het maar. Daar kan ik echt geweldig van genieten.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Maak elk jaar het houtwerk buiten om goed schoon. Dit is voor het behoud van de verflaag. Deze gaat verflaag langer mee en je huis ziet er veel mooier uit! Dit kan trouwens ook binnen het Eigenhuis Schilderplan, als extra uitbreiding.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

relax hangmat eigen huis Angela de Nooy

Duurzame dinsdag

Mijn dochter van 7 zit voor de televisie en als er tussen haar favoriete programma reclame komt, wordt deze met... View Article

Lees meer
Catholina van de Bunt

Bent u een achteruit of vooruit denker?

Bent u een achteruit of vooruit denker!? Kent u dit gedicht?   Echtpaar in de trein:   Met de allerliefste... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wat kost een schilder per m2

De kosten van een schilder per m2 kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type schilderwerk, de grootte... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023