Op de ladder met: Eigenhuis schilder Jos Vermeulen

Jeroen Hoefkens

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Jos Vermeuelen uit Wijchen.

Stel je eens voor, wie is schilder Jos en wat doet hij zoal?

Ik ben Jos Vermeulen en heb een klus- & schildersbedrijf in Wijchen, bij Nijmegen. Ik ben een man van mijn woord, als ik een afspraak maak met een klant kunnen ze van mij op aan. Ik werk graag nauwkeurig en netjes. Ik doe er alles aan om de werkplek schoon te houden en dat het schilderwerk naar tevredenheid van de klant af te leveren. Het is ook belangrijk om zo goed mogelijk advies te geven. Als ik het met een voorgestelde werkwijze niet eens ben, zal ik het zeker ook met de klant overleggen en kijken naar een oplossing.

Als ik klaar ben met het schilderwerk duik ik graag even heerlijk op de bank en kijk tv. Even lekker het hoofd leeg maken. Nieuws en een film, kunnen mij wel boeien. Tevens ben ik zeer leergierig als het gaat om nieuwe producten en materialen op schildersgebied. Ik volg nieuwe trends op de voet!

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Voor mij is dat simpel, door mijn werk maak ik mensen blij. Ze vinden het super om te zien hoe het huis weer is opgeknapt als het schilderwerk gedaan is. Ik betrek de klant er graag bij, zodat ze weten wat ik allemaal doe als ik bij hen bezig ben. Ik vind het heerlijk om in de buitenlucht te werken, ben een echt buitenmens. In het schildersvak kan ik mensen blij maken en lekker buiten werken combineren. Wat wil een mens nog meer?

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Bij een van mijn vorige opdrachten voerde ik sauswerk uit aan een appartement. De wanden waren echt heel slecht gedaan door vorige eigenaar. Ze zaten vol met strepen. Het waren nogal lange wanden, ongeveer 15 meter. De klant zei mij, “als jij dit voor elkaar krijgt zonder strepen, eet ik mijn hoed op!” Helaas jammer voor de klant, hij kon aan het hoedje beginnen toen ik het schilderwerk opleverde. ☺ Dat was wel lachen, heb hem toch maar gezegd laat hoedje maar heel.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Of het verrassend is weet ik niet, maar ik ga graag een paar keer per jaar op vakantie. Samen met mijn vriendin regelmatig een hotelletje kan ik echt van genieten. We houden van uitgaan, en luisteren graag muziek. Kortom,we proberen samen te genieten van elke dag van het leven!

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Hou het schilderwerk netjes en schoon. Ondanks dat u gebruikt maakt van Eigenhuis Schilderplan is het belangrijk om het schilderwerk zo nu en dan met een niet ontvettend wasmiddel schoon te maken. Maak onder de dorpels schoon, haal vuil en vooral zand weg. Maak de naden onder glaslatjes goed schoon, en vooral bij de aluminium profielen bij kiep-kantel ramen. De hoekjes kunnen nog al eens verstopt raken en water kan daardoor niet weg. Met als gevolg, houtrot! Uiteraard kunnen wij buiten de geplande schildersbeurten van het Eigenhuis Schilderplan, ieder jaar uw houtwerk schoonmaken. Extra service naast het schilder abonnement.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

levenslang professionele schilder Angela de Nooy

Het was goedkoop maar u heeft nu ‘levenslang’!

U kent dat wel. U had uzelf voor de vakantie voorgenomen om deze zomer echt het eigen huis aan de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Houtrot, ellende voor een Eigenhuis…. Hoe moet ik houtrot voorkomen?

Gapende gaten in ramen, kozijnen met grote scheuren en glaslatten die zomaar ineens van uw woning vallen. Het is hier... View Article

Lees meer
Op de ladder met Gerard van Loenen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Gerard van Loenen

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022