Op de ladder met: Eigenhuis schilder Jos Vermeulen

Jeroen Hoefkens

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Jos Vermeulen uit Wijchen.

Stel je eens voor, wie is schilder Jos en wat doet hij zoal?

Ik ben Jos Vermeulen en heb een klus- & schildersbedrijf in Wijchen, bij Nijmegen. Ik ben een man van mijn woord, als ik een afspraak maak met een klant kunnen ze van mij op aan. Ik werk graag nauwkeurig en netjes. Ik doe er alles aan om de werkplek schoon te houden en dat het schilderwerk naar tevredenheid van de klant af te leveren. Het is ook belangrijk om zo goed mogelijk advies te geven. Als ik het met een voorgestelde werkwijze niet eens ben, zal ik het zeker ook met de klant overleggen en kijken naar een oplossing.

Als ik klaar ben met het schilderwerk duik ik graag even heerlijk op de bank en kijk tv. Even lekker het hoofd leeg maken. Nieuws en een film, kunnen mij wel boeien. Tevens ben ik zeer leergierig als het gaat om nieuwe producten en materialen op schildersgebied. Ik volg nieuwe trends op de voet!

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Voor mij is dat simpel, door mijn werk maak ik mensen blij. Ze vinden het super om te zien hoe het huis weer is opgeknapt als het schilderwerk gedaan is. Ik betrek de klant er graag bij, zodat ze weten wat ik allemaal doe als ik bij hen bezig ben. Ik vind het heerlijk om in de buitenlucht te werken, ben een echt buitenmens. In het schildersvak kan ik mensen blij maken en lekker buiten werken combineren. Wat wil een mens nog meer?

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Bij een van mijn vorige opdrachten voerde ik sauswerk uit aan een appartement. De wanden waren echt heel slecht gedaan door vorige eigenaar. Ze zaten vol met strepen. Het waren nogal lange wanden, ongeveer 15 meter. De klant zei mij, “als jij dit voor elkaar krijgt zonder strepen, eet ik mijn hoed op!” Helaas jammer voor de klant, hij kon aan het hoedje beginnen toen ik het schilderwerk opleverde. ☺ Dat was wel lachen, heb hem toch maar gezegd laat hoedje maar heel.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Of het verrassend is weet ik niet, maar ik ga graag een paar keer per jaar op vakantie. Samen met mijn vriendin regelmatig een hotelletje kan ik echt van genieten. We houden van uitgaan, en luisteren graag muziek. Kortom,we proberen samen te genieten van elke dag van het leven!

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Hou het schilderwerk netjes en schoon. Ondanks dat u gebruikt maakt van Eigenhuis Schilderplan is het belangrijk om het schilderwerk zo nu en dan met een niet ontvettend wasmiddel schoon te maken. Maak onder de dorpels schoon, haal vuil en vooral zand weg. Maak de naden onder glaslatjes goed schoon, en vooral bij de aluminium profielen bij kiep-kantel ramen. De hoekjes kunnen nog al eens verstopt raken en water kan daardoor niet weg. Met als gevolg, houtrot! Uiteraard kunnen wij buiten de geplande schildersbeurten van het Eigenhuis Schilderplan, ieder jaar uw houtwerk schoonmaken. Extra service naast het schilder abonnement.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houtrot herkennen? De 9 meesterschilder tips

Houtrot is een aandoening die hout kan aantasten en uiteindelijk kan leiden tot structurele schade. Het is belangrijk om het... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Een goede voorbereiding, is het halve werk!

Een goede voorbereiding, is het halve werk! Eigenhuis Schilderplan ondersteunt u ook bij de voorbereidingen voor het schilderwerk. Voordat de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

De ideale schilder temperatuur

Ga je schilderen? Dit is de ideale schilder temperatuur Ben je van plan om te gaan schilderen en ben je... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023