Op de ladder met: Eigenhuis schilder Laurens

Jeroen Hoefkens

Schilder LaurensRegelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen? Deze keer bij schilder Laurens van Dijk.

Stel je eens voor, wie is schilder Laurens en wat doet hij zoal?

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik in het schildersvak gestart. Ik werk nu ongeveer 4 jaar als zelfstandige, en voer vooral particulier schilderwerk uit. Dat doe ik zowel binnen als buiten, in samenwerking met Eigenhuis Schilderplan.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Het schildersvak is bij toeval op mijn pad gekomen. Ik wist niet zo goed welke kant ik op wilde. Het mooi maken heeft mij altijd al getrokken. Er kwam destijds een stageperiode aan voor school. Via een vriend van mijn ouders, die al ruim 30 jaar schilder is, kwam ik in aanraking met het schildersvak. Bij hem ben ik toen stage gaan lopen. Ik kwam er achter welk dankbaar werk schilders uitvoeren. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven om hierin verder te gaan. Nu ik als zelfstandige werk en direct contact heb met de klant geeft dat nog meer voldoening. Ik hoor direct de reacties van de klanten. We nemen de klanten zorgen uit handen en maken het ook nog mooi!

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Kleuren, daar kunnen we nog wel eens flink om lachen! Ik had de kleur RAL 9010, een gebroken witte kleur, nodig voor een klus. Die had ik besteld bij de groothandel. Ik kreeg de verf geleverd, open het blik samen met de klant, zit er donkerrood in de pot! Dat was niet de bedoeling… Een hartverzakking en een telefoontje naar de groothandel verder, blijkt dat het nummer 9010 in meerdere kleurcollecties voorkomt, en zij het verkeerd gemengd hadden. Gelukkig kreeg ik dezelfde dag nog een nieuw blik geleverd en was het opgelost.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik houd ervan om na het werk te sporten. Daar kan ik ook veel energie in kwijt. Daarnaast ben ik ook een levensgenieter, en een (t)huisman die erg kan genieten van en met mijn gezin.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je onze abonnees meegeven?

Bezuinig nooit op goede investeringen in uw woning, maar kijk naar de praktische kant om voordeel te halen. Tegelijk met de buren schilderwerk uit laten voeren geeft al snel voordelen. We zijn er toch met onze spullen. Daarom kunnen we burenkorting geven bij schilderen van meerdere woningen tegelijk.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen laten plaatsen: daarom zou je dit moeten doen Wilt u zonnepanelen laten plaatsen? Zonnepanelen zijn erg interessant en een... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Schilderwerk per seizoen

Schilderwerk per seizoen Bent u benieuwd in welk seizoen u het beste schilderwerk kunt verrichten? Uw buitenschilderwerk dient eens om... View Article

Lees meer
Op de ladder met Eigenhuis Schilder Jos Vermeulen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Jos Vermeulen

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023