Op de ladder met: Eigenhuis schilder Laurens

Jeroen Hoefkens

Schilder LaurensRegelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen? Deze keer bij schilder Laurens van Dijk.

Stel je eens voor, wie is schilder Laurens en wat doet hij zoal?

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik in het schildersvak gestart. Ik werk nu ongeveer 4 jaar als zelfstandige, en voer vooral particulier schilderwerk uit. Dat doe ik zowel binnen als buiten, in samenwerking met Eigenhuis Schilderplan.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Het schildersvak is bij toeval op mijn pad gekomen. Ik wist niet zo goed welke kant ik op wilde. Het mooi maken heeft mij altijd al getrokken. Er kwam destijds een stageperiode aan voor school. Via een vriend van mijn ouders, die al ruim 30 jaar schilder is, kwam ik in aanraking met het schildersvak. Bij hem ben ik toen stage gaan lopen. Ik kwam er achter welk dankbaar werk schilders uitvoeren. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven om hierin verder te gaan. Nu ik als zelfstandige werk en direct contact heb met de klant geeft dat nog meer voldoening. Ik hoor direct de reacties van de klanten. We nemen de klanten zorgen uit handen en maken het ook nog mooi!

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Kleuren, daar kunnen we nog wel eens flink om lachen! Ik had de kleur RAL 9010, een gebroken witte kleur, nodig voor een klus. Die had ik besteld bij de groothandel. Ik kreeg de verf geleverd, open het blik samen met de klant, zit er donkerrood in de pot! Dat was niet de bedoeling… Een hartverzakking en een telefoontje naar de groothandel verder, blijkt dat het nummer 9010 in meerdere kleurcollecties voorkomt, en zij het verkeerd gemengd hadden. Gelukkig kreeg ik dezelfde dag nog een nieuw blik geleverd en was het opgelost.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik houd ervan om na het werk te sporten. Daar kan ik ook veel energie in kwijt. Daarnaast ben ik ook een levensgenieter, en een (t)huisman die erg kan genieten van en met mijn gezin.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je onze abonnees meegeven?

Bezuinig nooit op goede investeringen in uw woning, maar kijk naar de praktische kant om voordeel te halen. Tegelijk met de buren schilderwerk uit laten voeren geeft al snel voordelen. We zijn er toch met onze spullen. Daarom kunnen we burenkorting geven bij schilderen van meerdere woningen tegelijk.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houtrot herkennen? De 9 meesterschilder tips

Houtrot is een aandoening die hout kan aantasten en uiteindelijk kan leiden tot structurele schade. Het is belangrijk om het... View Article

Lees meer
voordelen Eigenhuis schilderplan ZZP Eigenhuis Schilderplan

De gevolgen voor uw schilderonderhoud door het ‘verZZP-eren’ van Nederland

De voor- en nadelen van zzp’ers voor uw schilderonderhoud Overal om u heen schieten de zzp’ers als paddestoelen uit de... View Article

Lees meer
huis schilderen Eigenhuis Schilderplan

Huis schilderen?

Uw huis schilderen, zorgeloos en goedkoop? Wilt u goedkoop en zorgeloos uw huis schilderen? Dan kunt u er natuurlijk voor... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023