Op de ladder met: Eigenhuis schilder Arie van der Vlist

Jeroen Hoefkens

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Arie van der Vlist uit Stolwijk.

Stel je eens voor, wie is schilder Arie en wat doet hij zoal?

Ik ben Arie van der Vlist, eigenaar van familiebedrijf van der Vlist Schilderwerken. Het bedrijf bestaat al sinds 1875, meer dan een eeuw schilders ervaring. Ik sta nu ruim 25 jaar aan het roer. Naast de taken die bij het eigenaarschap van het bedrijf horen, werk ik ook graag mee op de werkvloer. Ik zit nog graag met mijn vingers in de verf!

Waarom heb je destijds gekozen voor het schildersvak?

In eerste instantie had ik niet de ambitie om het bedrijf over te nemen. Het is mij zeker niet opgelegd om de opvolger te worden. Ik kwam meewerken op de verschillende schilderklussen. Zo ben ik er ingerold en toch verliefd geworden op het schildersvak.

Eigenhuis Schilder Arie Vlist Stolwijk

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Ha, mooie vraag! Nou, waar we echt heel hard om gelachen hebben, was een mooie actie van een dorpsgenoot. We waren buiten aan de slag, en gingen even naar binnen voor een kop koffie en een broodje. Kwasten in de pot en op naar de koffie. Toen we terugkwamen stonden we voor een extra klusje…. Alle kwasten stonden ondersteboven met alle stelen in de verf! De dader stond om de hoek te lachen om onze verbaasde gezichten. Gelukkig konden wij er ook om lachen!

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik mag graag een potje tennissen met mijn zoon. Andere sport die ik echt graag doe is wielrennen. Dit jaar ben ik met vrienden van Stolwijk naar Berlijn gefietst. Dat was echt een prachtige ervaring. En mijn creativiteit kan ik kwijt in het amateurtoneel. We zijn nu hard aan het repeteren voor een mooi stuk Haar naam was Sarah, in verband met 75 jaar bevrijding.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je onze abonnees meegeven?

Wat erg belangrijk is, mede om de buitenkant goed te houden, is het binnenschilderwerk. Openstaande kitnaden en verbindingen zorgen voor vocht in het hout. Dit kan aan de buitenkant weer voor problemen zorgen. En extra tip, let er bij het schuren op dat je niet te grof schuurt. Voor je het weet zijn er kale kanten en is er weinig laagdikte.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

voordelen Eigenhuis schilderplan ZZP Eigenhuis Schilderplan

De gevolgen voor uw schilderonderhoud door het ‘verZZP-eren’ van Nederland

De voor- en nadelen van zzp’ers voor uw schilderonderhoud Overal om u heen schieten de zzp’ers als paddestoelen uit de... View Article

Lees meer
Vakantiegeld voor schilderwerk Koen van den Hengel

Uw vakantiegeld uitgeven aan schilderwerk?

In de maand mei krijgt vrijwel iedereen vakantiegeld gestort en wie kan wat extra geld nou niet gebruiken? De naam... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Deuren schilderen… ooit aan gedacht?

Deuren schilderen – Om uw deuren te schilderen moet u rekening houden met een aantal andere zaken dan als u... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023