Op de ladder met: Eigenhuis schilder Arie van der Vlist

Jeroen Hoefkens

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Arie van der Vlist uit Stolwijk.

Stel je eens voor, wie is schilder Arie en wat doet hij zoal?

Ik ben Arie van der Vlist, eigenaar van familiebedrijf van der Vlist Schilderwerken. Het bedrijf bestaat al sinds 1875, meer dan een eeuw schilders ervaring. Ik sta nu ruim 25 jaar aan het roer. Naast de taken die bij het eigenaarschap van het bedrijf horen, werk ik ook graag mee op de werkvloer. Ik zit nog graag met mijn vingers in de verf!

Waarom heb je destijds gekozen voor het schildersvak?

In eerste instantie had ik niet de ambitie om het bedrijf over te nemen. Het is mij zeker niet opgelegd om de opvolger te worden. Ik kwam meewerken op de verschillende schilderklussen. Zo ben ik er ingerold en toch verliefd geworden op het schildersvak.

Eigenhuis Schilder Arie Vlist Stolwijk

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Ha, mooie vraag! Nou, waar we echt heel hard om gelachen hebben, was een mooie actie van een dorpsgenoot. We waren buiten aan de slag, en gingen even naar binnen voor een kop koffie en een broodje. Kwasten in de pot en op naar de koffie. Toen we terugkwamen stonden we voor een extra klusje…. Alle kwasten stonden ondersteboven met alle stelen in de verf! De dader stond om de hoek te lachen om onze verbaasde gezichten. Gelukkig konden wij er ook om lachen!

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik mag graag een potje tennissen met mijn zoon. Andere sport die ik echt graag doe is wielrennen. Dit jaar ben ik met vrienden van Stolwijk naar Berlijn gefietst. Dat was echt een prachtige ervaring. En mijn creativiteit kan ik kwijt in het amateurtoneel. We zijn nu hard aan het repeteren voor een mooi stuk Haar naam was Sarah, in verband met 75 jaar bevrijding.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je onze abonnees meegeven?

Wat erg belangrijk is, mede om de buitenkant goed te houden, is het binnenschilderwerk. Openstaande kitnaden en verbindingen zorgen voor vocht in het hout. Dit kan aan de buitenkant weer voor problemen zorgen. En extra tip, let er bij het schuren op dat je niet te grof schuurt. Voor je het weet zijn er kale kanten en is er weinig laagdikte.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

Geen zorgen Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Geen zorgen meer met een Schilderplan

Het Schilderplan van Eigenhuis Schilderplan Waarom nog zorgen maken om het onderhoud aan uw huis? Met het Eigenhuis Schilderplan bent... View Article

Lees meer
Lauren van Dijk Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Laurens

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer
Op de ladder met Jan Molenaar Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Jan Molenaar

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022