Op de ladder met: Eigenhuis schilder Gerard van Loenen

Jeroen Hoefkens

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Gerard van Loenen. Na meerdere werkgevers 3 jaar geleden zijn eigen bedrijf gestart.

Stel je eens voor, wie is schilder Gerard en wat doet hij zoal?

Mijn naam is Gerard van Loenen en ik ben 56 jaar. Ik ben geboren en getogen in Amersfoort en woon dicht bij de binnenstad waar ik graag naar toe wandel. Ik zit al vanaf mijn achttiende in het schildersvak. Toen ik van school kwam heb ik eerst 2 jaar in een garage gewerkt. Ik voelde me in de garage een beetje opgesloten en wilde meer buiten werken en meer vrijheid ervaren.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik heb het vak geleerd bij schildersbedrijf Timmermans. Ik vond het toen wel eens lastig om telkens maar weer te wassen, te slijpen met waterproof schuurpapier en te repareren. Maar ik heb er nu nog dagelijks profijt van dat ik het vak zo grondig heb geleerd. Via Timmermans heb ik kennis gemaakt met het opknappen van monumentale panden, iets dat nog steeds mijn voorkeur heeft. Na ongeveer 3 werkgevers ben ik 3 jaar geleden mijn eigen bedrijf gestart, Van Loenen Schilderwerken. Met de start van mijn bedrijf, startte ook de samenwerking met Eigenhuis Schilderplan.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Laatst werkte ik bij een klant met een jochie van 2,5 jaar. Het was een periode dat het erg warm was. Dus het kleine mannetje Morris zat in zijn badje buiten. Hij zat dusdanig te spetteren dat mijn net afgeschilderde raamkozijn onder kwam te zitten. Dit was toch wel komisch. Een dag later was ik aan de andere kant aan het schilderen en ontdekte allemaal kleine verfhandjes op de ruiten. Je kon wel raden dat het allemaal kleine Morrishandjes waren. Uiteraard heb ik het weer netjes hersteld. Maar het zijn mooie dingen om mee te maken. En ook leuk om te noemen, er zijn ook klanten die aan het bakken slaan en mij volstoppen met heerlijke koeken. Gezelligheid alom!

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag en rij een ritje op de motor, op mijn Harley Roadking. Ik lees graag en pak regelmatig de racefiets of loop een rondje hard. In het verleden deed ik dit zeer fanatiek, wat me ook 3 marathons opleverde. Nu ben ik ’s avonds toch ook wel eens een beetje moe, of wil ik graag liever thuis zijn met mijn vriendin Antoinette. In de coronatijd heb ik nog iets nieuws ontdekt, de sudoku!

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Onderhoudstip voor het behoud van het schilderwerk, is om tijdens het ramen lappen ook een spons of lap over het houtwerk te halen. Dit schoonmaken zorgt ervoor dat het schilderwerk langer goed blijft. En nog een tip, als u dan stiekem toch eens zelf schildert, bewaar dan uw kwasten dan in de lijnolie voor een langer behoud van de kwastharen.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Eigenschappen goed schilderwerk

Goed schilderwerk heeft een aantal eigenschappen, waaronder:   Een gladde afwerking: het oppervlak moet egaal zijn, zonder strepen of oneffenheden.... View Article

Lees meer
euro voordeel eigenhuis schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Beter onderhoud VvE’s door wetsvoorstel

Beter onderhoud VvE’s door wetsvoorstel Bewoners van Verenigingen van Eigenaren moeten worden aangespoord om meer onderhoud te plegen. Uit onderzoek... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Infraroodverwarming: Kostenbesparend en Energiezuinig

Infraroodverwarming: Kostenbesparend en Energiezuinig nfraroodverwarming is een innovatieve en kostenbesparende manier om je huis te verwarmen. Deze moderne technologie biedt... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023