Voorbeeld onderhoudsplan schilderwerk

Koen van den Hengel

Onderhoudsplan schilderwerk

Wilt u niet meer elk jaar de ladder op om het schilderwerk uit te voeren aan uw woning? In deze blog help ik u op weg om de levensduur van het schilderwerk te verlengen door middel van een onderhoudsplan. Want zoals u weet hebben houten onderdelen aan uw huis regelmatig een nieuwe laag verf nodig. Als dit niet gebeurt is de kans groot dat het hout gaat rotten. Wilt u met een goed gevoel in de tuin zitten zonder omkijken naar het schilderwerk? Lees dan verder.

Achterstallig schilder onderhoud voorkomen

Verschillende verffabrikanten beweren dat hun verflaag wel 10 jaar lang mee gaat. Dat kan, alleen zijn dat wel de meest ideale omstandigheden, zonder regen en zon. Echter uw woning heeft vaker een schilderbeurt nodig om achterstallig schilder onderhoud te voorkomen. Met een vast onderhoudsschema voorkomt u achterstallig onderhoud en blijft u prettig wonen. Hiernaast vindt u een voorbeeld van zo’n onderhoudsplan. Op deze manier verlengt u de levensduur van het schilderwerk aanzienlijk en voorkomt u dat u elk jaar de ladder op moet om het schilderwerk uit te voeren.Onderhoudsplan schilderwerk Eigenhuis Schilderplan

Extra tips om de levensduur van uw schilderwerk te verlengen:

 • Reinig het schilderwerk elk jaar met een minder milieubelastend reinigingsmiddel, zoals Universol Verfreiniger.
 • Controleer tijdens het reinigen of alle delen nog goed in de verf zitten en werk deze waar nodig bij.
 • Voer elke drie jaar een kleine schilderonderhoudsbeurt uit waarbij u liggende delen die veel te maken hebben met regen en zon opnieuw schildert.
 • Controleer en vervang waar nodig de kitranden van uw glas. Dit voorkomt dat vocht het hout aantast.
 • Zorg er voor dat de binnenzijde van uw kozijnen goed geschilderd zijn, dit voorkomt dat vocht (met name bij enkel glas) vanuit binnen doordringt in het hout, wat ook de verflaag aan de buitenzijde aantast.
 • Plaats neuslatten bij vast isolatieglas. Dit type glaslat bedekt de gehele onderdorpel en geeft zo meer bescherming tegen invloeden van het weer.

Het bovenstaande onderhoudsschema en de tips om de levensduur van uw schilderwerk te verlengen is gebaseerd op basis van een gemiddelde woning. Het onderhoudsplan wordt bepaald door een groot aantal factoren:

 • Schilderwerk op de noord- en oostzijde van uw huis worden over het algemeen minder blootgesteld aan weersinvloeden dan onderdelen op de zuid- en westzijde van de woning.
 • Schilderwerk dat veel wordt blootgesteld aan zon, regen en wind heeft sneller onderhoud nodig dan andere onderdelen, houdt hier dus rekening mee in het onderhoudsschema.
 • Donkere kleuren nemen meer warmte op dan lichtere kleuren. Hierdoor hebben donkere kleuren aan uw woning meer te leiden dan lichte kleuren. Zomers kunnen de temperaturen van uw houtwerk hoog oplopen. Houdt donkere onderdelen dus beter in de gaten dan lichtere onderdelen.

Schilderwerk uitbesteden

Zoals u ziet is het schilder onderhoud aan uw woning geen incidentele maar een doorlopende activiteit. Heeft u geen tijd of gewoonweg geen zin om het schilderwerk zelf uit te laten voeren. Kijk dan eens naar de mogelijkheden van het schilder abonnement van Eigenhuis Schilderplan. U krijgt een onderhoudsplan dat volledig aangepast is op uw woning. Laat het schilderwerk nog vandaag door ons uitvoeren en u kunt zorgeloos genieten in de tuin, want we zijn er volgens een vast schema altijd op tijd bij. Doe de postcodecheck

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Cao’s en arbeidsvoorwaarden voor schilders 2024

Cao’s en arbeidsvoorwaarden voor schilders 2024 De leden van Eigenhuis Schilderplan vallen onder de cao voor het schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhoud-... View Article

Lees meer
Jeroen Hoefkens

Is het collectief inkopen van schilderonderhoud een nieuwe trend?

Waarschijnlijk kom ook jij met enig regelmaat bij een grootgrutter waar we allemaal wel eens hamsteren. De afgelopen tijd bood... View Article

Lees meer
huis schilderen Eigenhuis Schilderplan

Huis schilderen?

Uw huis schilderen, zorgeloos en goedkoop? Wilt u goedkoop en zorgeloos uw huis schilderen? Dan kunt u er natuurlijk voor... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023