Voorbeeld onderhoudsplan schilderwerk

Koen van den Hengel

Onderhoudsplan schilderwerk

Wilt u niet meer elk jaar de ladder op om het schilderwerk uit te voeren aan uw woning? In deze blog help ik u op weg om de levensduur van het schilderwerk te verlengen door middel van een onderhoudsplan. Want zoals u weet hebben houten onderdelen aan uw huis regelmatig een nieuwe laag verf nodig. Als dit niet gebeurt is de kans groot dat het hout gaat rotten. Wilt u met een goed gevoel in de tuin zitten zonder omkijken naar het schilderwerk? Lees dan verder.

Achterstallig schilder onderhoud voorkomen

Verschillende verffabrikanten beweren dat hun verflaag wel 10 jaar lang mee gaat. Dat kan, alleen zijn dat wel de meest ideale omstandigheden, zonder regen en zon. Echter uw woning heeft vaker een schilderbeurt nodig om achterstallig schilder onderhoud te voorkomen. Met een vast onderhoudsschema voorkomt u achterstallig onderhoud en blijft u prettig wonen. Hiernaast vindt u een voorbeeld van zo’n onderhoudsplan. Op deze manier verlengt u de levensduur van het schilderwerk aanzienlijk en voorkomt u dat u elk jaar de ladder op moet om het schilderwerk uit te voeren.Onderhoudsplan schilderwerk Eigenhuis Schilderplan

Extra tips om de levensduur van uw schilderwerk te verlengen:

 • Reinig het schilderwerk elk jaar met een minder milieubelastend reinigingsmiddel, zoals Universol Verfreiniger.
 • Controleer tijdens het reinigen of alle delen nog goed in de verf zitten en werk deze waar nodig bij.
 • Voer elke drie jaar een kleine schilderonderhoudsbeurt uit waarbij u liggende delen die veel te maken hebben met regen en zon opnieuw schildert.
 • Controleer en vervang waar nodig de kitranden van uw glas. Dit voorkomt dat vocht het hout aantast.
 • Zorg er voor dat de binnenzijde van uw kozijnen goed geschilderd zijn, dit voorkomt dat vocht (met name bij enkel glas) vanuit binnen doordringt in het hout, wat ook de verflaag aan de buitenzijde aantast.
 • Plaats neuslatten bij vast isolatieglas. Dit type glaslat bedekt de gehele onderdorpel en geeft zo meer bescherming tegen invloeden van het weer.

Het bovenstaande onderhoudsschema en de tips om de levensduur van uw schilderwerk te verlengen is gebaseerd op basis van een gemiddelde woning. Het onderhoudsplan wordt bepaald door een groot aantal factoren:

 • Schilderwerk op de noord- en oostzijde van uw huis worden over het algemeen minder blootgesteld aan weersinvloeden dan onderdelen op de zuid- en westzijde van de woning.
 • Schilderwerk dat veel wordt blootgesteld aan zon, regen en wind heeft sneller onderhoud nodig dan andere onderdelen, houdt hier dus rekening mee in het onderhoudsschema.
 • Donkere kleuren nemen meer warmte op dan lichtere kleuren. Hierdoor hebben donkere kleuren aan uw woning meer te leiden dan lichte kleuren. Zomers kunnen de temperaturen van uw houtwerk hoog oplopen. Houdt donkere onderdelen dus beter in de gaten dan lichtere onderdelen.

Schilderwerk uitbesteden

Zoals u ziet is het schilder onderhoud aan uw woning geen incidentele maar een doorlopende activiteit. Heeft u geen tijd of gewoonweg geen zin om het schilderwerk zelf uit te laten voeren. Kijk dan eens naar de mogelijkheden van het schilder abonnement van Eigenhuis Schilderplan. U krijgt een onderhoudsplan dat volledig aangepast is op uw woning. Laat het schilderwerk nog vandaag door ons uitvoeren en u kunt zorgeloos genieten in de tuin, want we zijn er volgens een vast schema altijd op tijd bij. Doe de postcodecheck

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

Schilder Peter Gangelhof Header Schilderwerk abonnement (1) Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Peter

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer
Warmte en buiten schilderen Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Warmte en buiten schilderen

Warmte en buiten schilderen, waar moet u rekening mee houden? Het is deze zomer al vaak stralend weer geweest, sommige... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Offerte schilderwerk buiten

“Geef je huis een frisse uitstraling! Professioneel buitenschilderwerk voor een prachtige transformatie.” Opzoek naar een buitenschilder Ben je op zoek... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022