Soorten verf

Dominique Fokker

Er zijn verschillende soorten verf die gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten verf:

 1. Acrylverf: Acrylverf is een veelzijdige verf op waterbasis die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Het droogt snel, heeft een goede dekking en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Acrylverf is ideaal voor muren, plafonds, houtwerk en meubels.
 2. Latexverf: Latexverf is een vorm van acrylverf die specifiek is ontworpen voor het schilderen van muren en plafonds. Het is gemakkelijk aan te brengen, droogt snel en heeft een duurzame afwerking. Latexverf is verkrijgbaar in verschillende glansgraden, zoals mat, zijdeglans en hoogglans.
 3. Olieverf: Olieverf is een traditionele verf op basis van olie, meestal lijnzaadolie. Het heeft een langere droogtijd dan acrylverf, waardoor het meer geschikt is voor schilderijen op doek of houten oppervlakken. Olieverf biedt een rijke kleur en heeft een gladde afwerking.
 4. Emailverf: Emailverf, ook wel bekend als alkydverf, is een olie- of watergedragen verf met een duurzame en harde afwerking. Het is bestand tegen slijtage, vlekken en chemicaliën, waardoor het geschikt is voor toepassingen zoals het schilderen van deuren, kozijnen en meubels.
 5. Krijtverf: Krijtverf is een matte verf met een poederachtige uitstraling. Het wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden en geeft een vintage of verweerde uitstraling aan oppervlakken. Krijtverf hecht goed op verschillende materialen, zoals hout, metaal en gips.
 6. Spuitverf: Spuitverf is een verf die wordt aangebracht met behulp van een spuitpistool. Het zorgt voor een gelijkmatige en gladde afwerking op verschillende oppervlakken, zoals meubels, auto’s, en andere objecten. Spuitverf is verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder acryl, email en lakverf.

Dit is slechts een greep uit de vele soorten verf die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om het juiste type verf te kiezen op basis van de specifieke toepassing, de ondergrond en het gewenste eindresultaat. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant en overweeg het advies van een professionele schilder als je twijfelt welke verf het meest geschikt is voor je project.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

oranje kleur voetbal huis Eigenhuis Schilderplan

Uw huis oranje schilderen?

Uw woning in een oranje jasje? Nederland is dol op voetbal! Zo laat onze geschiedenis zien dat we de meest... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Schildervereniging Eigenhuisschilderplan

Schildervereniging in de regio Eigenhuis Schilderplan is dé schildersvereniging in uw regio. Wij laten graag een professional bij u langs... View Article

Lees meer
Op de ladder met Tony van Dommelen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Tony van Dommelen

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023