Is rood de kleur van succes?

Koen van den Hengel

Is rood de kleur van succes?

Iedere dag houd ik mij bezig met kleuren en de afgelopen twee weken vielen mij twee kleuren op: rood en wit. Door Ajax en Feyenoord staat het Nederlandse voetbal weer op de kaart. De strijd tussen deze twee clubs is weer helemaal terug. Maar heeft het rood-witte shirt iets te maken met het succes?

Niet alleen Ajax en Feyenoord spelen in een rood shirt, of in combinatie met de kleur wit. Uit onderzoek blijkt dat de populairste kleuren in het Nederlandse (amateur)voetbal rood, blauw-wit en rood-wit zijn. Dus bijna 20 procent van de Nederlandse voetbalclubs heeft een rode tint in het voetbalshirt.

 

Rood: kracht en energie

De kleur rood toont kracht en vrolijkheid, het wordt geassocieerd met energie. Voor mensen is rood de kleur van het leven, vitaliteit en passie. Door bijvoorbeeld een wit accent toe te voegen aan het shirt valt het rode gedeelte nog meer op. De rode kleur imponeert de tegenstander, omdat rood dominantie uitstraalt.

Bij vechtsporten zoals boksen, worstelen en taekwondo strijdt iedereen individueel tegen elkaar. Bij deze sporten krijgen beide vechters willekeurig een blauwe of rode kleur toegewezen. Wat blijkt: Het effect van de rode kleur is in deze vechtsporten nog groter. Want tijdens de Olympische Spelen in Athene wonnen bij deze drie verschillende vechtsporten aanzienlijk meer deelnemers in de rode kleur dan in de blauwe kleur.

 

Uw huis rood schilderen?

Verschillende onderzoeken tonen aan dat sporters die een rode kleur dragen een grotere kans hebben om te winnen. Uiteraard is sporten met een rood shirt aan geen zekerheidje om te winnen, maar kennelijk is rood toch de kleur van succes. In ieder geval bij sport! Dus moeten wij voor het schilderwerk aan de woning dan massaal kiezen voor de kleur rood?

Nee dat niet, maar misschien heeft de kleur rood u de afgelopen weken wel dichter bij elkaar gebracht door de prestaties van Ajax of Feyenoord. Ik, als Ajax fan, vind het dan ook een mooi moment om samen hand in hand (kameraden) het buitenschilderwerk aan uw woning met burenkorting uit te voeren. Hoe meer buren er mee doen hoe hoger de korting. Wie weet heeft u de komende maanden dan wel dubbel plezier. Een succesvolle voetbalclub en het buitenschilderwerk aan de woning tip top in orde.

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

Kleuren Eigenhuis Schilderplan webcapital

Een levensles over kleuren Deel 2

De winter is nu echt begonnen, dit is een goede reden om nog een beetje extra kleur het leven in... View Article

Lees meer
Op de ladder met Leo Gorree Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Leo Gorree

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Wanneer kun je het best je huis schilderen?

Het schilderen van je huis… …het is nogal een hoofdbreker af en toe, u ziet het telkens als u uw... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023