Het was goedkoop maar u heeft nu ‘levenslang’!

Angela de Nooy

U kent dat wel. U had uzelf voor de vakantie voorgenomen om deze zomer echt het eigen huis aan de buitenkant te gaan schilderen. Het was er echt aan toe en anders zou het gaan bladderen en zou er houtrot gaan ontstaan en dat bevordert zeker niet de waarde van uw eigen huis. Maar nu is het alweer september er is nog niets gebeurd en als u diep in uw hart kijkt kunt u de moed er ook niet meer voor opbrengen om dit na uw werk in de late uurtjes of in de spaarzame vrije weekenden nog voor elkaar te krijgen.

Op zoek naar een (professionele) schilder dus…

Op zoek naar een schilder dus! Het liefst zo goedkoop mogelijk. (Hierin bent u overigens niet alleen: bijna driekwart van de mensen die een klusjesman inhuurt betaalt hem ‘handje contantje’. NRC) U kent nog wel een mannetje die voor een laag uurtarief het klusje voor u wil opknappen.

U bespreekt mondeling een prijs en hij begint en bouwt een steiger. Uw eigen huis is erg hoog. De klusjesman kan er nog niet met zijn steiger bij. Hij leent uw keukentrapje en zet die er nog even bovenop om zo het hoge gedeelte te kunnen bereiken. Niet veel later een grote klap…

Had u nu maar een professionele schilder

De klusjesman was niet verzekerd en u heeft de opdracht gegeven, wie draait er nu op voor de kosten die voortkomen uit het feit dat deze man levenslang in een rolstoel zit?

Waarschijnlijk had u het zich van te voren niet gerealiseerd, maar u bent aansprakelijk voor de medische kosten, de gederfde inkomsten en daarnaast heeft u levenslang het gevoel van had ik maar…

Wilt u dit risico lopen? Of gaat u naar een gerenommeerd bedrijf en sluit u zo deze risico’s uit? Ik zou het wel weten!!

De voordelen van een professionele schilder

Hieronder vindt u drie belangrijke verschillen tussen een professionele schilder en een ‘klusjesman’ die u zeker moet weten voor u een keuze maakt.

Een professionele schilder:

 1. Bij een ongeval loopt u geen risico. Een professionele schilder is namelijk goed verzekerd voor ongevallen.
 2. U heeft bij een professionele schilder altijd garantie.
 3. Is de professionele schilder ziek? Dan is er altijd vervanging.

De ‘Klusjesman’ uit de buurt:

 1. Als een klusjesman een ongeluk heeft draait u op voor de medische kosten.
 2. U heeft bij een klusjesman niet dezelfde garanties als bij een professionele schilder.
 3. Is uw klusjesman ziek? Dan is er niet zomaar vervanging.

Maar er is zelfs nog een betere optie. Wanneer u kiest voor een onderhoudsabonnement, betaalt u maandelijks een bedrag. U spreidt zo de kosten en hebt de zekerheid dat het schilderwerk aan uw huis de komende 10 jaar in perfecte staat verkeerd.

Kijk voor meer info op www.eigenhuisschilderplan.nl

 

Bron: NRC.nl 23 juni 2017

 

Angela de Nooy
Een mannenwereld met een vrouwelijke touch. Ik zal deze kwaliteit inzetten om u zo goed mogelijk te helpen. Met een vader al 40 jaar in het vak en een man die 9e generatie De Nooy Schilders sinds 1754 van vader op zoon is, sta ik met mijn voeten redelijk in de verf!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

VVE schilder

Eigenhuis Schilderplan: Dé VVE schilder van Nederland Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het schilderwerk van uw... View Article

Lees meer
Op de ladder met Gerard van Loenen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Gerard van Loenen

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Schilder rijm

Met een verfkwast en roller in mijn hand, Begon ik vol goede moed aan een schildersachterstand. De muren zouden stralen,... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023