Het was goedkoop maar u heeft nu ‘levenslang’!

Angela de Nooy

U kent dat wel. U had uzelf voor de vakantie voorgenomen om deze zomer echt het eigen huis aan de buitenkant te gaan schilderen. Het was er echt aan toe en anders zou het gaan bladderen en zou er houtrot gaan ontstaan en dat bevordert zeker niet de waarde van uw eigen huis. Maar nu is het alweer september er is nog niets gebeurd en als u diep in uw hart kijkt kunt u de moed er ook niet meer voor opbrengen om dit na uw werk in de late uurtjes of in de spaarzame vrije weekenden nog voor elkaar te krijgen.

Op zoek naar een (professionele) schilder dus…

Op zoek naar een schilder dus! Het liefst zo goedkoop mogelijk. (Hierin bent u overigens niet alleen: bijna driekwart van de mensen die een klusjesman inhuurt betaalt hem ‘handje contantje’. NRC) U kent nog wel een mannetje die voor een laag uurtarief het klusje voor u wil opknappen.

U bespreekt mondeling een prijs en hij begint en bouwt een steiger. Uw eigen huis is erg hoog. De klusjesman kan er nog niet met zijn steiger bij. Hij leent uw keukentrapje en zet die er nog even bovenop om zo het hoge gedeelte te kunnen bereiken. Niet veel later een grote klap…

Had u nu maar een professionele schilder

De klusjesman was niet verzekerd en u heeft de opdracht gegeven, wie draait er nu op voor de kosten die voortkomen uit het feit dat deze man levenslang in een rolstoel zit?

Waarschijnlijk had u het zich van te voren niet gerealiseerd, maar u bent aansprakelijk voor de medische kosten, de gederfde inkomsten en daarnaast heeft u levenslang het gevoel van had ik maar…

Wilt u dit risico lopen? Of gaat u naar een gerenommeerd bedrijf en sluit u zo deze risico’s uit? Ik zou het wel weten!!

De voordelen van een professionele schilder

Hieronder vindt u drie belangrijke verschillen tussen een professionele schilder en een ‘klusjesman’ die u zeker moet weten voor u een keuze maakt.

Een professionele schilder:

 1. Bij een ongeval loopt u geen risico. Een professionele schilder is namelijk goed verzekerd voor ongevallen.
 2. U heeft bij een professionele schilder altijd garantie.
 3. Is de professionele schilder ziek? Dan is er altijd vervanging.

De ‘Klusjesman’ uit de buurt:

 1. Als een klusjesman een ongeluk heeft draait u op voor de medische kosten.
 2. U heeft bij een klusjesman niet dezelfde garanties als bij een professionele schilder.
 3. Is uw klusjesman ziek? Dan is er niet zomaar vervanging.

Maar er is zelfs nog een betere optie. Wanneer u kiest voor een onderhoudsabonnement, betaalt u maandelijks een bedrag. U spreidt zo de kosten en hebt de zekerheid dat het schilderwerk aan uw huis de komende 10 jaar in perfecte staat verkeerd.

Kijk voor meer info op www.eigenhuisschilderplan.nl

 

Bron: NRC.nl 23 juni 2017

 

Angela de Nooy
Een mannenwereld met een vrouwelijke touch. Ik zal deze kwaliteit inzetten om u zo goed mogelijk te helpen. Met een vader al 40 jaar in het vak en een man die 9e generatie De Nooy Schilders sinds 1754 van vader op zoon is, sta ik met mijn voeten redelijk in de verf!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Duurzaam verfbedrijf Raw Paints Failliet

Raw Paints, de duurzame verfmaker die de afgelopen jaren populair was bij de duurzaamheidssector, ging vorige maand failliet. Het bedrijf... View Article

Lees meer
schilder winter Jeroen Hoefkens

Is die winterschilder echt goedkoper dan de zomerschilder?

Al decennia is het een bekend fenomeen, de winterschilder. Of het nu binnen- of buitenwerk is, in het laagseizoen bieden... View Article

Lees meer
Zekerheid garanties van Eigenhuis Schilderplan Catholina van de Bunt

Dé 8 zekerheid garanties van Eigenhuis Schilderplan

Zekerheid wie wil dat nou niet? Zekerheid dat wil iedereen en misschien in deze tijd nog wel extra belangrijk. Veel... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022