Welke kleur wordt uw kerstboom dit jaar?

Angela de Nooy

Wat een heerlijke tijd breekt er weer aan voor velen. De kerstsfeer met mooie twinkelende lichtjes overal, mensen die goed voor elkaar zijn en de typische geur van de dennennaalden als u ’s avonds na een lange dag werken op de bank ploft. Maar de belangrijkste vraag hierbij: Welke kleur wordt uw kerstboom dit jaar?

Als Sinterklaas weer het land uit is komen alle mooie herinneringen van familiediners bovendrijven. Nou ja diners, maak er maar gourmetten van. Dus wanneer het 6 december is moet de kerstboom gelijk het huis in en versierd worden met allemaal mooie slingers en blinkende ballen.

Kleur Kerstboom Eigenhuis SchilderplanHet kiezen van een kleur

Als u elk willekeurig tuincentrum binnenloopt tijdens de kerstperiode ligt het hele kleurenspectra van ballen op in de schappen. Ook alle kleurige bomenpracht komt u tegemoet. Echter hoe goed blauw of paars ook in uw interieur past zijn er eigenlijk maar twee kleuren die echt bij kerst horen. Nou ja, misschien drie als we wit ook onder de kleuren mogen scharen. Maar welke kleuren zijn dit en waarom horen deze kleuren nou echt bij kerst?

De kleur wit: Verlangt u net als ik naar een witte kerst? Helaas komt het niet vaak voor, want voor zover ik me kan heugen hebben we er daar nou niet zo heel veel van gehad de afgelopen decennia. Of staat wit ook wel voor de maagdelijkheid van Maria?

De kleur rood: Het is gemaakt van ijzer en gerelateerd aan Mars, wat staat voor mannelijkheid. Rood staat eveneens voor het bloed van Jezus.

De kleur groen: Het is gemaakt van koper en werd geassocieerd met Venus wat staat voor vrouwelijkheid.

Tevens werden de laatste twee kleuren, rood en groen, in verband gebracht met het eind en het begin van een nieuw tijdperk. Het is dan ook niet toevallig dat Kerstmis samen valt met de kortste dag en de langste nacht van het jaar. In de wereld kunnen we tegenwoordig een hoop dingen verklaren, maar waar het bij het kiezen van een kleur in de kerstboom vooral om draait is gevoel. Want wat zijn die mooie rode glinsterende kerstballen in de boom toch mooi als ze afsteken tegen een vers uit het bos gezaagde groen kerstboom. En dan tot slot het witte engelenhaar die zo mooi de kaarslichtjes vertroebelt als ze ’s avonds aangaan.

Kleur van het binnenschilderwerk

Ik ben benieuwd bij welke kleur u zich behaaglijk en goed voelt? Niet alleen tijdens de kerstdagen maar ook vooral in de donkere dagen die daarna nog komen. Want als alle gezelligheid uit huis is, wilt u dan misschien een mooie nieuwe kleur op de muur? Wie weet wel geïnspireerd door de kerstdagen.

Heeft u plannen om binnenschilderwerk uit te gaan voeren? Laat het ons weten, want u profiteert van winterschilderkorting wanneer u het schilderwerk uit laat voeren in de periode van 1 december tot 1 maart. Creëer een heerlijk thuis door de perfecte kleuren uit te kiezen die bij u passen. En natuurlijk mag u van onze jarenlange ervaring en kennis gebruik maken. Graag zelfs.

Angela de Nooy
Een mannenwereld met een vrouwelijke touch. Ik zal deze kwaliteit inzetten om u zo goed mogelijk te helpen. Met een vader al 40 jaar in het vak en een man die 9e generatie De Nooy Schilders sinds 1754 van vader op zoon is, sta ik met mijn voeten redelijk in de verf!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Stijging schilders lonen 2023

De laatste jaren is er een opmerkelijke stijging te zien in de lonen van schilders. Volgens recente cijfers van het... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

(Eigenhuisschilderplan) Meerjarenonderhoudsplan schilderwerk

Iedere VvE kan terecht bij Eigenhuisschilderplan voor een Meerjarenonderhoudsplan. Al vanaf één gebouw met twee appartementen of meer kunt u... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Houtrot, ellende voor een Eigenhuis…. Hoe moet ik houtrot voorkomen?

Gapende gaten in ramen, kozijnen met grote scheuren en glaslatten die zomaar ineens van uw woning vallen. Het is hier... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023