Welke kleur wordt uw kerstboom dit jaar?

Angela de Nooy

Wat een heerlijke tijd breekt er weer aan. Die sfeer met mooie twinkelende lichtjes overal, mensen die goed voor elkaar willen zijn en de typische geur van de dennennaalden als u ’s avonds na een lange dag werken op de bank ploft, maar welke kleur wordt uw kerstboom dit jaar?

Alle herinneringen die boven komen van mooie familiediners, nou ja diners, gourmet stond vaker op de kaart. En natuurlijk moest op 6 december de kerstboom het huis in en versierd worden met allemaal mooie slingers en blinkende ballen.

Kiezen van een kleur

Als u het tuincentrum tegenwoordig binnenloopt ligt het hele kleurenspectra aan ballen op tafel. En komt alle kleurige bomenpracht u tegemoet. Hoe mooi dat ook kan zijn en hoe goed het ook bij uw interieur past, zijn er eigenlijk maar twee kleuren die echt bij kerst passen. Nou ja misschien drie als we wit ook onder de kleuren mogen scharen.

Waarom passen deze kleuren nou echt bij kerst? Wit omdat u misschien naar een witte kerst verlangt. Want voor zover ik me kan heugen hebben we er daar nou niet zo heel veel van gehad de afgelopen decennia. En misschien staat wit ook wel voor de maagdelijkheid van Maria.

 

De kleur rood werd gemaakt van ijzer en is gerelateerd aan Mars wat staat voor mannelijkheid. En rood staat voor het bloed van Jezus. De kleur groen werd gemaakt van koper en werd geassocieerd met Venus wat staat voor vrouwelijkheid.

Ook worden de kleuren rood en groen in verband gebracht met het eind en het begin van een nieuw tijdperk. Kerst valt samen met de kortste dag en de langste nacht van het jaar.

We kunnen proberen om dingen te verklaren, maar waar het vooral om draait is het gevoel. Die mooie rode glinsterende ballen in de boom, die tegen de net vers uit het bos gezaagde groene kerstboom afsteken. Het witte engelenhaar die zo mooi de kaarslichtjes vertroebelt als ze ’s avonds aangaan.

Bij welke kleur voelt u zich behaaglijk en goed? Niet alleen tijdens de kerstdagen maar ook vooral in de donkere dagen die daarna nog komen. Alle gezelligheid het huis uit en weer een mooi nieuw kleurtje erin?

Creëer een heerlijk thuis door de perfecte kleuren uit te kiezen die bij u passen. En natuurlijk mag u van onze jarenlange ervaring en kennis gebruik maken. Graag zelfs.

Angela de Nooy
Angela de Nooy
Een mannenwereld met een vrouwelijke touch. Ik zal deze kwaliteit inzetten om u zo goed mogelijk te helpen. Met een vader al 40 jaar in het vak en een man die 9e generatie De Nooy Schilders sinds 1754 van vader op zoon is, sta ik met mijn voeten redelijk in de verf!