Hoe plan ik mijn schilderwerk?

Dominique Fokker

Hoe plan ik mijn schilderwerk?

Hoe plan ik mijn schilderwerk in? Misschien vraagt u uzelf dit momenteel af. U bent wellicht gewoon aan het werk of net van vakantie terug en merkt dat uw woning wel een kleurtje kan gebruiken. Wat nu? Het beste wat u kunt doen, is een schildersbedrijf inschakelen. Maar hoe kiest u het juiste schildersbedrijf uit? Dat vertellen wij u in dit artikel.

Kies voor een gecertificeerd schildersbedrijf

Het beste wat u kunt doen, is kiezen voor een gecertificeerd schildersbedrijf. Bedrijven die aan de eisen van de Stichting AF-Erkenningsregeling voldoen, beschikken over het officiele AF-keurmerk van deze stichting. Hiermee laat het schildersbedrijf zien dat ze volgens de laatst geldende kwaliteitsnormen binnen de schildersbranche werken. Het keurmerk waarborgt vakkundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid. Bekijk dan ook altijd of een schildersbedrijf dit keurmerk heeft of vraag ernaar.

Kies voor een schildersbedrijf met een centrale planning

Maak de keuze voor een schildersbedrijf dat zijn planning centraal in beheer heeft. Soms kan het zijn dat het schildersbedrijf het schilderwerk aan zelfstandige schilders uitbesteedt die de planning zelf beheren. In dat geval is de uitvoerende vaak schilder lastiger te bereiken. Dit kan resulteren in afspraken die keer op keer verzet worden of andere planningsproblemen. Met een schildersbedrijf met een centrale planning voorkom je problemen in de planning.

Vraag vooraf wanneer het schilderwerk wordt uitgevoerd

Er is niets vervelender dan er na een opdracht achter komen dat het schilderwerk niet meer hetzelfde jaar kan worden uitgevoerd vanwege een volle agenda van het schildersbedrijf. Daarom is het aan te raden vooraf te vragen of het mogelijk is voor de winter nog het schilderwerk uit te voeren. Zo voorkom je teleurstellingen.

Ga voor een betrouwbaar schildersbedrijf

Zorg er altijd voor dat u kiest voor een betrouwbaar schildersbedrijf. Dat is het meest belangrijk. Vraag niet alleen om een AF-keurmerk, maar ga ook een persoonlijk gesprek met de schilder aan. Je merkt zo of de schilder correct en vriendelijk je vragen beantwoord en te vertrouwen is.

Zet een schilder van Eigenhuis Schilderplan in!

Wilt u zeker weten dat u met een betrouwbare schilder in zee gaat? Maak dan de keuze voor een schilder van Eigenhuis Schilderplan. Wij werken enkel samen met betrouwbare en erkende schilders en kunnen tevens de gewenste kwaliteit waarborgen. Wil je weten wat wij voor jouw schilderwerk kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op via 0342 – 444 110 of stuur een mail naar [email protected]

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houtrot herkennen? De 9 meesterschilder tips

Houtrot is een aandoening die hout kan aantasten en uiteindelijk kan leiden tot structurele schade. Het is belangrijk om het... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan Chirurgijnsgilde Jeroen Hoefkens

Bent u #samensterk met uw buren?

Ik weet het nog goed, ongeveer 24 jaar geleden in 1999, kwam ik als broekie bij Eigenhuis Schilderplan / De... View Article

Lees meer
euro voordeel eigenhuis schilderplan Jeroen Hoefkens

Winterschilder met garantie en extra korting tot 1 december

Afgelopen week de klok een uurtje terug, ik zie de pepernoten in de schappen liggen en van horen en zeggen... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023