Hoe plan ik mijn schilderwerk?

Dominique Fokker

Hoe plan ik mijn schilderwerk?

Hoe plan ik mijn schilderwerk in? Misschien vraagt u uzelf dit momenteel af. U bent wellicht gewoon aan het werk of net van vakantie terug en merkt dat uw woning wel een kleurtje kan gebruiken. Wat nu? Het beste wat u kunt doen, is een schildersbedrijf inschakelen. Maar hoe kiest u het juiste schildersbedrijf uit? Dat vertellen wij u in dit artikel.

Kies voor een gecertificeerd schildersbedrijf

Het beste wat u kunt doen, is kiezen voor een gecertificeerd schildersbedrijf. Bedrijven die aan de eisen van de Stichting AF-Erkenningsregeling voldoen, beschikken over het officiele AF-keurmerk van deze stichting. Hiermee laat het schildersbedrijf zien dat ze volgens de laatst geldende kwaliteitsnormen binnen de schildersbranche werken. Het keurmerk waarborgt vakkundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid. Bekijk dan ook altijd of een schildersbedrijf dit keurmerk heeft of vraag ernaar.

Kies voor een schildersbedrijf met een centrale planning

Maak de keuze voor een schildersbedrijf dat zijn planning centraal in beheer heeft. Soms kan het zijn dat het schildersbedrijf het schilderwerk aan zelfstandige schilders uitbesteedt die de planning zelf beheren. In dat geval is de uitvoerende vaak schilder lastiger te bereiken. Dit kan resulteren in afspraken die keer op keer verzet worden of andere planningsproblemen. Met een schildersbedrijf met een centrale planning voorkom je problemen in de planning.

Vraag vooraf wanneer het schilderwerk wordt uitgevoerd

Er is niets vervelender dan er na een opdracht achter komen dat het schilderwerk niet meer hetzelfde jaar kan worden uitgevoerd vanwege een volle agenda van het schildersbedrijf. Daarom is het aan te raden vooraf te vragen of het mogelijk is voor de winter nog het schilderwerk uit te voeren. Zo voorkom je teleurstellingen.

Ga voor een betrouwbaar schildersbedrijf

Zorg er altijd voor dat u kiest voor een betrouwbaar schildersbedrijf. Dat is het meest belangrijk. Vraag niet alleen om een AF-keurmerk, maar ga ook een persoonlijk gesprek met de schilder aan. Je merkt zo of de schilder correct en vriendelijk je vragen beantwoord en te vertrouwen is.

Zet een schilder van Eigenhuis Schilderplan in!

Wilt u zeker weten dat u met een betrouwbare schilder in zee gaat? Maak dan de keuze voor een schilder van Eigenhuis Schilderplan. Wij werken enkel samen met betrouwbare en erkende schilders en kunnen tevens de gewenste kwaliteit waarborgen. Wil je weten wat wij voor jouw schilderwerk kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op via 0342 – 444 110 of stuur een mail naar [email protected]

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Verf kiezen voor je schilderwerk

Met welke verf schildert u uw huis mee? Waar moet op letten bij het kiezen van verf? Er zijn verschillende... View Article

Lees meer
Koen van den Hengel

Zoekt u een vakschilder?

Nederland kent een groot aantal schilders, maar niet elke schilder is een vakschilder. Helaas komt het nog steeds voor dat... View Article

Lees meer
Word Eigenhuis Schilder Jeroen Hoefkens

Zelfstandige schilder gezocht!

schilder gezocht! Ben jij het, als zelfstandige schilder, ook zo zat om ‘s avonds nog offertes te maken, de hele... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022