Wat? Is het alweer 2018!?

Koen van den Hengel

Is voor u het jaar 2017 ook zo snel gegaan? Mist u voldoende tijd om leuke dingen te doen? Moet u nog zaken afhandelen die in 2017 zijn blijven liggen? Ook ik had hier last van en daarom krijgt u van mij een stappenplan om verder te komen dan alleen voornemens in 2018. Door de onderstaande stappen worden uw voornemens namelijk eindelijk gerealiseerd, want voordat u het weet is het 2019…

Stel doelen

Maak van voornemens concrete doelstellingen, want dit zijn echt twee verschillende dingen. Dit kunt u doen door voornemens SMART te maken. Dus wilt u iets op persoonlijk, financieel of relatiegebied bereiken? Dan moet u het niet bij voornemens laten, want deze worden niet gerealiseerd. Dus niet: “Ik wil vaker gaan sporten.” maar wees duidelijk voor uzelf: “Ik ga dit jaar 100 keer naar de sportschool.” Door concrete doelstellingen bereikt u het gewenste eindresultaat vóór 2019! Als u meer vrije tijd wilt om de doelstellingen te behalen kunt u overwegen om dingen, die veel tijd kosten, uit te besteden. De tijd die u daardoor overhoudt kunt u in andere dingen investeren, zoals leuke uitjes met de kinderen.

Maak een actieplan

Maar de gestelde doelen worden helaas niet vanzelf behaald. U moet actie ondernemen voordat u deze doelen kan behalen. Hierbij is het belangrijk dat u klein begint, want “ik ga dit jaar 100 keer naar de sportschool” klinkt heel ver weg. Echter als ik u vertel dat dit 2 keer per week is, klinkt dit al veel realistischer. Zorg er dus voor dat u de doelstelling in stukjes hakt. Dit zorgt voor een betere houding waarin het makkelijker volhouden is, hierdoor behaalt u uw doelstelling in 2018 gegarandeerd! Om uw woning in goede staat te houden kunt u gebruik maken van een onderhoudskalender. Buitenschilderwerk is bijvoorbeeld minder geschikt in de winter, u kunt het buitenschilderwerk dan ook beter plannen in de lente of zomer.

Hoe start u 2018?

Ik schrijf deze blog om u te inspireren en activeren, maar ook om mijzelf eraan te herinneren wat belangrijk is voor mezelf. Ik hou namelijk ook van dromen, maar van het realiseren van deze dromen, door doelen te stellen, komt nog weinig.

Onderhoud aan de woning kost veel tijd, waaronder buitenschilderwerk. Dus wilt u een eerste stap zetten naar meer vrije tijd met de kinderen? Gezellig naar het Dolfinarium of de dierentuin? Overweeg dan eens een onderhoudsplan. Of nog concreter: Vraag in januari 2018 een onderhoudsplan aan en uw schilderwerk is in het voorjaar van 2018 geregeld. Dan heeft u niet alleen de eerste doelstelling van 2018 al behaald, maar hakt u ook nog eens uw onderhoudskosten voor buitenschilderwerk in stukjes door een vast maandbedrag.

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Tips voor het schilderen van beton

Tips voor het schilderen van betonnen oppervlakken Maak het oppervlak schoon: Verwijder al het vuil, stof, olie, vet en andere... View Article

Lees meer
Burenkorting Eigenhuis Schildeprlan Eigenhuis Schilderplan

Prijs schilderwerk niet belangrijk?

Prijs schilderwerk niet belangrijk? Het is, zeker in deze tijden, een gedurfde uitspraak om te zeggen dat de schilderwerk prijs... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

De kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen De kosten van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type en merk van... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023