Wat? Is het alweer 2018!?

Koen van den Hengel

Is voor u het jaar 2017 ook zo snel gegaan? Mist u voldoende tijd om leuke dingen te doen? Moet u nog zaken afhandelen die in 2017 zijn blijven liggen? Ook ik had hier last van en daarom krijgt u van mij een stappenplan om verder te komen dan alleen voornemens in 2018. Door de onderstaande stappen worden uw voornemens namelijk eindelijk gerealiseerd, want voordat u het weet is het 2019…

Stel doelen

Maak van voornemens concrete doelstellingen, want dit zijn echt twee verschillende dingen. Dit kunt u doen door voornemens SMART te maken. Dus wilt u iets op persoonlijk, financieel of relatiegebied bereiken? Dan moet u het niet bij voornemens laten, want deze worden niet gerealiseerd. Dus niet: “Ik wil vaker gaan sporten.” maar wees duidelijk voor uzelf: “Ik ga dit jaar 100 keer naar de sportschool.” Door concrete doelstellingen bereikt u het gewenste eindresultaat vóór 2019! Als u meer vrije tijd wilt om de doelstellingen te behalen kunt u overwegen om dingen, die veel tijd kosten, uit te besteden. De tijd die u daardoor overhoudt kunt u in andere dingen investeren, zoals leuke uitjes met de kinderen.

Maak een actieplan

Maar de gestelde doelen worden helaas niet vanzelf behaald. U moet actie ondernemen voordat u deze doelen kan behalen. Hierbij is het belangrijk dat u klein begint, want “ik ga dit jaar 100 keer naar de sportschool” klinkt heel ver weg. Echter als ik u vertel dat dit 2 keer per week is, klinkt dit al veel realistischer. Zorg er dus voor dat u de doelstelling in stukjes hakt. Dit zorgt voor een betere houding waarin het makkelijker volhouden is, hierdoor behaalt u uw doelstelling in 2018 gegarandeerd! Om uw woning in goede staat te houden kunt u gebruik maken van een onderhoudskalender. Buitenschilderwerk is bijvoorbeeld minder geschikt in de winter, u kunt het buitenschilderwerk dan ook beter plannen in de lente of zomer.

Hoe start u 2018?

Ik schrijf deze blog om u te inspireren en activeren, maar ook om mijzelf eraan te herinneren wat belangrijk is voor mezelf. Ik hou namelijk ook van dromen, maar van het realiseren van deze dromen, door doelen te stellen, komt nog weinig.

Onderhoud aan de woning kost veel tijd, waaronder buitenschilderwerk. Dus wilt u een eerste stap zetten naar meer vrije tijd met de kinderen? Gezellig naar het Dolfinarium of de dierentuin? Overweeg dan eens een onderhoudsplan. Of nog concreter: Vraag in januari 2018 een onderhoudsplan aan en uw schilderwerk is in het voorjaar van 2018 geregeld. Dan heeft u niet alleen de eerste doelstelling van 2018 al behaald, maar hakt u ook nog eens uw onderhoudskosten voor buitenschilderwerk in stukjes door een vast maandbedrag.

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Hans de Nooy

Een meerjarenonderhoudsplan voor VvE’s is niet verplicht

MJOP verplicht of niet Wilt u weten of een meerjarenonderhoudsplan verplicht is voor uw VvE? Of wilt u een meerjarenonderhoudsplan... View Article

Lees meer
Kleur Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Brazilië maakt het bont!

Brazilië maakt het bont! In onder andere Brazilië, Curaçao en andere tropische landen zijn huizen vaak met een felle en... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

VVE schilder

Eigenhuis Schilderplan: Dé VVE schilder van Nederland Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het schilderwerk van uw... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023