Nicotine verwijderen plafond? Wij hebben de oplossing!

Eigenhuis Schilderplan

Nicotine aanslag verwijderen plafond of wand

Bent u wel eens in een woning geweest waar veel wordt gerookt? Of rookt u zelf binnen en zijn uw wanden en plafonds inmiddels vergeeld door de nicotine? Of wellicht heeft u net een nieuwe woning gekocht waar is gerookt en de wanden toe zijn aan een frisse kleur? Er is niets fijner dan weer in een woonkamer te leven zonder nicotine aanslag op wanden of plafonds. In deze blog leest u de gouden tip voor een frisse, schone en nicotinevlekken vrije wanden en plafonds!

De oorzaak van nicotinevlekken

Waarschijnlijk niet anders dan verwacht worden nicotinevlekken veroorzaakt door sigarettenrook van de sigaret. De rookaanslag vestigt zich in de wanden en plafonds wat zich uit in gele en bruine vlekken. Om de nicotinevlekken in de toekomst niet meer terug te laten keren is er maar één oplossing: stoppen met roken. Maar dat is voor de meeste mensen makkelijker gezegd dan gedaan. U vindt hieronder dan ook de oplossing voor het verwijderen van de nicotinevlekken.

Nicotine verwijderen plafond: de oplossing

Het verwijderen van nicotinevlekken in huis is een lastige klus, maar het eindresultaat mag er zijn. Hieronder vindt u het stappenplan om de nicotinevlekken van uw wand of plafond te verhelpen.

 1. Reinig de oppervlakte waar de vlek zichtbaar is met Universol. Op deze manier wast u de meeste nicotine van de wanden en plafonds af.
 2. Laat de oppervlakte goed drogen voordat u begint aan de volgende stap.
 3. Behandel de oppervlakte met een voorstrijk speciaal voor vlekken. Wat hierbij belangrijk is, is dat het op synthetische basis moet zijn. Nicotine lost op in water en de synthetische basis zorgt ervoor dat de vlekken worden geïsoleerd en de vlekken niet na het sausen weer terug keren. Een goed voorbeeld van een product is Albastine Voorstrijk Vlekken en is verkrijgbaar bij een doe-het-zelf zaak.
 4. Nadat de voorstrijk goed gedroogd is kan het oppervlakte worden behandeld met een muurverf. Dit kan met zowel een water gedragen als een synthetische muurverf. Of om de boel op te fleuren een nieuw behangetje eroverheen!

Zorg er tijdens het behandelen van de nicotinevlekken ten alle tijden voor dat alle andere onderdelen, zoals vloeren en meubels, goed zijn afgedekt om te voorkomen dat tijdens het sausen verfspetters belanden op plekken waar u dat niet wilt.

Nicotine aanslag verwijderen met Dasty?

U heeft het vast wel gezien of gehoord, nicotine aanslag verwijderen met Dasty. Werkt dit echt? Wij raden het u in iedergeval niet aan. Dasty is een krachtige ontvetter en nicotine aanslag is natuurlijk geen vet. Dit wil niet zeggen dat u geen verschil ziet na uw schoonmaakbeurt met Dasty

Nicotine Eigenhuis Schilderplan

Uw schilderwerk professioneel laten uitvoeren?

Is er zo veel gerookt in de woning dat u het niet ziet zitten om zelf de kwast te pakken om de nicotine aanslag te verwijderen? Wilt u niet zelf de tijd investeren om de nicotinevlekken te verhelpen dan kunnen wij dit uiteraard ook voor u doen. Wij frissen uw woonkamer in no-time weer op! Klik hier voor het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Tevens kunt u tijdens de winterperiode ook gebruik maken van extra winterschilderkorting bekijk hiervoor winterschilderpagina.

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

Koen van den Hengel

Stormschade aan uw schilderwerk?

Heeft u stormschade aan uw schilderwerk doordat er een boom omgewaaid is of dat het beschadigd is door rondvliegende spullen?... View Article

Lees meer
Binnen schilder Eigenhuis Schilderplan Dominique Fokker

Wanneer vernieuwt u welk schilderwerk binnen?

Binnen schilderwerk heeft over het algemeen minder onderhoud nodig dan buiten schilderwerk, omdat het niet wordt blootgesteld aan de elementen.... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Welke verf is milieuvriendelijk?

Alles over milieuvriendelijke verf Milieuvriendelijke verf, wat is dat eigenlijk precies? Steeds meer mensen willen een zo laag mogelijke ecologische... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023