Nicotine verwijderen plafond? Wij hebben de oplossing!

Eigenhuis Schilderplan

Hoe verwijder ik nicotinevlekken op mijn wand of plafond? Tip #2

Rookt u binnen en zijn uw wanden en plafonds vergeeld van de nicotine? Of heeft u een nieuwe woning gekocht waar gerookt werd en zit deze vol nicotinevlekken? Er is niets fijner dan weer in een woonkamer te kunnen leven zonder nicotinevlekken op de wand. Lees in dit blog de gouden tip voor frisse, schone en nicotinevlekken vrije wanden en plafonds!

Oorzaak nicotinevlekken

Waarschijnlijk niet anders dan verwacht worden nicotinevlekken veroorzaakt door sigarettenrook. De rookaanslag uit zich in geel/bruine vlekken op de wanden en plafonds. Om de nicotinevlekken in de toekomst meer niet terug te laten keren is de enige oplossing; stoppen met roken. Maar dat is voor de meeste mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom vindt u hieronder dan ook de oplossing voor het verwijderen van de nicotinevlekken.

Nicotine verwijderen plafond: de oplossing

Het verwijderen van nicotinevlekken in huis is niet de makkelijkste klus, maar het eindresultaat mag er zijn. Hieronder vindt u het stappenplan om de nicotinevlekken van uw wand of plafond te verhelpen.

  1. Reinig de oppervlakte waar de vlek zichtbaar is met Universol.
  2. Laat de oppervlakte goed drogen.
  3. Behandel de oppervlakte met een voorstrijk speciaal voor vlekken. Wat hierbij belangrijk is, is dat het op synthetische basis moet zijn. Dit zorgt ervoor dat de vlekken worden geïsoleerd en de vlekken niet na het sausen weer terug keren. Een goed voorbeeld van een product is Albastine Voorstrijk Vlekken en is verkrijgbaar bij een doe-het-zelf zaak.
  4. Nadat de voorstrijk goed gedroogd is kan het oppervlakte worden behandeld met een muurverf. Dit kan met zowel een water gedragen als een synthetische muurverf. Of om de boel op te fleuren een nieuw behangetje eroverheen!

Uw schilderwerk laten doen?

Mocht u niet zelf de tijd willen investeren om deze nicotinevlekken te verhelpen kunnen wij dit uiteraard ook voor u doen. Wij frissen uw woonkamer in no-time weer op! Klik hier voor het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!