Verf uit kleding verwijderen

Dominique Fokker

Het verwijderen van verfvlekken uit kleding kan een uitdaging zijn, maar er zijn enkele methoden die je kunt proberen. Hier zijn enkele algemene stappen die je kunt volgen:

 1. Behandel de vlek onmiddellijk: Hoe eerder je actie onderneemt, hoe groter de kans op succes. Dep de vlek voorzichtig met een schone doek of papieren handdoek om overtollige verf te verwijderen.
 2. Lees het wasetiket: Controleer het wasetiket op de kleding om te zien of er speciale instructies zijn voor het verwijderen van vlekken.
 3. Test een onopvallend gebied: Voordat je een reinigingsmethode op de vlek toepast, is het een goed idee om deze eerst te testen op een klein, onopvallend gebied van de kleding om er zeker van te zijn dat het de stof niet beschadigt.
 4. Spoel de vlek met water: Spoel de vlek onder koud stromend water. Houd de stof onder de kraan zodat het water aan de achterkant van de vlek door de stof naar buiten wordt geduwd, in plaats van dieper in de stof te duwen.
 5. Dep de vlek: Gebruik een schone doek, een spons of een papieren handdoek om voorzichtig op de vlek te deppen. Probeer de vlek niet te wrijven, want dit kan de verf verder in de stof wrijven en de vlek groter maken.
 6. Gebruik een vlekverwijderaar: Er zijn verschillende commerciële vlekverwijderaars beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om verfvlekken te verwijderen. Volg de instructies op de verpakking en breng de vlekverwijderaar voorzichtig aan op de vlek. Test het eerst op een onopvallend gebied om er zeker van te zijn dat het de stof niet beschadigt.
 7. Was de kleding: Was de kleding volgens de instructies op het wasetiket nadat je de vlek hebt behandeld. Controleer of de vlek volledig is verwijderd voordat je de kleding in de droger stopt, omdat hitte de vlek kan fixeren.

Het is belangrijk om op te merken dat het succesvol verwijderen van verfvlekken afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het type verf, het type stof en hoe lang de vlek al aanwezig is. Soms zijn verfvlekken moeilijk volledig te verwijderen, vooral als de verf op waterbasis is opgedroogd. In dat geval kan het raadplegen van een professionele stomerij nuttig zijn.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

De verplichtingen van een VVE

Alles over de VVE en de verplichtingen hiervan Bent u benieuwd wat de VVE is en wat de verplichtingen hiervan... View Article

Lees meer
Catholina van de Bunt

Kom in actie!

Het is lente! De perfecte tijd om naar buiten te gaan. Trek jij je wandelschoenen aan voor Stapril? Of kom... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan schilder Shane van Essen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Shane

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023