Verf uit kleding verwijderen

Dominique Fokker

Het verwijderen van verfvlekken uit kleding kan een uitdaging zijn, maar er zijn enkele methoden die je kunt proberen. Hier zijn enkele algemene stappen die je kunt volgen:

 1. Behandel de vlek onmiddellijk: Hoe eerder je actie onderneemt, hoe groter de kans op succes. Dep de vlek voorzichtig met een schone doek of papieren handdoek om overtollige verf te verwijderen.
 2. Lees het wasetiket: Controleer het wasetiket op de kleding om te zien of er speciale instructies zijn voor het verwijderen van vlekken.
 3. Test een onopvallend gebied: Voordat je een reinigingsmethode op de vlek toepast, is het een goed idee om deze eerst te testen op een klein, onopvallend gebied van de kleding om er zeker van te zijn dat het de stof niet beschadigt.
 4. Spoel de vlek met water: Spoel de vlek onder koud stromend water. Houd de stof onder de kraan zodat het water aan de achterkant van de vlek door de stof naar buiten wordt geduwd, in plaats van dieper in de stof te duwen.
 5. Dep de vlek: Gebruik een schone doek, een spons of een papieren handdoek om voorzichtig op de vlek te deppen. Probeer de vlek niet te wrijven, want dit kan de verf verder in de stof wrijven en de vlek groter maken.
 6. Gebruik een vlekverwijderaar: Er zijn verschillende commerciële vlekverwijderaars beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om verfvlekken te verwijderen. Volg de instructies op de verpakking en breng de vlekverwijderaar voorzichtig aan op de vlek. Test het eerst op een onopvallend gebied om er zeker van te zijn dat het de stof niet beschadigt.
 7. Was de kleding: Was de kleding volgens de instructies op het wasetiket nadat je de vlek hebt behandeld. Controleer of de vlek volledig is verwijderd voordat je de kleding in de droger stopt, omdat hitte de vlek kan fixeren.

Het is belangrijk om op te merken dat het succesvol verwijderen van verfvlekken afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het type verf, het type stof en hoe lang de vlek al aanwezig is. Soms zijn verfvlekken moeilijk volledig te verwijderen, vooral als de verf op waterbasis is opgedroogd. In dat geval kan het raadplegen van een professionele stomerij nuttig zijn.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Onderhoud schilderwerk

Als schilder adviseren wij u om regelmatig onderhoud aan uw woning of pand uit te laten voeren. Daarmee zorgt u... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wat kost buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je woning. Het vernieuwen en beschermen van de verflaag aan de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Warmte afstotende verf

Wat is warmte afstotende verf en wat doet het? Warmte afstotende verf, wat is dat precies en wat doet deze... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023