Wat kost buitenschilderwerk

Dominique Fokker

Buitenschilderwerk is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je woning. Het vernieuwen en beschermen van de verflaag aan de buitenkant van je huis draagt niet alleen bij aan de esthetische uitstraling, maar ook aan de duurzaamheid en waarde van je woning. De kosten voor buitenschilderwerk kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type woning. Hieronder vind je een opsomming van enkele veelvoorkomende woningtypes en hun invloed op de kosten van buitenschilderwerk:

 1. Eengezinswoning: Een eengezinswoning is een vrijstaande, twee-onder-een-kap of rijtjeshuis. De grootte van de woning, het aantal verdiepingen en het oppervlakte van de gevel bepalen de kosten van het buitenschilderwerk. Over het algemeen is buitenschilderwerk voor eengezinswoningen uitgebreider en daardoor duurder.
 2. Appartement: In een appartementencomplex zijn de kosten voor buitenschilderwerk meestal afhankelijk van de grootte van het appartement en het aantal buitenmuren dat geschilderd moet worden. Aangezien appartementen vaak kleiner zijn dan eengezinswoningen, zijn de kosten doorgaans lager.
 3. Villa: Een villa is over het algemeen een ruime en luxueuze woning met grote buitenoppervlakken. Het schilderen van een villa kan meer tijd en materialen vereisen, wat de kosten van het buitenschilderwerk kan verhogen.
 4. Herenhuis: Een herenhuis is een statige woning met vaak meerdere verdiepingen en een karakteristieke architectuur. De complexiteit van het schilderwerk, zoals ornamenten en gedetailleerde houtwerk, kan invloed hebben op de kosten.
 5. Boerderij: Een boerderij heeft meestal een groot oppervlak aan buitenmuren en vaak ook bijgebouwen, zoals schuren. De omvang en de staat van de boerderij, inclusief eventuele restauratiewerkzaamheden die nodig zijn, kunnen de kosten van het buitenschilderwerk beïnvloeden.

Het is belangrijk om te onthouden dat naast het type woning ook andere factoren de kosten van buitenschilderwerk kunnen beïnvloeden, zoals de staat van het bestaande schilderwerk, eventuele reparaties aan het houtwerk, de bereikbaarheid van de gevel en de keuze van verfsoorten en -kwaliteit. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij professionele schildersbedrijven die een nauwkeurige kostenraming kunnen maken op basis van jouw specifieke situatie.

Het investeren in hoogwaardig buitenschilderwerk is een waardevolle stap om de bescherming, uitstraling en duurzaamheid van je woning te waarborgen. Zorg ervoor dat je kiest voor ervaren schilders die bekend zijn met het schilderen van verschillende woningtypes en die hoogwaardige materialen gebruiken om langdurige resultaten te garanderen.

Bereken de kosten van jouw buitenschilderwerk online door onze postcode check!

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

burenkorting eigenhuis schilderplan Jeroen Hoefkens

Zet u uw beste beentje voor in een groep?

Ik heb een poooohtje met vet, al op de tafel gezet… Dit is het zevende couplet! Voor mij een prachtige... View Article

Lees meer
waarde geld Eigenhuis schilderplan Angela de Nooy

Wat is de waarde van ons geld?

Waar je vroeger nog een bolletje ijs kon kopen voor 1 euro bij de ijsboer om de hoek, moet je... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Tips voor het schilderen van metalen oppervlakken

Hier zijn enkele tips voor het schilderen van metaal: Reinig het oppervlak grondig: Metaal kan vuil, vet en roest bevatten,... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023