Wat kost buitenschilderwerk

Dominique Fokker

Buitenschilderwerk is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je woning. Het vernieuwen en beschermen van de verflaag aan de buitenkant van je huis draagt niet alleen bij aan de esthetische uitstraling, maar ook aan de duurzaamheid en waarde van je woning. De kosten voor buitenschilderwerk kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type woning. Hieronder vind je een opsomming van enkele veelvoorkomende woningtypes en hun invloed op de kosten van buitenschilderwerk:

 1. Eengezinswoning: Een eengezinswoning is een vrijstaande, twee-onder-een-kap of rijtjeshuis. De grootte van de woning, het aantal verdiepingen en het oppervlakte van de gevel bepalen de kosten van het buitenschilderwerk. Over het algemeen is buitenschilderwerk voor eengezinswoningen uitgebreider en daardoor duurder.
 2. Appartement: In een appartementencomplex zijn de kosten voor buitenschilderwerk meestal afhankelijk van de grootte van het appartement en het aantal buitenmuren dat geschilderd moet worden. Aangezien appartementen vaak kleiner zijn dan eengezinswoningen, zijn de kosten doorgaans lager.
 3. Villa: Een villa is over het algemeen een ruime en luxueuze woning met grote buitenoppervlakken. Het schilderen van een villa kan meer tijd en materialen vereisen, wat de kosten van het buitenschilderwerk kan verhogen.
 4. Herenhuis: Een herenhuis is een statige woning met vaak meerdere verdiepingen en een karakteristieke architectuur. De complexiteit van het schilderwerk, zoals ornamenten en gedetailleerde houtwerk, kan invloed hebben op de kosten.
 5. Boerderij: Een boerderij heeft meestal een groot oppervlak aan buitenmuren en vaak ook bijgebouwen, zoals schuren. De omvang en de staat van de boerderij, inclusief eventuele restauratiewerkzaamheden die nodig zijn, kunnen de kosten van het buitenschilderwerk beïnvloeden.

Het is belangrijk om te onthouden dat naast het type woning ook andere factoren de kosten van buitenschilderwerk kunnen beïnvloeden, zoals de staat van het bestaande schilderwerk, eventuele reparaties aan het houtwerk, de bereikbaarheid van de gevel en de keuze van verfsoorten en -kwaliteit. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij professionele schildersbedrijven die een nauwkeurige kostenraming kunnen maken op basis van jouw specifieke situatie.

Het investeren in hoogwaardig buitenschilderwerk is een waardevolle stap om de bescherming, uitstraling en duurzaamheid van je woning te waarborgen. Zorg ervoor dat je kiest voor ervaren schilders die bekend zijn met het schilderen van verschillende woningtypes en die hoogwaardige materialen gebruiken om langdurige resultaten te garanderen.

Bereken de kosten van jouw buitenschilderwerk online door onze postcode check!

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Koen van den Hengel

Hoe vindt u een eerlijke en betrouwbare schilder?

De vader van uw vader en daar de opa van is waarschijnlijk al opgevoed met de uitspraak ‘eerlijkheid duurt het... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Zonneboiler de oplossing voor 2023?

Is een Zonneboiler de oplossing voor de toekomst? Een zonneboiler is een duurzame manier om het water in huis te... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Waarom Eigenhuis schilder worden?

Waarom Eigenhuis schilder worden? Eigenhuis schilder worden is zeker aan te raden! Wij kunnen voor jou eigenhuis bezitters zoeken en... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022