Vochtplekken en schimmelplekken wegwerken – tips

Eigenhuis Schilderplan

Vochtplekken en schimmelplekken wegwerken – hoe?

Handige tips voor uw schilderwerk problemen! #1

De meeste mensen herkennen het probleem; vochtplekken of schimmelplekken op het plafond of muur en als u het behandelt keert het gewoon weer terug. Hoe komt het, maar nog veel belangrijker; hoe kunt u die vochtplekken en schimmelplekken wegwerken? Ontdek in dit blog het antwoord!

Vochtplekken en schimmelplekken op muur of plafond

Allereerst is het bij vochtplekken en schimmelplekken van belang dat u de oorzaak achterhaalt. Op het moment dat het door een lekkage komt is het noodzaak eerst de lekkage te verhelpen. Op het moment dat u dit niet doet, is het schilderwerk gedoemd te mislukken.

Oorzaak vochtplekken en schimmelplekken opzoeken

Als u er zelf niet achter kunt komen of de vochtplekken of schimmelplekken vanuit een lekkage ontstaan kunt u het beste een loodgieter inschakelen.

Lekkage is lang niet altijd de oorzaak: vaak ontstaan vochtproblemen door onvoldoende ventilatie. De oplossing hiervoor is eenvoudig en kost u niets! Zorg er altijd voor dat u een raam op een kier open heeft staan, of in het geval van ventilatieroosters kunt u deze het beste open zetten. Hierdoor wordt een goede luchttoevoer gecreëerd en kan de vochtige lucht naar buiten. Zorg wel voor circulatie, een combinatie van mechanische ventilatie met een geopend raam zorgt voor het beste resultaat.

Als het probleem niet door de ventilatie is ontstaan kunt u ook denken aan een afgewaaide dakpan, een vochtige badkamer welke het vocht niet reguleert of regenslag op de buitengevel (dit betekent dat de gevel poreus is / het voegwerk is niet goed).

Als het optrekkend vocht betreft (vanuit de fundering) kunt u het beste een bouwkundig advies aanvragen bij een gespecialiseerd bedrijf.

Oplossing vochtplekken en schimmelplekken

Er vanuit gaande dat u de oorzaak van de vochtplekken of schimmelplekken heeft weggenomen kunt u aan de slag met de oplossing; schilderen!

Om ervoor te zorgen dat de vochtplek niet terugkeert nadat u het behandeld heeft kunt u het beste de volgende stappen ondernemen:

  1. Ontdoe de ondergrond van vuil, vet, zeepresten, schimmels, algen;
  2. Borstel de schoongemaakte plek af en zorg dat deze goed droog is;
  3. Behandel vervolgens het hele oppervlak (niet alleen de plek) met een geschikt reinigingsmiddel. Een goed voorbeeld is de Cleaner van Inducoat.  De oppervlakte goed nat maken en 24 uur laten inwerken (dit product bleekt niet, maar doodt algen en schimmels volledig);
  4. Na volledige droging kan het oppervlak worden afgewerkt met Inducoat Fungi Acryl. Deze is speciaal schimmelwerend, maar in alle kleuren te mengen. Hierdoor heeft u zo snel mogelijk een dekkend resultaat.

Inducoat is de enige verffabrikant die zich richt op de bestrijding van schimmels en bacteriën. Hierdoor kunt u het optimale resultaat behalen!

Hulp nodig bij het wegwerken van vochtplekken en schimmelplekken?

Heeft u niet de juiste contacten met een loodgieter of kunt u de oorzaken niet vinden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen zowel de oorzaak voor uw wegnemen als het schilderwerk voor u verzorgen, en de vochtplekken en schimmelplekken zullen niet meer terug keren! Klik hier voor het contactformulier.

Zelf uw buitenschilderwerk doen?

Wilt u het schilderwerk liever uitbesteden aan een vakman? Vraag dan direct een offerte aan bij Eigenhuis Schilderplan. U ontvangt dan een onderhoudsplan afgestemd op uw huis. Zo bent u zeker van tijdig en kundig schilderwerk, gespreid via een vast maandbedrag en met 100% garantie. Klik hier voor meer informatie.

In mijn volgende blog leest u tip #2: Hoe verhelp ik nicotinevlekken op mijn muur of plafond?

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!