Hoe kiest u een schilder voor uw schilderwerk?

Eigenhuis Schilderplan

Nog te vaak horen we verhalen van woningeigenaren over schilders die het schilderwerk niet goed uitvoeren. Soms ontstaan er al na enkele weken blaasjes in het schilderwerk. Er zijn zelfs schilders die garantie geven maar nooit het slechte schilderwerk komen herstellen. Omdat het laten uitvoeren van schilderwerk vaak een grote uitgave betreft is zeer teleurstellend als de schilder zijn afspraken niet na komt. Daarom hebben wij voor u 4 tips verzameld die helpen in uw zoektocht naar de beste schilder die niet van A tot W schildert, maar van A tot Z!

Schilderwerk tips op een rij

 1. Zorg ervoor dat uw schilder het AF-Erkend keurmerk draagt. Het AF-Erkend keurmerk is in 1995 ingevoerd door OnderhoudNL (voorheen FOSAG) om zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid te bieden voor woning eigenaren op het gebied van schilderwerk. Alleen bedrijven met alle vak- en bedrijfstechnische diploma’s kunnen na een goedgekeurde inspectie dit keurmerk dragen.
 2. Kies voor een abonnement in plaats van een eenmalige schilderbeurt. Waarom? De schilder is dan 100% verantwoordelijk en nauw betrokken bij het schilderwerk door de overeenkomst tussen u en de schilder. Daar waar de schilder bij een eenmalige schilderbeurt korte tijd bezig is met het schilderwerk aan uw woning, is de schilder bij een abonnement te allen tijde betrokken. Wilt u meer informatie over de verschillende abonnementen? Klik hier.
 3. Laat het schilderwerk onafhankelijk controleren. Als een schilder dit zelf al aanbiedt laat dat zien dat de schilder zeker is van zijn zaak en de nodige vakkennis in huis heeft voor het uitvoeren van het schilderwerk aan uw woning. Biedt de schilder dit niet aan? Laat het dan toch onafhankelijk controleren! Hoe sneller eventuele klachten naar de schilder worden gecommuniceerd, des te makkelijker is het om herstelwerk in gang te zetten. Het werk van Eigenhuis Schilderplan wordt jaarlijks steekproefsgewijs gecontroleerd waardoor u verzekerd bent van goede kwaliteit schilderwerk.
 4. Schilder samen met uw buren. Dit lijkt misschien een vreemde tip, maar dit kan wel degelijk bijdragen aan de kwaliteit van het schilderwerk. Samen met uw buren staat u namelijk veel sterker tegenover een schildersbedrijf dan in uw eentje. Als het schilderwerk niet goed wordt uitgevoerd dient u gezamenlijk een klacht in. In dat geval zal u veel sneller serieuzer worden genomen. Daarnaast kunt u vaak ook nog leuke kortingen krijgen! Klik hier voor de mogelijkheden in burenkorting.

 

Eigenhuis Schilderplan: schilderwerk van A tot Z!

Als u opzoek bent naar de schilder die voldoet aan bovenstaande eisen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij dragen met trots het AF-Erkend keurmerk waardoor we zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid kunnen garanderen. Ook hebben wij passende abonnementen voor u klaarliggen met een meerjarenplan op maat. Dit plan handhaven wij voor u zodat u geen omkijken meer heeft naar het schilderwerk aan uw woning.

Last but not least: u kunt bij ons kiezen voor ‘samen schilderen’ met uw buren waarbij u kortingen kunt krijgen tot wel 24% per huis! Heeft u interesse in burenkorting? U kunt met bovenstaand formulier binnen 1 minuut uitrekenen hoeveel het schilderwerk aan uw woning per maand kost. U mag ons ook altijd bellen via 0342 444 110 of mailen via i[email protected]. We staan klaar voor al uw vragen!

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

euro voordeel eigenhuis schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Beter onderhoud VvE’s door wetsvoorstel

Beter onderhoud VvE’s door wetsvoorstel Bewoners van Verenigingen van Eigenaren moeten worden aangespoord om meer onderhoud te plegen. Uit onderzoek... View Article

Lees meer
Warmte en buiten schilderen Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Warmte en buiten schilderen

Warmte en buiten schilderen, waar moet u rekening mee houden? Het is deze zomer al vaak stralend weer geweest, sommige... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Zonneboiler de oplossing voor 2023?

Is een Zonneboiler de oplossing voor de toekomst? Een zonneboiler is een duurzame manier om het water in huis te... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022