Hoe kiest u een schilder voor uw schilderwerk?

Eigenhuis Schilderplan

Nog te vaak horen we verhalen van woningeigenaren over schilders die het schilderwerk niet goed uitvoeren. Soms ontstaan er al na enkele weken blaasjes in het schilderwerk. Er zijn zelfs schilders die garantie geven maar nooit het slechte schilderwerk komen herstellen. Omdat het laten uitvoeren van schilderwerk vaak een grote uitgave betreft is zeer teleurstellend als de schilder zijn afspraken niet na komt. Daarom hebben wij voor u 4 tips verzameld die helpen in uw zoektocht naar de beste schilder die niet van A tot W schildert, maar van A tot Z!

Schilderwerk tips op een rij

 1. Zorg ervoor dat uw schilder het AF-Erkend keurmerk draagt. Het AF-Erkend keurmerk is in 1995 ingevoerd door OnderhoudNL (voorheen FOSAG) om zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid te bieden voor woning eigenaren op het gebied van schilderwerk. Alleen bedrijven met alle vak- en bedrijfstechnische diploma’s kunnen na een goedgekeurde inspectie dit keurmerk dragen.
 2. Kies voor een abonnement in plaats van een eenmalige schilderbeurt. Waarom? De schilder is dan 100% verantwoordelijk en nauw betrokken bij het schilderwerk door de overeenkomst tussen u en de schilder. Daar waar de schilder bij een eenmalige schilderbeurt korte tijd bezig is met het schilderwerk aan uw woning, is de schilder bij een abonnement te allen tijde betrokken. Wilt u meer informatie over de verschillende abonnementen? Klik hier.
 3. Laat het schilderwerk onafhankelijk controleren. Als een schilder dit zelf al aanbiedt laat dat zien dat de schilder zeker is van zijn zaak en de nodige vakkennis in huis heeft voor het uitvoeren van het schilderwerk aan uw woning. Biedt de schilder dit niet aan? Laat het dan toch onafhankelijk controleren! Hoe sneller eventuele klachten naar de schilder worden gecommuniceerd, des te makkelijker is het om herstelwerk in gang te zetten. Het werk van Eigenhuis Schilderplan wordt jaarlijks steekproefsgewijs gecontroleerd waardoor u verzekerd bent van goede kwaliteit schilderwerk.
 4. Schilder samen met uw buren. Dit lijkt misschien een vreemde tip, maar dit kan wel degelijk bijdragen aan de kwaliteit van het schilderwerk. Samen met uw buren staat u namelijk veel sterker tegenover een schildersbedrijf dan in uw eentje. Als het schilderwerk niet goed wordt uitgevoerd dient u gezamenlijk een klacht in. In dat geval zal u veel sneller serieuzer worden genomen. Daarnaast kunt u vaak ook nog leuke kortingen krijgen! Klik hier voor de mogelijkheden in burenkorting.

 

Eigenhuis Schilderplan: schilderwerk van A tot Z!

Als u opzoek bent naar de schilder die voldoet aan bovenstaande eisen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij dragen met trots het AF-Erkend keurmerk waardoor we zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid kunnen garanderen. Ook hebben wij passende abonnementen voor u klaarliggen met een meerjarenplan op maat. Dit plan handhaven wij voor u zodat u geen omkijken meer heeft naar het schilderwerk aan uw woning.

Last but not least: u kunt bij ons kiezen voor ‘samen schilderen’ met uw buren waarbij u kortingen kunt krijgen tot wel 24% per huis! Heeft u interesse in burenkorting? U kunt met bovenstaand formulier binnen 1 minuut uitrekenen hoeveel het schilderwerk aan uw woning per maand kost. U mag ons ook altijd bellen via 0342 444 110 of mailen via i[email protected]. We staan klaar voor al uw vragen!

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houtrot repareren kozijnen

Houtrot kozijnen repareren: zo doet u dat Wilt u houtrot in kozijnen repareren? Houtrot is erg vervelend en kan uw... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Esmee van Straalen

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van wie komt er bij u schilderen,... View Article

Lees meer
Voorbeeld onderhoudsplan schilderwerk Koen van den Hengel

Voorbeeld onderhoudsplan schilderwerk

Onderhoudsplan schilderwerk Wilt u niet meer elk jaar de ladder op om het schilderwerk uit te voeren aan uw woning?... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023