Hoe kiest u een schilder voor uw schilderwerk?

Eigenhuis Schilderplan

Nog te vaak horen we verhalen van woningeigenaren over schilders die het schilderwerk niet goed uitvoeren. Soms ontstaan er al na enkele weken blaasjes in het schilderwerk. Er zijn zelfs schilders die garantie geven maar nooit het slechte schilderwerk komen herstellen. Omdat het laten uitvoeren van schilderwerk vaak een grote uitgave betreft is zeer teleurstellend als de schilder zijn afspraken niet na komt. Daarom hebben wij voor u 4 tips verzameld die helpen in uw zoektocht naar de beste schilder die niet van A tot W schildert, maar van A tot Z!

Schilderwerk tips op een rij

 1. Zorg ervoor dat uw schilder het AF-Erkend keurmerk draagt. Het AF-Erkend keurmerk is in 1995 ingevoerd door OnderhoudNL (voorheen FOSAG) om zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid te bieden voor woning eigenaren op het gebied van schilderwerk. Alleen bedrijven met alle vak- en bedrijfstechnische diploma’s kunnen na een goedgekeurde inspectie dit keurmerk dragen.
 2. Kies voor een abonnement in plaats van een eenmalige schilderbeurt. Waarom? De schilder is dan 100% verantwoordelijk en nauw betrokken bij het schilderwerk door de overeenkomst tussen u en de schilder. Daar waar de schilder bij een eenmalige schilderbeurt korte tijd bezig is met het schilderwerk aan uw woning, is de schilder bij een abonnement te allen tijde betrokken. Wilt u meer informatie over de verschillende abonnementen? Klik hier.
 3. Laat het schilderwerk onafhankelijk controleren. Als een schilder dit zelf al aanbiedt laat dat zien dat de schilder zeker is van zijn zaak en de nodige vakkennis in huis heeft voor het uitvoeren van het schilderwerk aan uw woning. Biedt de schilder dit niet aan? Laat het dan toch onafhankelijk controleren! Hoe sneller eventuele klachten naar de schilder worden gecommuniceerd, des te makkelijker is het om herstelwerk in gang te zetten. Het werk van Eigenhuis Schilderplan wordt jaarlijks steekproefsgewijs gecontroleerd waardoor u verzekerd bent van goede kwaliteit schilderwerk.
 4. Schilder samen met uw buren. Dit lijkt misschien een vreemde tip, maar dit kan wel degelijk bijdragen aan de kwaliteit van het schilderwerk. Samen met uw buren staat u namelijk veel sterker tegenover een schildersbedrijf dan in uw eentje. Als het schilderwerk niet goed wordt uitgevoerd dient u gezamenlijk een klacht in. In dat geval zal u veel sneller serieuzer worden genomen. Daarnaast kunt u vaak ook nog leuke kortingen krijgen! Klik hier voor de mogelijkheden in burenkorting.

 

Eigenhuis Schilderplan: schilderwerk van A tot Z!

Als u opzoek bent naar de schilder die voldoet aan bovenstaande eisen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij dragen met trots het AF-Erkend keurmerk waardoor we zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid kunnen garanderen. Ook hebben wij passende abonnementen voor u klaarliggen met een meerjarenplan op maat. Dit plan handhaven wij voor u zodat u geen omkijken meer heeft naar het schilderwerk aan uw woning.

Last but not least: u kunt bij ons kiezen voor ‘samen schilderen’ met uw buren waarbij u kortingen kunt krijgen tot wel 24% per huis! Heeft u interesse in burenkorting? U kunt met bovenstaand formulier binnen 1 minuut uitrekenen hoeveel het schilderwerk aan uw woning per maand kost. U mag ons ook altijd bellen via 0342 444 110 of mailen via i[email protected]. We staan klaar voor al uw vragen!

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Onderhoud schilderwerk

Als schilder adviseren wij u om regelmatig onderhoud aan uw woning of pand uit te laten voeren. Daarmee zorgt u... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Pensioen schilder met bijna 10% omhoog in 2023

Pensioenfonds BPF Schilders heeft aangekondigd dat het de pensioenen met 9,44% zal verhogen vanaf 1 januari 2023. Deze verhoging, ook... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

De buitenkant van uw huis schilderen

Het schilderen van de buitenkant van uw huis is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw woning! De kozijnen,... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023