Eerst ontvetten en dan schuren of andersom?

William van den Berg

Voor veel mensen blijft het een lastige vraag. Moet u het buitenschilderwerk eerst ontvetten en dan schuren of andersom? Het juiste antwoord is eerst ontvetten en daarna schuren, we zullen uitleggen waarom! Op het moment dat het buitenschilderwerk weer toe is aan een schilderbeurt kunt u beslissen dit zelf uit te voeren of om het door een gerenommeerd schildersbedrijf zoals Eigenhuis Schilderplan uit te laten voeren.

Waarom eerst ontvetten en dan schuren?

Als u ervoor kiest om het buitenschilderwerk zelf uit te voeren is het van belang dat u zorgt voor een goede hechting. Hiermee wordt bedoelt dat de nieuwe verflaag een goede hechting nodig heeft op de huidige ondergrond. En om dit te kunnen waarborgen moet u het schilderwerk eerst ontvetten en dan schuren.

Door het buitenschilderwerk te ontvetten wordt al het vuil verwijderd van de huidige ondergrond. Hiervoor adviseren wij Sint Marc of een gelijkwaardig product te gebruiken. Nadat u het buitenschilderwerk heeft ontvet kunt u gaan schuren. Door te schuren wordt de ondergrond ruw gemaakt waardoor er een goede hechting ontstaat voor de nieuwe verflaag. Als u het buitenschilderwerk op de juiste manier heeft voorbehandeld is het van belang de ondergrond goed af te stoffen en dan het verfsysteem op te bouwen.

Eerst ontvetten en dan schuren Eigenhuis SchilderplanWaarom niet andersom?

Als u eerst zou gaan schuren en daarna ontvetten zal dit de ondergrond vervuilen. Op het moment dat u het vuil nog niet van het buitenschilderwerk heeft verwijderd en direct gaat schuren dan schuurt u het vuil en vet in de ondergrond. Zorg dan ook voor de juiste volgorde, eerst ontvetten en dan schuren, en uw buiten schilderwerk ziet er weer stralend uit!

Buitenschilderwerk uitbesteden?

Wilt u het ontvetten en schuren liever overlaten aan een gerenommeerd schildersbedrijf? Dan is wellicht een schilder abonnement iets voor u! Dit betekent dat u de komende 10 jaar niet meer hoeft na te denken over het buitenschilderwerk. Wij zorgen ervoor dat het onderhoud in goede staat verkeerd. En dit alles tegen een vast maandbedrag. Kijk hier voor meer informatie en laat u informeren over de voordelen!(voordelen)

William van den Berg
William van den Berg
U staat iedere dag in het middelpunt. Ik ben vaak de eerste persoon waarmee u in contact komt bij Eigenhuis Schilderplan. Op basis van uw wensen ontvangt u snel een passende aanbieding voor het buitenschilderwerk en worden uw onderhoudszorgen over genomen. Ik geef u compleet onderhoud onder één dak.