Warmte en buiten schilderen

Jeroen Hoefkens

Warmte en buiten schilderen, waar moet u rekening mee houden?


Het is deze zomer al vaak stralend weer geweest, sommige dagen zelfs belachelijk heet… Als die zon volle bak schijnt, waarmee moet u dan rekening houden als u buiten schildert? 

In ieder geval dat u zelf voldoende drinkt, anders komt er van schilderen natuurlijk helemaal niets terecht. En als u dan aan de slag gaat, heeft Eigenhuis Schilderplan 3 schilderstips voor een goed resultaat op zonnige en warme dagen. 

1. Zorg voor een goede dagplanning

Schilder bijvoorbeeld niet op het heetst van de dag en schilder niet in de volle zon. Als de ondergrond warm is en de luchttemperatuur hoger is, droogt de verf heel snel. Daardoor verwerkt het zwaar en vloeit de verf niet strak. Kans op een minder mooi eindresultaat dus. 

2. Schilder ¨achter de zon aan¨

Laat zonnetje eerst maar even schijnen op de verschillende onderdelen. Als hij daar dan verdwenen is, en u de ondergrond heeft laten afkoelen, ga dan lekker in de schaduw aan de slag. Dan is de ondergrond niet te warm, de verf droogt minder snel, het is prettiger te verwerken en de vloeiing is veel beter. De kans op blaasvorming is zo vele malen minder. 

3. Houd voorbereidend werk achter de hand

Hoe werkt het Eigenhuis Schilderplan

Als er een warme dag op komst is, en u toch aan de slag wilt gaan, zorg dan dat u nog wat voorbereidend reinigingswerk achter de hand hebt. Want wat is er nou beter dan met warm weer met water in de weer zijn?  

Kortom warmte en buiten schilderen kan samen gaan, maar vergt wel enige aanpassingen in de werkwijze. En die warme dagen, die komen in Nederland steeds vaker voor. 

Moet u dan wel zelf aan de slag willen gaan?

Ik kan mij voorstellen dat u dit niet ziet zitten. Kies dan voor het gemak van het Eigenhuis Schilderplan. Lees hier meer over hoe gemakkelijk ons onderhoudsabonnement in zijn werk gaat.

Onze Eigenhuis Schilders weten hoe ze ook op warme dagen om moeten gaan met de situatie en tot een prachtig eindresultaat kunnen komen. Dan houdt u het hoofd koel! En natuurlijk het ijskoude glas water voor de schilder….

Wilt u meer blogs lezen van Jeroen? Dat kan!

Vakantiegeld, waar besteedt u het?Slecht binnenwerk beinvloedt uw buiten schilderwerk | Op pad met Eigenhuis Schildercoach Jeroen | Bent u #samensterk met uw buren? | Kwaliteit van schilderwerk, wat is dat nu? | Schilderabonnement daar zit ik toch voor altijd aan vast? | Om je vingers bij af te lakken, de Eigenhuis Schilder Spies

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

schilder winter Jeroen Hoefkens

Is die winterschilder echt goedkoper dan de zomerschilder?

Al decennia is het een bekend fenomeen, de winterschilder. Of het nu binnen- of buitenwerk is, in het laagseizoen bieden... View Article

Lees meer
spies eigenhuis schilderplan Jeroen Hoefkens

Om je vingers bij af te lakken! De Eigenhuis SchilderSpies

Heeft u hem ook aangestoken de afgelopen tijd? Vast wel, met dat heerlijke weer ruik je overal in de buurt... View Article

Lees meer
onderhoudsplan rage Eigenhuis Schilderplan

Woning onderhoud: de nieuwe rage!

Misschien een vreemde opmerking, maar dit is toch echt de trend die zichtbaar is de laatste tijd! In de huidige... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023