Bent u #samensterk met uw buren?

Jeroen Hoefkens

Ik weet het nog goed, ongeveer 24 jaar geleden in 1999, kwam ik als broekie bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders binnen lopen. Stage lopen, daarvoor kwam ik. Zoveel mogelijk facetten van het schildersvak verkennen, om zo mijn opleiding aan het NIMETO Utrecht goed te kunnen afronden.

Het was niet alleen schilderen dat de klok sloeg. Ik mocht ook productkennis opdoen bij Evert Jan in de verfspeciaalzaak. En, was dat even mooi, ik viel met mijn neus in de boter! Hans de Nooy was net een nieuw project gestart. Onderhoudsabonnementen met als naam Eigenhuis Schilderplan.

Het stond nog in de kinderschoenen. Maar wat een aanvragen kregen we in die tijd. Vele dagen ben ik met Hans op stap geweest om huiseigenaren het onderhoudsplan toe te lichten en de offertes uit te werken. De basis die toen is neergezet, staat na 24 jaar nog steeds als een huis. Vast maandbedrag, Stichting Beheer Derdengelden en maandelijks opzegbaar.

Al snel kregen we een aanvraag van meerdere bewoners op de Chirurgijnsgilde in Amersfoort. De eigenaren wilden samen hun buren het schilderwerk aan hun woning laten uitvoeren. Ik was als stagiair natuurlijk erg nieuwsgierig en wilde daar graag mijn steentje aan bijdragen. Na een opname ter plaatse mocht ik de offertes uitwerken. Iedere eigenaar kreeg naar zijn/haar wensen een specifiek aanbod voor het Eigenhuis Schilderplan, natuurlijk met burenkorting! Vervolgens hebben we ter plekke een presentatie gegeven en van het overgrote deel van de straat opdracht gekregen om aan de slag te gaan. Als 18 jarige was ik natuurlijk apetrots om daar aan mee te mogen werken.

Jeroen schilder 1999Twee gevallen van #samensterk

Ik ben erg dankbaar voor de kansen die Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders mij gegeven heeft en nog steeds elke dag geeft. Ik heb een mooie groei en ontwikkeling door kunnen maken, en Eigenhuis Schilderplan vanaf de kinderschoenen zien opgroeien. Maar misschien nog wel mooier, het vertrouwen dat wij van de eigenaren op de Chirurgijnsgilde nog steeds krijgen! Nu 24 jaar later ontzorgen wij hen nog steeds op het gebied van schilderwerk. Net zo lang als mijn periode bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders 🙂

Volgend jaar staat de volgende onderhoudsbeurt gepland en ontvangen de bewoners onze vakschilders als goede bekenden om het schilderwerk uit te voeren. #samensterk

Wilt u net als Chirurgijnsgilde ook een aanbod met burenkorting ontvangen? Dat kan! Op onze burenkorting-pagina vindt u alle informatie en zelfs een handige flyer om uw buren enthousiast te maken. Uiteraard mag u mij ook bellen of mailen voor meer informatie.

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

Schilder Michel Velthuizen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Michel Velthuizen

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Soorten schilderwerk

Soorten schilderwerk Laat u uw huis schilderen door Eigenhuis Schilderplan, dan heeft u de keuze uit diverse soorten schilderwerk. Hierbij... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Jeroen Hoefkens

Waarom zijn er niet meer vrouwen in het schildersvak?

Waarom zijn er niet meer vrouwen in het schildersvak? Hoe vaak hoor ik niet als we in gesprek zijn met... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022