Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis?

Eigenhuis Schilderplan

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis?

Het energielabel, al enige tijd een belangrijk onderwerp waar veel over gesproken wordt. Het label is handig, want dit kan zorgen voor een lagere energierekening en lagere CO2 uitstoot. Daarnaast wordt zo het wooncomfort verhoogd. Wist u dat goede isolatie en dubbelglas belangrijk zijn voor een groen energie label en dus voor een hogere prijs voor uw woning? Dubbelglas verzorgen wij graag voor u, net als een frisse schilderlaag na het het isoleren. Wist u dat u zomaar 10% kunt besparen op uw schilderwerk met een Eigenhuis Schilderabonnement? HIER leest u meer.

Geen energielabel? €405,-… Tik maar af!

Om maar met de deur in huis te vallen: het energielabel is verplicht. Dit betekent niet dat u nu direct een energielabel moet aanvragen. Pas als u uw woning gaat verkopen of verhuren moet u een definitief energielabel hebben. Heeft u dit niet? Dan krijgt u een boete van €405,-. Toch prettig om te voorkomen! Die €405,- kunt u wel beter besteden aan een leuke nieuwe bank of aan uw vakantie.

Geld verdienen met een schilderabonnement

Met een energielabel bespaart u dus geld op bekeuringen en verdient u geld op uw woning bij de verkoop. Nu kunt u ook geld verdienen door het onderhoud aan uw eigenhuis. Bij ons kunt u gemakkelijk een schilderabonnement afsluiten waarmee uw woning klaar wordt gemaakt voor de verkoop. Hierdoor is uw woning ineens meer waard is. Bent u vervolgens verhuisd? Dan verhuist het schilderabonnement gewoon met u mee!

Over het energielabel

Het energielabel heeft een aantal klassen van A (Groen) tot en met G (Rood). Hierbij is A het energiezuinigste en G het minst. Als het goed is heeft u ondertussen een tijdelijk energielabel ontvangen. In januari en februari van 2015 zijn deze verstuurd zodat huisbezitters een beeld krijgen bij hun woning. Het aanvragen van een definitief energielabel gaat in een aantal stappen en kost ‘enkele tientjes’, aldus Rijksoverheid. Hier is dus nog geen duidelijk over. Als u uw woning binnenkort wilt verkopen kunt u alvast uw definitieve energie label aanvragen. Dit doet u hier. Nog even een nieuwe schilderlaag voor uw woning om de verkoop te bevorderen? Hier leest u wat wij u kunnen bieden aan voordelen!

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

op de ladder met Eigenhuis Schilder Willem Jeroen Hoefkens

Op de ladder met Eigenhuis schilder Willem

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
lammetjes schilderwerk voorjaar buitenschilderwerk Angela de Nooy

Schilderen uitbesteden

Schilderen in het voorjaar U voelt het al in de lucht: het voorjaar!. ’s Ochtends wakker worden en het is... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Hoe kiest u een schilder voor uw schilderwerk?

Nog te vaak horen we verhalen van woningeigenaren over schilders die het schilderwerk niet goed uitvoeren. Soms ontstaan er al... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023