Om je vingers bij af te lakken! De Eigenhuis SchilderSpies

Jeroen Hoefkens

Heeft u hem ook aangestoken de afgelopen tijd? Vast wel, met dat heerlijke weer ruik je overal in de buurt de smeulende barbecuekooltjes en geur van gegrild vlees. Daar hoort een goed recept bij! En daarom, de Eigenhuis SchilderSpies!

Een perfecte combinatie van kip, kruiden en natuurlijk een heerlijke saus! Het recept is net zo gemakkelijk als het Eigenhuis Schilderplan, 7 ingrediënten en binnen mum van tijd geregeld!

Wat heb je nodig?

– De basis; 8 malse kippendijen

– 1 knalgele citroen

– 3 teentjes knoflook

– 2 eetlepels gedroogde oregano

– 3 eetlepels olijfolie als bindmiddel

– 1 eetlepel boerengroene peterselie

– Snufje peper & zout voor de finishing touch

Bereiding/Behandelingssysteem

De marinerende grondverf
 1. Schuur de zest(schil) van de citroen met een rasp. Zest is de buitenste laag van de schil. Niet door het geel heen schuren tot op de kale witte ondergrond, deze is bitter. Gooi het schuursel in een ruime schaal waar straks de kippendijen bij in kunnen. Snij de citroen door midden en leg ze apart.
 2. De teentjes knoflook snipperen. Doe de boerengroene peterselie, de oregano en de olijfolie als bindmiddel erbij. Breng dit nog een beetje op kleur met peper en zout. En klaar is de marinerende grondverf!
 3. Doe de kippendijen er bij, voorzie deze van een goede grondlaag. Zorg dat u alle plekken goed raakt, ook de onderzijdes en lastige hoekjes. Als alles gegrond is, laat het dan gekoeld ca. 3 uur intrekken voordat u gaat aflakken.

De grondverf ruikt al lekker, maar als de Eigenhuis SchilderSpies het rooster raakt, kunnen de buren ook meegenieten! Wie weet willen ze ook wel mee doen?

Aflakken/grillen
 1. Steek de barbecue aan met een temperatuur van ongeveer 200 graden. En wat met schilderen juist niet verstandig is, mag nu wel! Ga lekker in het zonnetje staan!
 2. Goed gereedschap is het halve werk, gebruik voor grotere stukken vlees of kip altijd metalen spiesen. Pak deze er bij en rijg de kippendijen er aan. Tip! gebruik 2 spiesen per spies, dat is straks makkelijker als er gedraaid moet worden.
 3. Leg de halve citroenen met de snijkant naar beneden op het rooster, totdat er mooie kwast- en grillstrepen op staan.
 4. Leg ook de spiesen op de barbecue. Eerst aan de zijkant om even op temperatuur te komen, later naar het midden om af te grillen totdat ze ook binnenin goed gaar zijn. Eigenlijk net als bij schilderen, eerst langs de kanten en dan naar het midden toe werken.
 5. En klaar is de Eigenhuis SchilderSpies! Laat ze even liggen voor u ze aansnijdt en knijp een beetje gegrilde knalgele citroen uit boven de kip en serveer het op een kleurrijk palet.

Eet smakelijk! En wilden de buren mee doen toen ze die heerlijke geur van grondverf en aflak roken? Vast wel, en wie weet kunt u dan gelijk de mogelijkheden van het Eigenhuis Schilderplan bespreken.

Daar hebben wij nu de Eigenhuis Schilderplan Samen Schilderen actie. U kunt uw woning de komende 10 jaar met burenkorting tot wel 15% laten schilderen.

Dan heeft u meer tijd om in het zonnetje nog vaker de Eigenhuis Schilderspies te grillen! Eet smakelijk!

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

Koen van den Hengel

Stormschade aan uw schilderwerk?

Heeft u stormschade aan uw schilderwerk doordat er een boom omgewaaid is of dat het beschadigd is door rondvliegende spullen?... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wat kost binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk is een effectieve manier om je interieur te vernieuwen en een frisse uitstraling te geven aan je woning. De... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilder Donny Pronk Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Donny

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023