Om je vingers bij af te lakken! De Eigenhuis SchilderSpies

Jeroen Hoefkens

Heeft u hem ook aangestoken de afgelopen tijd? Vast wel, met dat heerlijke weer ruik je overal in de buurt de smeulende barbecuekooltjes en geur van gegrild vlees. Daar hoort een goed recept bij! En daarom, de Eigenhuis SchilderSpies!

Een perfecte combinatie van kip, kruiden en natuurlijk een heerlijke saus! Het recept is net zo gemakkelijk als het Eigenhuis Schilderplan, 7 ingrediënten en binnen mum van tijd geregeld!

Wat heb je nodig?

– De basis; 8 malse kippendijen

– 1 knalgele citroen

– 3 teentjes knoflook

– 2 eetlepels gedroogde oregano

– 3 eetlepels olijfolie als bindmiddel

– 1 eetlepel boerengroene peterselie

– Snufje peper & zout voor de finishing touch

Bereiding/Behandelingssysteem

De marinerende grondverf
 1. Schuur de zest(schil) van de citroen met een rasp. Zest is de buitenste laag van de schil. Niet door het geel heen schuren tot op de kale witte ondergrond, deze is bitter. Gooi het schuursel in een ruime schaal waar straks de kippendijen bij in kunnen. Snij de citroen door midden en leg ze apart.
 2. De teentjes knoflook snipperen. Doe de boerengroene peterselie, de oregano en de olijfolie als bindmiddel erbij. Breng dit nog een beetje op kleur met peper en zout. En klaar is de marinerende grondverf!
 3. Doe de kippendijen er bij, voorzie deze van een goede grondlaag. Zorg dat u alle plekken goed raakt, ook de onderzijdes en lastige hoekjes. Als alles gegrond is, laat het dan gekoeld ca. 3 uur intrekken voordat u gaat aflakken.

De grondverf ruikt al lekker, maar als de Eigenhuis SchilderSpies het rooster raakt, kunnen de buren ook meegenieten! Wie weet willen ze ook wel mee doen?

Aflakken/grillen
 1. Steek de barbecue aan met een temperatuur van ongeveer 200 graden. En wat met schilderen juist niet verstandig is, mag nu wel! Ga lekker in het zonnetje staan!
 2. Goed gereedschap is het halve werk, gebruik voor grotere stukken vlees of kip altijd metalen spiesen. Pak deze er bij en rijg de kippendijen er aan. Tip! gebruik 2 spiesen per spies, dat is straks makkelijker als er gedraaid moet worden.
 3. Leg de halve citroenen met de snijkant naar beneden op het rooster, totdat er mooie kwast- en grillstrepen op staan.
 4. Leg ook de spiesen op de barbecue. Eerst aan de zijkant om even op temperatuur te komen, later naar het midden om af te grillen totdat ze ook binnenin goed gaar zijn. Eigenlijk net als bij schilderen, eerst langs de kanten en dan naar het midden toe werken.
 5. En klaar is de Eigenhuis SchilderSpies! Laat ze even liggen voor u ze aansnijdt en knijp een beetje gegrilde knalgele citroen uit boven de kip en serveer het op een kleurrijk palet.

Eet smakelijk! En wilden de buren mee doen toen ze die heerlijke geur van grondverf en aflak roken? Vast wel, en wie weet kunt u dan gelijk de mogelijkheden van het Eigenhuis Schilderplan bespreken.

Daar hebben wij nu de Eigenhuis Schilderplan Samen Schilderen actie. U kunt uw woning de komende 10 jaar met burenkorting tot wel 15% laten schilderen.

Dan heeft u meer tijd om in het zonnetje nog vaker de Eigenhuis Schilderspies te grillen! Eet smakelijk!

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

Lauren van Dijk Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Laurens

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Soorten Schilder oppervlakken

Er zijn verschillende soorten ondergronden waarop schilderwerk kan worden uitgevoerd, waaronder:   Hout: Dit is een van de meest courante... View Article

Lees meer
Warmte en buiten schilderen Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Warmte en buiten schilderen

Warmte en buiten schilderen, waar moet u rekening mee houden? Het is deze zomer al vaak stralend weer geweest, sommige... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022