Duurzame dinsdag

Angela de Nooy

Mijn dochter van 7 zit voor de televisie en als er tussen haar favoriete programma reclame komt, wordt deze met dezelfde intense aandacht bekeken als het programma zelf. Je ziet haar wenkbrauwen fronzen. Ik hoor de tv-schellen: “Groener kan het niet” en zoals verwacht komt daar een van de vele vragen die door haar gesteld worden: Mama waarom hebben ze het alleen maar over duurzaam en groen? Ik vind een andere kleur dan groen ook weleens een keer leuk.

Duurzame dinsdag

We kunnen de krant niet openslaan of de televisie niet aanzetten of het gaat over duurzaam, groen, milieubewust. Er is zelfs een hele dag voor gereserveerd! Op 4 september is het DUURZAME DINSDAG.

Hoe gaat het met de wereld? Het klimaat verandert, we hebben nog nooit zo’n warme zomer gehad als dit jaar! En dat konden we voelen ook. Zonder enige inspanning parelde het zweet zo van je voorhoofd af. En als je de meteorologen mag geloven gaan deze extremen door. Deze winter verwachten ze ook extreme temperaturen.

Ligt deze klimaatverandering aan hoe wij met de natuur en de wereld om gaan of is het de geest van de tijd en hebben wij hier geen invloed op? Hier zijn de meningen soms nog over verdeeld.

Toch leer ik mijn dochter (en mijn zoon overigens ook) om netjes om te gaan met onze natuur en erover na te denken hoe je met dingen om gaat. Baat het niet dan schaadt het zeker niet!

Duurzaam schilderen

Als ik naar mezelf kijk, geldt dat ook voor het huis. Belangrijk is dat de kozijnen niet verrot gaan en er dus op tijd een schilder bij is. Dat kan tegenwoordig zelfs ook al op een ‘groenere’ manier dan vroeger. En daar bedoel ik natuurlijk niet mee dat alle huizen in een groene kleur geschilderd moeten worden.

Natuurverf  heeft haar naam te danken aan het feit dat het zoveel mogelijk is samengesteld uit hernieuwbare grondstoffen, of mineralen waarvan ruimschoots genoeg beschikbaar is. Van geen enkele muurverf of andere verf valt te zeggen dat het milieuvriendelijk is. Zeker is wel dat de milieubelasting het laagste is, als de verf zijn hele levensduur mee gaat. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor goede kwaliteit!

Als u daar een helpende hand bij nodig heeft, neem dan vrijblijvend contact op met ons

Angela de Nooy
Een mannenwereld met een vrouwelijke touch. Ik zal deze kwaliteit inzetten om u zo goed mogelijk te helpen. Met een vader al 40 jaar in het vak en een man die 9e generatie De Nooy Schilders sinds 1754 van vader op zoon is, sta ik met mijn voeten redelijk in de verf!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wat heb je nodig om als schilder te beginnen?

Om als schilder te beginnen, zijn er verschillende dingen die je nodig hebt. Hier zijn enkele essentiële zaken: Vakopleiding en... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

De buitenkant van uw huis schilderen

Het schilderen van de buitenkant van uw huis is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw woning! De kozijnen,... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Keurmerk voor schilders

In Nederland zijn er verschillende schilderskeurmerken die aangeven dat een schildersbedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen en vakmanschap. Hieronder vind je... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023