Op pad met: Eigenhuis Schildercoach Jeroen

Jeroen Hoefkens
In het kader van ¨wie komt u tegen bij Eigenhuis Schilderplan?¨ gaan wij regelmatig met onze vakmannen en Eigenhuis Schildercoaches mee op pad. Deze keer onze Eigenhuis Schildercoach Jeroen

Stel je eens voor, wie is Jeroen en wat doet hij zoal?

Ik ben Jeroen Hoefkens, al meer dan 20 jaar een van de vertrouwde gezichten van Eigenhuis Schilderplan en de Nooy Schilders. In 1999 ben ik op de ladder begonnen als stagiair bij onze vakschilders. Toen ik mijn opleiding bij Nimeto had afgerond, ben ik in dienst gekomen. Vanaf de ladder ben ik via winkel/verfgroothandel en calculatie op de plek van Eigenhuis Schildercoach gekomen. Dit is wel een heel fijne plek. Ik sta, samen met mijn collega´s, van aanvraag tot uitvoer voor onze abonnees klaar.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader waren ook schilder en hebben mijn schildershart gekleurd. Als jongen van veertien/vijftien mocht ik al mee de klus op. Omdat ik ook uit een schildersfamilie kom, is het helemaal leuk om nu voor een van de oudste familie schildersbedrijven te werken.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Dit jaar werd ik 40, helaas was een feestje door alle corona beperkingen niet mogelijk. Maar mijn collega´s waren het niet vergeten. Toen ik op mijn werk kwam stond er een prachtig spandoek met pop voor mij klaar. Dit soort geintjes moeten natuurlijk kunnen, en zijn zeer goed voor de onderlinge sfeer!

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Muziek dat is mijn andere passie. Al van kleins af aan ben ik slagwerker en sinds een jaar of 15 speel ik ook de bas. Als je muziek maakt, kan je aan niets anders denken en kan ik mijn hoofd leeg maken. Maar ook concerten bezoeken, of zelf achter de draaitafels staan, ik vind het heerlijk. Op het werk is de radio altijd aan, het is niet snel stil bij mij 🙂

Tot slot, welke onderhoudstip van de Eigenhuis Schildercoach wil je onze abonnees meegeven?

Wees er op tijd bij. Schilderwerk laten verwaarlozen, geeft meer voorbereidend werk. En dat is nu precies het gene dat veel tijd kost, en schilderwerk dan ook kostbaar maakt. Als je tijdig onderhoud pleegt, houd je de kosten beperkt, en voorkom je houtrot situaties zoveel mogelijk. En, regel nu alvast een schilder voor komend jaar. De agenda´s van de schilders vullen zich echt heel snel. Dat is dan weer een voordeel van het Eigenhuis Schilderplan, over een paar jaar komen we gewoon vanzelf weer langs!

Eigenhuis Schildercoach Jeroen

U heeft kennis gemaakt met Eigenhuis Schildercoach Jeroen. Wellicht ziet u hem, of een van de andere Eigenhuis Schilders, binnenkort op de klus bij uw woning.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze andere Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera, Jan Molenaar, Mario AsselmanTim van Vegten, Ronny Meertens

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Schilderservice Eigenhuis Schilderplan

Een schilder nodig? Kies voor Eigenhuis Schilderplan Heeft u een schilder nodig voor uw binnen- of buitenschilderwerk of voor onderhoudswerkzaamheden?... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houtrot behandelen

Houtrot behandelen? Lees deze tips! Wilt houtrot behandelen? Houtrot is een schimmel die ontstaat wanneer er een luchtvochtigheid van meer... View Article

Lees meer
Op de ladder met Eigenhuis Schilder Giel Spanjersberg Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Michiel Spanjersberg

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022