De ideale schilder temperatuur

Dominique Fokker

Ga je schilderen? Dit is de ideale schilder temperatuur

Ben je van plan om te gaan schilderen en ben je benieuwd wat de ideale schilder temperatuur is? Als je gaat schilderen is het belangrijk dat je rekening houdt met de zon. Ook moet je denken aan de temperatuur. Tot 30 graden kun je prima buiten schilderen, maar wat is nou de ideale schildertemperatuur? In dit artikel kom je te weten wat er gebeurt als je bij een te hoge temperatuur gaat schilderen en wat de ideale schilder temperatuur is. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat als je met een te hoge temperatuur gaat schilderen?

Schilderen met een te hoge temperatuur is zeker niet aan te raden. Ga je dit toch doen, dan kunnen er blaasjes ontstaan. De reden hiervoor is dat de ondergrond warmer dan de verf is.
Doordat de warmte door de verf wil wegtrekken, ontstaan dus de blaasjes. Deze luchtbelletjes zijn echter niet gewenst in de verf. Ook zal de verf sneller drogen, wat ervoor zorgt dat het schilderwerk van mindere kwaliteit is. Verf heeft een specifieke tijd nodig om te drogen en uit te harden. Als dit proces sneller plaatsvindt, gaat dit dus ten koste van de verf. Eigenlijk heb je het dan voor niets gedaan. Schilder dus nooit met een te hoge temperatuur.

De ideale schilder temperatuur

Schilderen kun je het beste doen als de temperatuur juist is. De ideale temperatuur om te schilderen ligt tussen de 10 en 20 graden celsius. Is de temperatuur hoger dan 20 graden celsius, dan droogt de verf sneller. Dit kan tot strepen leiden en duidelijk zichtbare overlappingen. Verf je echter onder de 10 graden celsius, dan zal buiten lakken niet goed gaan. Ook kun je het schilderen van buitenmuren het beste niet doen als het onder de 5 graden celsius is. Een temperatuur van +- 20 graden is de meest perfecte temperatuur voor schilders.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Op de ladder met Tony van Dommelen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Tony van Dommelen

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wanneer is schilderwerk 9% b.t.w

Wanneer is schilderwerk 9% b.t.w Schilderwerk kan onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor het lage btw-tarief van 9%. Dit... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Schilderslonen in 2024 weer fors omhoog?

Schilderslonen/ CAO schilders in 2024 weer fors omhoog? Volgens de Europese Centrale Bank (ECB) zal de inflatie pas in 2025... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023