Uw huis onderhouden en beschermen dankzij Prinsjesdag

Eigenhuis Schilderplan

Binnenkort begeeft de Koning zich naar de Ridderzaal om het nieuwe werkjaar te openen en om met ons de belangrijkste plannen voor het nieuwe jaar te delen. Daar zal hij aankondigen hoeveel geld er beschikbaar wordt gesteld voor de verschillende plannen van de regering.

In de media verschijnen echter al berichten over uitgelekte cijfers. Zo vertelt RTL Nieuws dat zowel werkend Nederland als ouderen er zeer waarschijnlijk op vooruit zullen gaan, of dit ook daadwerkelijk klopt is natuurlijk nog maar de vraag. Huishoudens krijgen gemiddeld 1.4% meer te besteden, dat zou mooi meegenomen zijn! Een goede keuze zou zijn om die 1.4% dan te in investeren in het onderhouden van uw huis. Waarom?

Uw huis onderhouden wordt steeds belangrijker!

U zult het vast hebben gemerkt: de afgelopen weken waren niet bepaald zomers te noemen. Het weer was onvoorspelbaar, wisselvallig en bestond uit veel uitersten. De ene dag was het klam met 29 graden en de volgende dag 18 graden met regen. We hebben in juni zelfs, hoe gek dat ook klinkt, vorst aan de grond gehad! De verwachting is dat dit soort uitersten zich steeds vaker gaan voordoen in de toekomst door de opwarming van de aarde.

Dat we samen onze schouders eronder moeten zetten om milieuvriendelijker te leven is inmiddels wel duidelijk. Zo scheiden we steeds vaker afval, gebruiken we spaarlampen en rijden we op elektriciteit. Tóch blijft de opwarming een ‘hot’ item. Stel dat het aantal uitersten blijven groeien: is uw woning daar dan klaar voor?

Het is niet zo dat ik u onnodig bang wil maken, maar het is wel goed om bewust te zijn van de gevolgen van het weer voor uw woning. Hieronder een aantal voorbeelden:

 1. Door het toenemen van de hoeveelheid regen, neemt ook de kans op lekkages en houtrot toe als schilderwerk en kitranden in slechte staat zijn.
 2. Door de ontzettend warme dagen kan een oudere verflaag sneller beschadigen waardoor het houtwerk niet meer voldoende beschermd is. Misschien wist u dat niet, maar een goede schilderlaag is niet alleen mooi, maar beschermt ook uw woning!
 3. Verf is een kunststof en wordt steeds harder wanneer de zon erop schijnt. Door de in kracht toenemende zon kan het dus zo zijn dat de verflaag eerder scheuren gaat vertonen.
 4. Als er vervolgens scheurtjes in het schilderwerk komen en het gaat stevig waaien, wat ook steeds vaker gebeurt, bladdert de verf snel af.

Dit zijn allemaal redenen waarom het belangrijk is dat uw woning in goede staat verkeert. Het zal de komende maanden nog wel meer gaan regenen en waaien en ook de vorst zit er weer aan te komen. Daarom adviseert Eigenhuis Schilderplan u om nog voor het begin van de herfst uw woning goed langs te laten lopen, zodat uw woning geheel winterproof is.

Schilderen met vorst? Eigenhuis Schilderplan doet het gewoon!

Als u vóór de komende wintertijd uw woning in orde wilt hebben, bent u eigenlijk aan de late kant. Wij kunnen u echter nog gewoon helpen. Wij schilderen, als het weer het toelaat, zo lang mogelijk door om uw woning tot in de details te onderhouden en te beschermen. We zijn gespecialiseerd in het onderhouden van uw woning, juist wanneer het weer het minder toelaat. Zo werken wij met speciale doorwerklak van Wijzonol, waardoor we zelfs bij 0 graden uw woning kunnen schilderen! Daarnaast maken we gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van woningonderhoud, waardoor wij ongeacht de weersomstandigheden altijd door kunnen schilderen. Ohja, neemt u voor 15 september contact met ons op, dan doen wij u een 3-maanden-abonnement cadeau. Toch mooi meegenomen! Wees er wel snel bij, want we zitten al aardig vol.

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Schilderonderhoud / schilderwerk tips

Handige tips voor het schilderwerk aan uw huis De afgelopen weken stonden er verschillende tips op onze Facebook-pagina voor schilderonderhoud... View Article

Lees meer
Over Eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Wat doe ik als Eigenhuis Schildercoach voor u?

Wat maakt de Eigenhuis Schildercoach nou zo uniek? Wat doen wij anders dan anderen? Met drie Eigenhuis Schildercoaches staan wij... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Tips voor het schilderen van beton

Tips voor het schilderen van betonnen oppervlakken Maak het oppervlak schoon: Verwijder al het vuil, stof, olie, vet en andere... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023