Uw huis onderhouden en beschermen dankzij Prinsjesdag

Eigenhuis Schilderplan

Binnenkort begeeft de Koning zich naar de Ridderzaal om het nieuwe werkjaar te openen en om met ons de belangrijkste plannen voor het nieuwe jaar te delen. Daar zal hij aankondigen hoeveel geld er beschikbaar wordt gesteld voor de verschillende plannen van de regering.

In de media verschijnen echter al berichten over uitgelekte cijfers. Zo vertelt RTL Nieuws dat zowel werkend Nederland als ouderen er zeer waarschijnlijk op vooruit zullen gaan, of dit ook daadwerkelijk klopt is natuurlijk nog maar de vraag. Huishoudens krijgen gemiddeld 1.4% meer te besteden, dat zou mooi meegenomen zijn! Een goede keuze zou zijn om die 1.4% dan te in investeren in het onderhouden van uw huis. Waarom?

Uw huis onderhouden wordt steeds belangrijker!

U zult het vast hebben gemerkt: de afgelopen weken waren niet bepaald zomers te noemen. Het weer was onvoorspelbaar, wisselvallig en bestond uit veel uitersten. De ene dag was het klam met 29 graden en de volgende dag 18 graden met regen. We hebben in juni zelfs, hoe gek dat ook klinkt, vorst aan de grond gehad! De verwachting is dat dit soort uitersten zich steeds vaker gaan voordoen in de toekomst door de opwarming van de aarde.

Dat we samen onze schouders eronder moeten zetten om milieuvriendelijker te leven is inmiddels wel duidelijk. Zo scheiden we steeds vaker afval, gebruiken we spaarlampen en rijden we op elektriciteit. Tóch blijft de opwarming een ‘hot’ item. Stel dat het aantal uitersten blijven groeien: is uw woning daar dan klaar voor?

Het is niet zo dat ik u onnodig bang wil maken, maar het is wel goed om bewust te zijn van de gevolgen van het weer voor uw woning. Hieronder een aantal voorbeelden:

 1. Door het toenemen van de hoeveelheid regen, neemt ook de kans op lekkages en houtrot toe als schilderwerk en kitranden in slechte staat zijn.
 2. Door de ontzettend warme dagen kan een oudere verflaag sneller beschadigen waardoor het houtwerk niet meer voldoende beschermd is. Misschien wist u dat niet, maar een goede schilderlaag is niet alleen mooi, maar beschermt ook uw woning!
 3. Verf is een kunststof en wordt steeds harder wanneer de zon erop schijnt. Door de in kracht toenemende zon kan het dus zo zijn dat de verflaag eerder scheuren gaat vertonen.
 4. Als er vervolgens scheurtjes in het schilderwerk komen en het gaat stevig waaien, wat ook steeds vaker gebeurt, bladdert de verf snel af.

Dit zijn allemaal redenen waarom het belangrijk is dat uw woning in goede staat verkeert. Het zal de komende maanden nog wel meer gaan regenen en waaien en ook de vorst zit er weer aan te komen. Daarom adviseert Eigenhuis Schilderplan u om nog voor het begin van de herfst uw woning goed langs te laten lopen, zodat uw woning geheel winterproof is.

Schilderen met vorst? Eigenhuis Schilderplan doet het gewoon!

Als u vóór de komende wintertijd uw woning in orde wilt hebben, bent u eigenlijk aan de late kant. Wij kunnen u echter nog gewoon helpen. Wij schilderen, als het weer het toelaat, zo lang mogelijk door om uw woning tot in de details te onderhouden en te beschermen. We zijn gespecialiseerd in het onderhouden van uw woning, juist wanneer het weer het minder toelaat. Zo werken wij met speciale doorwerklak van Wijzonol, waardoor we zelfs bij 0 graden uw woning kunnen schilderen! Daarnaast maken we gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van woningonderhoud, waardoor wij ongeacht de weersomstandigheden altijd door kunnen schilderen. Ohja, neemt u voor 15 september contact met ons op, dan doen wij u een 3-maanden-abonnement cadeau. Toch mooi meegenomen! Wees er wel snel bij, want we zitten al aardig vol.

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

Eigen huis Schilderplan vakantiegeld Jeroen Hoefkens

Vakantiegeld, waar besteedt u het?

Ontvangt u binnenkort vakantiegeld? Waar gaat u het aan besteden? Misschien heeft u het vakantiegeld al ontvangen, of krijgt u... View Article

Lees meer
voordelen Eigenhuis schilderplan ZZP Eigenhuis Schilderplan

De gevolgen voor uw schilderonderhoud door het ‘verZZP-eren’ van Nederland

De voor- en nadelen van zzp’ers voor uw schilderonderhoud Overal om u heen schieten de zzp’ers als paddestoelen uit de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Hoera wij zijn een Vereniging

Hoera, wij zijn een vereniging! Hoera, Eigenhuis Schilder is officieel een vereniging! Onze eerste stappen hebben wij gezet als familiebedrijf... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023