Uw huis onderhouden en beschermen dankzij Prinsjesdag

Eigenhuis Schilderplan

Binnenkort begeeft de Koning zich naar de Ridderzaal om het nieuwe werkjaar te openen en om met ons de belangrijkste plannen voor het nieuwe jaar te delen. Daar zal hij aankondigen hoeveel geld er beschikbaar wordt gesteld voor de verschillende plannen van de regering.

In de media verschijnen echter al berichten over uitgelekte cijfers. Zo vertelt RTL Nieuws dat zowel werkend Nederland als ouderen er zeer waarschijnlijk op vooruit zullen gaan, of dit ook daadwerkelijk klopt is natuurlijk nog maar de vraag. Huishoudens krijgen gemiddeld 1.4% meer te besteden, dat zou mooi meegenomen zijn! Een goede keuze zou zijn om die 1.4% dan te in investeren in het onderhouden van uw huis. Waarom?

Uw huis onderhouden wordt steeds belangrijker!

U zult het vast hebben gemerkt: de afgelopen weken waren niet bepaald zomers te noemen. Het weer was onvoorspelbaar, wisselvallig en bestond uit veel uitersten. De ene dag was het klam met 29 graden en de volgende dag 18 graden met regen. We hebben in juni zelfs, hoe gek dat ook klinkt, vorst aan de grond gehad! De verwachting is dat dit soort uitersten zich steeds vaker gaan voordoen in de toekomst door de opwarming van de aarde.

Dat we samen onze schouders eronder moeten zetten om milieuvriendelijker te leven is inmiddels wel duidelijk. Zo scheiden we steeds vaker afval, gebruiken we spaarlampen en rijden we op elektriciteit. Tóch blijft de opwarming een ‘hot’ item. Stel dat het aantal uitersten blijven groeien: is uw woning daar dan klaar voor?

Het is niet zo dat ik u onnodig bang wil maken, maar het is wel goed om bewust te zijn van de gevolgen van het weer voor uw woning. Hieronder een aantal voorbeelden:

 1. Door het toenemen van de hoeveelheid regen, neemt ook de kans op lekkages en houtrot toe als schilderwerk en kitranden in slechte staat zijn.
 2. Door de ontzettend warme dagen kan een oudere verflaag sneller beschadigen waardoor het houtwerk niet meer voldoende beschermd is. Misschien wist u dat niet, maar een goede schilderlaag is niet alleen mooi, maar beschermt ook uw woning!
 3. Verf is een kunststof en wordt steeds harder wanneer de zon erop schijnt. Door de in kracht toenemende zon kan het dus zo zijn dat de verflaag eerder scheuren gaat vertonen.
 4. Als er vervolgens scheurtjes in het schilderwerk komen en het gaat stevig waaien, wat ook steeds vaker gebeurt, bladdert de verf snel af.

Dit zijn allemaal redenen waarom het belangrijk is dat uw woning in goede staat verkeert. Het zal de komende maanden nog wel meer gaan regenen en waaien en ook de vorst zit er weer aan te komen. Daarom adviseert Eigenhuis Schilderplan u om nog voor het begin van de herfst uw woning goed langs te laten lopen, zodat uw woning geheel winterproof is.

Schilderen met vorst? Eigenhuis Schilderplan doet het gewoon!

Als u vóór de komende wintertijd uw woning in orde wilt hebben, bent u eigenlijk aan de late kant. Wij kunnen u echter nog gewoon helpen. Wij schilderen, als het weer het toelaat, zo lang mogelijk door om uw woning tot in de details te onderhouden en te beschermen. We zijn gespecialiseerd in het onderhouden van uw woning, juist wanneer het weer het minder toelaat. Zo werken wij met speciale doorwerklak van Wijzonol, waardoor we zelfs bij 0 graden uw woning kunnen schilderen! Daarnaast maken we gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van woningonderhoud, waardoor wij ongeacht de weersomstandigheden altijd door kunnen schilderen. Ohja, neemt u voor 15 september contact met ons op, dan doen wij u een 3-maanden-abonnement cadeau. Toch mooi meegenomen! Wees er wel snel bij, want we zitten al aardig vol.

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

euro voordeel eigenhuis schilderplan Jeroen Hoefkens

Winterschilder met garantie en extra korting tot 1 december

Afgelopen week de klok een uurtje terug, ik zie de pepernoten in de schappen liggen en van horen en zeggen... View Article

Lees meer
spaarvarken postcodecheck Angela de Nooy

Mag ik ook mee verven?

U schilderwerk dit jaar nog uit laten voeren? Dat kan als u snel de postcodecheck doet! ‘Mam, ik mag niet... View Article

Lees meer
huis schilderen Eigenhuis Schilderplan

Huis schilderen?

Uw huis schilderen, zorgeloos en goedkoop? Wilt u goedkoop en zorgeloos uw huis schilderen? Dan kunt u er natuurlijk voor... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022