Hoe zorg ik voor een goede uitvoering van mijn schilderwerk?

Eigenhuis Schilderplan

Hoe zorg ik voor een goede uitvoering van mijn schilderwerk?

Je bent weer terug van vakantie en waarschijnlijk ook weer aan het werk. Misschien heb je er nog niet aan gedacht, maar wellicht heeft jouw woning ook nog een kleurtje nodig?

Het is al bijna september en het is wenselijk dat het schilderwerk nog voor de winter is voltooid. In dit blog leg ik uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een schildersbedrijf en hoe je een overhaaste beslissing kunt voorkomen.

1. Kies voor een gecertificeerd schildersbedrijf

Stichting AF-Erkenningsregeling aan de hand van een aantal belangrijke kwaliteitseisen. Bedrijven die aan deze eisen voldoen, krijgen van de stichting het officiële AF-keurmerk. Hiermee werk je als bedrijf volgens de laatst geldende kwaliteitsnormen binnen de schildersbranche. Het keurmerk borgt zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid.

2. Zorg dat het schildersbedrijf een centrale planning heeft

Kijk goed of het bedrijf zijn planning centraal in beheer heeft. In sommige gevallen is het zo dat het bedrijf het schilderwerk uitbesteedt aan zelfstandige schilders die zelf de planning beheren. De uitvoerende schilder is vaak lastiger te bereiken en niets is vervelender dan een afspraak die iedere keer wordt verzet of dat je een dag van tevoren te horen krijgt dat de schilder de volgende dag op de stoep staat. Voorkom problemen in de planning en laat het over een bedrijf met centrale planning.

3. Vooruitzicht in de uitvoering van het schilderwerk

Niets is vervelender dan er na opdracht achter komen dat het schilderwerk niet meer dit jaar uitgevoerd kan worden, omdat de agenda van het bedrijf vol is. Vraag dan ook vooraf of het mogelijk is om het schilderwerk voor de winter uit te laten voeren. Zo voorkom je teleurstellingen.

4. Zorg ervoor dat je het vertrouwen voelt.

Het klinkt misschien cliché, maar een goed gevoel bij een bedrijf is misschien wel het allerbelangrijkste. Bij persoonlijk contact merk je al snel genoeg of er correct en vriendelijk geantwoord wordt. Vraag gewoon eens verder en zorg dat het vertrouwen er is. Jij hebt geld dat je wilt investeren in jouw woning en daar mag het schildersbedrijf best voor bukken!

Door de vier bovenste stappen te volgen weet je in ieder geval zeker dat het schilderwerk in goede handen is, dat het door jou gekozen bedrijf kwaliteit levert en dat het schilderwerk voor de winter is uitgevoerd.

Bespaar dus niet op kosten welke de kwaliteit naar beneden halen en durf de vergelijking tussen verschillende schildersbedrijven te maken. Dit voorkomt eindeloze discussies en teleurstellingen omtrent de uitvoering!

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Kijk hier voor onze speerpunten , neem direct contact met mij op via 0342- 444 110 of stuur een mail naar [email protected]

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

Kwaliteit schilderwerk Eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Kwaliteit schilderwerk als abonnement

Daar heb je hem weer, dat vervelende gezegde… ‘Een goede voorbereiding is het halve werk.’ Maar voor kwaliteit schilderwerk is... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Schildervereniging Eigenhuisschilderplan

Schildervereniging in de regio Eigenhuis Schilderplan is dé schildersvereniging in uw regio. Wij laten graag een professional bij u langs... View Article

Lees meer
corona Eigenhuis Schilderplan Angela de Nooy

Hoe bescherm ik mij in coronatijd?

Ons land staat op z’n kop. Sterker nog de hele wereld staat op z’n kop. Wie had gedacht bij het... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023