Hoe zorg ik voor een goede uitvoering van mijn schilderwerk?

Eigenhuis Schilderplan

Hoe zorg ik voor een goede uitvoering van mijn schilderwerk?

Je bent weer terug van vakantie en waarschijnlijk ook weer aan het werk. Misschien heb je er nog niet aan gedacht, maar wellicht heeft jouw woning ook nog een kleurtje nodig?

Het is al bijna september en het is wenselijk dat het schilderwerk nog voor de winter is voltooid. In dit blog leg ik uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een schildersbedrijf en hoe je een overhaaste beslissing kunt voorkomen.

1. Kies voor een gecertificeerd schildersbedrijf

Stichting AF-Erkenningsregeling aan de hand van een aantal belangrijke kwaliteitseisen. Bedrijven die aan deze eisen voldoen, krijgen van de stichting het officiële AF-keurmerk. Hiermee werk je als bedrijf volgens de laatst geldende kwaliteitsnormen binnen de schildersbranche. Het keurmerk borgt zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid.

2. Zorg dat het schildersbedrijf een centrale planning heeft

Kijk goed of het bedrijf zijn planning centraal in beheer heeft. In sommige gevallen is het zo dat het bedrijf het schilderwerk uitbesteedt aan zelfstandige schilders die zelf de planning beheren. De uitvoerende schilder is vaak lastiger te bereiken en niets is vervelender dan een afspraak die iedere keer wordt verzet of dat je een dag van tevoren te horen krijgt dat de schilder de volgende dag op de stoep staat. Voorkom problemen in de planning en laat het over een bedrijf met centrale planning.

3. Vooruitzicht in de uitvoering van het schilderwerk

Niets is vervelender dan er na opdracht achter komen dat het schilderwerk niet meer dit jaar uitgevoerd kan worden, omdat de agenda van het bedrijf vol is. Vraag dan ook vooraf of het mogelijk is om het schilderwerk voor de winter uit te laten voeren. Zo voorkom je teleurstellingen.

4. Zorg ervoor dat je het vertrouwen voelt.

Het klinkt misschien cliché, maar een goed gevoel bij een bedrijf is misschien wel het allerbelangrijkste. Bij persoonlijk contact merk je al snel genoeg of er correct en vriendelijk geantwoord wordt. Vraag gewoon eens verder en zorg dat het vertrouwen er is. Jij hebt geld dat je wilt investeren in jouw woning en daar mag het schildersbedrijf best voor bukken!

Door de vier bovenste stappen te volgen weet je in ieder geval zeker dat het schilderwerk in goede handen is, dat het door jou gekozen bedrijf kwaliteit levert en dat het schilderwerk voor de winter is uitgevoerd.

Bespaar dus niet op kosten welke de kwaliteit naar beneden halen en durf de vergelijking tussen verschillende schildersbedrijven te maken. Dit voorkomt eindeloze discussies en teleurstellingen omtrent de uitvoering!

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Kijk hier voor onze speerpunten , neem direct contact met mij op via 0342- 444 110 of stuur een mail naar [email protected]

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Jeroen Hoefkens

Waarom zijn er niet meer vrouwen in het schildersvak?

Waarom zijn er niet meer vrouwen in het schildersvak? Hoe vaak hoor ik niet als we in gesprek zijn met... View Article

Lees meer
Voorbeeld onderhoudsplan schilderwerk Koen van den Hengel

Voorbeeld onderhoudsplan schilderwerk

Onderhoudsplan schilderwerk Wilt u niet meer elk jaar de ladder op om het schilderwerk uit te voeren aan uw woning?... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Eigenschappen goed schilderwerk

Goed schilderwerk heeft een aantal eigenschappen, waaronder:   Een gladde afwerking: het oppervlak moet egaal zijn, zonder strepen of oneffenheden.... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022