Wees blij met het woningonderhoud van nu!

Eigenhuis Schilderplan

Wees blij met het woningonderhoud van nu!

Die goede ouwe tijd… De tijd waarin zoethout nog een dubbeltje kostte en er meer bier gedronken werd dan water… Voor schilders was het echter hard werken. De schilder moest zelf de verf maken met de kleuren die moeder aarde ter beschikking stelde. Het was een tijdrovend werkje wat dan terug te zien was in de kosten voor de woningeigenaar.

Tegenwoordig wordt verf ‘gewoon’ mechanisch gefabriceerd en staan we eigenlijk niet meer stil bij het bijzondere product ‘verf’. Wat echter hopelijk nooit zal verdwijnen is het vakmanschap van een echte schilder. Heeft dit vak nog toekomst?

“Weet u trouwens waar de term ‘Schilder’ vandaan komt? In de Middeleeuwen pleegden de Meesterschilder samen met zijn gezellen het woningonderhoud in de stad. Ze schilderen ook het heraldisch wapen op de wapen’schilden’ van de stad. Vandaar dat deze mensen ‘schilders’ genoemd werden.”

Ouderwets vakkundig woningonderhoud, heeft dit nog toekomst?

Ons antwoord: JA! Het vakkundige woningonderhoud zoals dit al eeuwen wordt uitgevoerd zal nooit verdwijnen om de simpele reden dat woningbezitters gaan voor kwaliteit als het op hun woning aankomt. De manier waarop het woningonderhoud tot stand komt zal echter wel veranderen. Zo vertelt Rijk de Nooy (71, 8e generatie De Nooy) dat toen hij jong was de schilder op de fiets kwam met de houten ladder op de rug om mondeling een prijs te noemen en het woningonderhoud uit te voeren. De fiets werd op den duur een auto. De houten ladder werd van aluminium. De mondelinge prijs werd een offerte… Maar nu? In 2015?

“Die aluminium ladders waren niet zo’n succes. Ze waren bijna onderhoudsvrij, alleen ’s winters vroren je handen vast aan het aluminium! Daarom wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van houten ladders. Evert Jan van Norden.”

Hoe mooi zou het zijn om de vakkundigheid van een vakschilder te benutten terwijl u gebruik maakt van hedendaagse technieken om de offerte aan te vragen en het woningonderhoud te volgen? Er waren tijden dat een schilder gebeld moest worden om een afspraak te maken. Dan moest u uw etentje schrappen of later naar werk zodat er een schilder langs kon komen om het huis te bekijken. Vervolgens duurde het twee weken voor de offerte op de mat lag. En dan moet het gehele proces herhaalt worden als u offerte wil vergelijken. Dan bleef u koffie inschenken voor schilders! Ok, misschien is dit iets overdreven, maar we willen hiermee wel duidelijk maken dat dit tegenwoordig toch gewoon anders zou moeten kunnen? En dat kan!

Woningonderhoud met uw tablet

Het CBS meldt op 28 november 2013 dat al 45% van de huishoudens een iPad in huis heeft. Dit percentage is sindsdien alleen maar gegroeid. De kans is dan ook groot dat u een tablet of een smartphone in huis heeft. Deze worden echter nog bijna niet ingezet voor het tot stand laten komen van woningonderhoud. Eigenhuis Schilderplan doet dit wel.

We combineren persoonlijk contact met de handigheid van de nieuwe technologieën. Zo kunt u met de tablet of smartphone binnen 1 minuut achterhalen wat uw woning in woningonderhoud zal gaan kosten. Daarnaast kan het gehele offerte proces digitaal doorlopen worden. Deze offerte krijgt u dan binnen 48 werkuren in de mail zodat u die rustig kunt bekijken. Vervolgens wordt het woningonderhoud uitgevoerd door professionele schilders met het AF-Erkend keurmerk. U kunt dus op úw tijd het woningonderhoud regelen zodat u zorgeloos kunt wonen. Dát is het woningonderhoud van nu.

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Pensioen schilder met bijna 10% omhoog in 2023

Pensioenfonds BPF Schilders heeft aangekondigd dat het de pensioenen met 9,44% zal verhogen vanaf 1 januari 2023. Deze verhoging, ook... View Article

Lees meer
Energie label eigen huis Eigenhuis Schilderplan

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis?

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis? Het energielabel, al enige tijd een belangrijk onderwerp waar veel over gesproken wordt.... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Waarom is de ene schilder duurder als de andere?

Waarom is de ene schilder duurder als de andere? Er zijn verschillende factoren die de prijs van een schilder kunnen... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022