Wees blij met het woningonderhoud van nu!

Eigenhuis Schilderplan

Wees blij met het woningonderhoud van nu!

Die goede ouwe tijd… De tijd waarin zoethout nog een dubbeltje kostte en er meer bier gedronken werd dan water… Voor schilders was het echter hard werken. De schilder moest zelf de verf maken met de kleuren die moeder aarde ter beschikking stelde. Het was een tijdrovend werkje wat dan terug te zien was in de kosten voor de woningeigenaar.

Tegenwoordig wordt verf ‘gewoon’ mechanisch gefabriceerd en staan we eigenlijk niet meer stil bij het bijzondere product ‘verf’. Wat echter hopelijk nooit zal verdwijnen is het vakmanschap van een echte schilder. Heeft dit vak nog toekomst?

“Weet u trouwens waar de term ‘Schilder’ vandaan komt? In de Middeleeuwen pleegden de Meesterschilder samen met zijn gezellen het woningonderhoud in de stad. Ze schilderen ook het heraldisch wapen op de wapen’schilden’ van de stad. Vandaar dat deze mensen ‘schilders’ genoemd werden.”

Ouderwets vakkundig woningonderhoud, heeft dit nog toekomst?

Ons antwoord: JA! Het vakkundige woningonderhoud zoals dit al eeuwen wordt uitgevoerd zal nooit verdwijnen om de simpele reden dat woningbezitters gaan voor kwaliteit als het op hun woning aankomt. De manier waarop het woningonderhoud tot stand komt zal echter wel veranderen. Zo vertelt Rijk de Nooy (71, 8e generatie De Nooy) dat toen hij jong was de schilder op de fiets kwam met de houten ladder op de rug om mondeling een prijs te noemen en het woningonderhoud uit te voeren. De fiets werd op den duur een auto. De houten ladder werd van aluminium. De mondelinge prijs werd een offerte… Maar nu? In 2015?

“Die aluminium ladders waren niet zo’n succes. Ze waren bijna onderhoudsvrij, alleen ’s winters vroren je handen vast aan het aluminium! Daarom wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van houten ladders. Evert Jan van Norden.”

Hoe mooi zou het zijn om de vakkundigheid van een vakschilder te benutten terwijl u gebruik maakt van hedendaagse technieken om de offerte aan te vragen en het woningonderhoud te volgen? Er waren tijden dat een schilder gebeld moest worden om een afspraak te maken. Dan moest u uw etentje schrappen of later naar werk zodat er een schilder langs kon komen om het huis te bekijken. Vervolgens duurde het twee weken voor de offerte op de mat lag. En dan moet het gehele proces herhaalt worden als u offerte wil vergelijken. Dan bleef u koffie inschenken voor schilders! Ok, misschien is dit iets overdreven, maar we willen hiermee wel duidelijk maken dat dit tegenwoordig toch gewoon anders zou moeten kunnen? En dat kan!

Woningonderhoud met uw tablet

Het CBS meldt op 28 november 2013 dat al 45% van de huishoudens een iPad in huis heeft. Dit percentage is sindsdien alleen maar gegroeid. De kans is dan ook groot dat u een tablet of een smartphone in huis heeft. Deze worden echter nog bijna niet ingezet voor het tot stand laten komen van woningonderhoud. Eigenhuis Schilderplan doet dit wel.

We combineren persoonlijk contact met de handigheid van de nieuwe technologieën. Zo kunt u met de tablet of smartphone binnen 1 minuut achterhalen wat uw woning in woningonderhoud zal gaan kosten. Daarnaast kan het gehele offerte proces digitaal doorlopen worden. Deze offerte krijgt u dan binnen 48 werkuren in de mail zodat u die rustig kunt bekijken. Vervolgens wordt het woningonderhoud uitgevoerd door professionele schilders met het AF-Erkend keurmerk. U kunt dus op úw tijd het woningonderhoud regelen zodat u zorgeloos kunt wonen. Dát is het woningonderhoud van nu.

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Tips voor het verwijderen van nicotine

Het verwijderen van nicotine van oppervlakken kan een uitdaging zijn, maar hier zijn enkele tips die kunnen helpen: Maak het... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Binnenschilderwerk belangrijk voor buitenschilderwerk?

Binnenschilderwerk belangrijk voor buitenschilderwerk? Wilt u uw buitenschilderwerk in topconditie houden? Zorg er dan voor dat het binnenschilderwerk in goede... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Ei: onmisbaar voor verf…

Verf, echt zoiets waar we nooit stil bij staan en gewoon maar kopen bij de bouwmarkt. Eieren, nog zoiets. Het... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023