Houtrot repareren kozijnen

Dominique Fokker

Houtrot bij kozijnen repareren: zo doet u dat

Wilt u houtrot in kozijnen repareren? Houtrot is erg vervelend en kan uw kozijnen ernstig beschadigen. Om die reden is het belangrijk het houtrot te repareren. Hoe u dit precies doet? Wij hebben een handig stappenplan hiervoor opgesteld. Lees snel verder voor het stappenplan ‘houtrot in kozijnen repareren’.

Bepaal de locatie van de houtrot

Bepaal waar het houtrot zich bevindt. Doorgaans is houtrot donkerder van kleur en vaak zwart of roestbuin. Ook is houtrot zachter dan hout. Als je erop klopt, klinkt het tevens hol.

Steek de rotte plekken uit

Steek vervolgens de rotte plekken uit met een beitel. Dit doet u op het schone en droge punt. Het losgekomen hout veegt u weg met een zachte borstel. Verwijder echt al het rotte hout, zodat het rottingsproces van binnenuit gestopt wordt.

Verwijder losgekomen vuil

Verwijder nu het losgekomen hout met een stoffer en laat de plek goed drogen. Doe dit bij voorkeur in de buitenlucht.

Breng houtrot impregneer aan

Breng vervolgens houtrot impregneer aan. Hierbij doet u wat in een plastic dop en brengt u dit met een kwast aan op het hout. Dit dient ongeveer 6 uur te drogen.

Breng houtrotvuller aan

Wat u nu doet, is een houtrotvuller aanmaken. Hierbij dient u goed op de instructies in de gebruiksaanwijzing te letten, zodat de plek optimaal gevuld wordt.

Schuur de geïmpregneerde delen

Als laatste schuurt u de gerepareerde gedeelten met een schuurblok. Vervolgens maakt u het gehele kozijn schoon en laat u deze goed drogen. Nu schuurt u opnieuw het kozijn met het schuurblok. waarna u het schuurstof wegveegt met een borstel en het kozijn met een vochtige doek afneemt. Zet als allerlaatste stap het kozijn in de grondverf, zodat u straks het houtrot geheel hersteld heeft en uw kozijn er weer als nieuw uitziet.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Kosten schilder Eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

wat kost een schilder?

De kosten van een schilder verschillen enorm. Gaat het om buiten- of binnenschilderwerk en wilt u veel of weinig laten... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Eigenschappen goed schilderwerk

Goed schilderwerk heeft een aantal eigenschappen, waaronder:   Een gladde afwerking: het oppervlak moet egaal zijn, zonder strepen of oneffenheden.... View Article

Lees meer
Eerst ontvetten en dan schuren Eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Eerst ontvetten en dan schuren of andersom?

Voor veel mensen blijft het een lastige vraag. Moet u het buitenschilderwerk eerst ontvetten en dan schuren of andersom? Het... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023