Waarom kiezen voor een schilder contract

Dominique Fokker

Een schilder contract kan verschillende voordelen bieden, zowel voor de schilder als voor de klant. Enkele redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een schilder contract zijn:

 1. Duidelijkheid en zekerheid: Een contract legt de afspraken tussen de schilder en de klant vast, zoals het type werk, de prijs, de betalingstermijnen en de opleverdatum. Dit geeft beide partijen duidelijkheid en zekerheid over wat er van hen wordt verwacht.
 2. Voorkomt geschillen: Door het vastleggen van de afspraken in een contract kan dit mogelijke geschillen voorkomen. Mocht er toch een geschil ontstaan, dan kan het contract als bewijs worden gebruikt om te helpen bij de oplossing.
 3. Hogere klanttevredenheid: Een schilder contract kan de klanttevredenheid verhogen omdat de klant precies weet wat hij kan verwachten van de schilder en de schilder zich verplicht voelt om aan de verwachtingen te voldoen.
 4. Betere planning: Een contract kan beide partijen helpen bij de planning van het werk. Door het vastleggen van de opleverdatum en de betalingstermijnen kunnen beide partijen zich beter organiseren.
 5. Langdurige samenwerking: Een contract kan bijdragen aan een langdurige samenwerking tussen de schilder en de klant, omdat het vertrouwen en de professionaliteit wordt vergroot.

Het is belangrijk om een contract goed door te nemen en eventueel juridisch advies te vragen voordat je het tekent. Zo weet je zeker dat je begrijpt wat er van je wordt verwacht en dat je geen onnodige risico’s neemt.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Eigenhuis Schilderplan schilder Shane van Essen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Shane

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Houtrot, ellende voor een Eigenhuis…. Hoe moet ik houtrot voorkomen?

Gapende gaten in ramen, kozijnen met grote scheuren en glaslatten die zomaar ineens van uw woning vallen. Het is hier... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Steiger afdekking

Voorkom tijdverlies met steiger afdekking Steiger afdekking is een essentieel onderdeel geworden van moderne schilderprojecten, en de voordelen ervan zijn... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023