Duurzaam verfbedrijf Raw Paints Failliet

Dominique Fokker

Raw Paints, de duurzame verfmaker die de afgelopen jaren populair was bij de duurzaamheidssector, ging vorige maand failliet. Het bedrijf boekte jarenlang verliezen bij teleurstellend lage omzetten, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag. In 2018 had Raw Paints een omzet van bijna €55.000, maar een verlies van €211.000. In 2019 daalde de omzet tot onder de €30.000 en groeide het verlies tot bijna €288.000. In 2020 verdubbelde de omzet tot ruim €62.000, maar bedroeg het verlies bijna een kwart miljoen. In 2021 bleef de omzet stabiel op €63.000, maar steeg het verlies tot €268.000.

Raw Paints ontwikkelde een minerale verfpoeder die voor gebruik moest worden aangelengd met water, en had de ambitie om de wereldwijde verfindustrie te revolutioneren vanwege de kleine CO2-uitstoot tijdens transport. Na het winnen van een innovatieprijs in 2018 kreeg het product veel media-aandacht, en chemietycoon Olav van Caldenborgh, aandeelhouder en later bestuurder, investeerde ook in het bedrijf. Toch kon dit het faillissement niet voorkomen. Het verlies over vier jaar bedraagt meer dan €1 miljoen, bijna vijf keer de totale omzet in die periode. Het faillissementsverslag vermeldt nog niets over verdere oorzaken van het faillissement ondanks de betrokkenheid van Van Caldenborgh.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houtrot repareren kozijnen

Houtrot bij kozijnen repareren: zo doet u dat Wilt u houtrot in kozijnen repareren? Houtrot is erg vervelend en kan... View Article

Lees meer
Schilder Michel Velthuizen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Michel Velthuizen

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
schilder winter Jeroen Hoefkens

Is die winterschilder echt goedkoper dan de zomerschilder?

Al decennia is het een bekend fenomeen, de winterschilder. Of het nu binnen- of buitenwerk is, in het laagseizoen bieden... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023