Prinsjesdag en schilderwerk

Dominique Fokker

BELANGRIJKE VERANDERINGEN VOOR BEDRIJVEN IN EEN NOTENDOP

Dit artikel zet de voornaamste wijzigingen voor schilders op een rij.

Belangrijk: Houd er rekening mee dat sommige van deze veranderingen pas van kracht worden na goedkeuring door zowel de Eerste als de Tweede Kamer, waaronder de omstreden accijnsverhogingen voor benzine en diesel.

 1. Verwachte stevige loonsverhogingen; aankondiging voor schilders binnen 2 weken.
 2. Toenemende arbeidskorting; dit resulteert in een hoger nettoloon voor werknemers.
 3. Verhoging van de reiskostenvergoeding naar €0,23; vanaf 2024 kun je je personeel maximaal €0,23 onbelast vergoeden voor reiskosten.
 4. Herziene Box 3-regeling; hierdoor wordt belasting geheven over het werkelijke rendement in plaats van een vastgesteld rendement.
 5. Verlaging van de mkb-winstvrijstelling van 14% naar 12,7%.
 6. Geleidelijke afbouw van de zelfstandigenaftrek; in 2023 bedraagt deze €5.030 en in 2024 €3.750.
 7. Invoering van het minimumuurloon; vanaf 2024 wordt het minimumloon per uur ingevoerd ter vervanging van het maandelijkse of wekelijkse minimumloon.
 8. Terugkeer van de vrije ruimte in de WKR naar 1,92%.
 9. Verlenging van de wachttijd tussen tijdelijke contracten; momenteel mag een tijdelijk contract maximaal 2 keer in 3 jaar worden verlengd.
 10. Accijnzen op benzine en diesel stijgen verder vanaf 1 januari 2024.

WET KWB (Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen) Naast bovenstaande wijzigingen is er nog een andere belangrijke verandering vanaf 2024: de Wet KWB.

Op 1 januari 2024 treedt de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (KWB) in werking. Deze wet is van toepassing op alle aannemers, van zzp’ers tot grote bedrijven, die betrokken zijn bij bouwprojecten, inclusief schilders, omdat zij ook als aannemers worden beschouwd bij de bouw van constructies.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Warmte isolerende verf

Warmte isolerende verf: wat is het en wat doet deze verf? Ben je benieuwd wat warmte isolerende verf is en... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan wat is kwaliteit Jeroen Hoefkens

Kwaliteit van schilderwerk, wat is dat nu?

Veel bedrijven roepen het: “Wij leveren de beste kwaliteit!” Dat is fijn en mooi. Maar wat zegt dat, die “beste... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Welke verf is milieuvriendelijk?

Alles over milieuvriendelijke verf Milieuvriendelijke verf, wat is dat eigenlijk precies? Steeds meer mensen willen een zo laag mogelijke ecologische... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023