Prinsjesdag en schilderwerk

Dominique Fokker

BELANGRIJKE VERANDERINGEN VOOR BEDRIJVEN IN EEN NOTENDOP

Dit artikel zet de voornaamste wijzigingen voor schilders op een rij.

Belangrijk: Houd er rekening mee dat sommige van deze veranderingen pas van kracht worden na goedkeuring door zowel de Eerste als de Tweede Kamer, waaronder de omstreden accijnsverhogingen voor benzine en diesel.

 1. Verwachte stevige loonsverhogingen; aankondiging voor schilders binnen 2 weken.
 2. Toenemende arbeidskorting; dit resulteert in een hoger nettoloon voor werknemers.
 3. Verhoging van de reiskostenvergoeding naar €0,23; vanaf 2024 kun je je personeel maximaal €0,23 onbelast vergoeden voor reiskosten.
 4. Herziene Box 3-regeling; hierdoor wordt belasting geheven over het werkelijke rendement in plaats van een vastgesteld rendement.
 5. Verlaging van de mkb-winstvrijstelling van 14% naar 12,7%.
 6. Geleidelijke afbouw van de zelfstandigenaftrek; in 2023 bedraagt deze €5.030 en in 2024 €3.750.
 7. Invoering van het minimumuurloon; vanaf 2024 wordt het minimumloon per uur ingevoerd ter vervanging van het maandelijkse of wekelijkse minimumloon.
 8. Terugkeer van de vrije ruimte in de WKR naar 1,92%.
 9. Verlenging van de wachttijd tussen tijdelijke contracten; momenteel mag een tijdelijk contract maximaal 2 keer in 3 jaar worden verlengd.
 10. Accijnzen op benzine en diesel stijgen verder vanaf 1 januari 2024.

WET KWB (Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen) Naast bovenstaande wijzigingen is er nog een andere belangrijke verandering vanaf 2024: de Wet KWB.

Op 1 januari 2024 treedt de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (KWB) in werking. Deze wet is van toepassing op alle aannemers, van zzp’ers tot grote bedrijven, die betrokken zijn bij bouwprojecten, inclusief schilders, omdat zij ook als aannemers worden beschouwd bij de bouw van constructies.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wat kost binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk is een effectieve manier om je interieur te vernieuwen en een frisse uitstraling te geven aan je woning. De... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Hoe vind ik een goede schilder

Hoe vind ik een goede schilder Er zijn verschillende manieren om een goede schilder te vinden: Vraag om aanbevelingen: Vraag... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan schilder Shane van Essen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Shane

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022