Airless Verfspuiten: De Snelste en Meest Veelzijdige Manier om Te Schilderen

Dominique Fokker

Airless Verfspuiten: De Snelste en Meest Veelzijdige Manier om Te Schilderen

In 1958 introduceerde Graco het revolutionaire concept van draagbare airless verfspuiten. Vandaag de dag is deze innovatieve schildertechniek populairder dan ooit, dankzij voortdurende technologische vooruitgang en de continue verbetering van diverse airless spuitmethoden op duizenden bouwplaatsen over de hele wereld.

Waarom zouden schilders open moeten staan voor airless verfspuiten? Laten we eens duiken in de voordelen en eigenschappen van deze baanbrekende technologie.

Airless Verfspuiten: Waarom Professionals de Voorkeur Geven

Sinds de introductie van airless verfspuiten meer dan een eeuw geleden, hebben professionele schilders deze methode om verschillende redenen verkozen:

 1. Verhoogde Snelheid: Airless verfspuiten versnelt het schilderproces aanzienlijk. Hierdoor kunnen meer projecten in minder tijd worden voltooid, wat vooral gunstig is bij klussen met een korte weersperiode.
 2. Verbeterde Afwerkkwaliteit: Airless spuitapparatuur zorgt voor een gelijkmatige verflaag op allerlei soorten oppervlakken, resulterend in een hoogwaardige afwerking.
 3. Veelzijdigheid: Airless spuitapparaten kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan coatings, zowel binnen als buiten. Ze zijn bovendien gemakkelijk te verplaatsen op de bouwplaats, wat flexibiliteit biedt.

De Vier Hoofdtypen Spuitmethoden

Nu we de voordelen van airless verfspuiten begrijpen, laten we eens kijken naar de vier belangrijkste spuitmethoden:

 1. Spuiten met Lucht: Deze methode maakt gebruik van hoge druklucht, gegenereerd door een compressor, om de verf te vernevelen en op het oppervlak aan te brengen.
 2. High-Volume, Low-Pressure (HVLP): HVLP-systemen gebruiken samengeperste lucht op een lagere druk om de verf te vernevelen. Ze zijn ideaal voor fijne afwerkingsklussen vanwege de minimale overspray en precisie die ze bieden.
 3. Airless Verfspuiten: Airless verfspuiten onderscheidt zich doordat ze geen compressor of turbine nodig hebben. Dit is de snelste en meest veelzijdige methode om professionele resultaten te bereiken, vooral omdat het tot 10 keer sneller is dan schilderen met een kwast en minstens vier keer sneller dan rollen.
 4. Pneumatisch Airless: Deze methode combineert het beste van twee werelden, namelijk de afwerkkwaliteit van HVLP en de snelheid van airless verfspuiten. Dit wordt bereikt door samengeperste lucht toe te voegen aan een airless spuitpatroon, waardoor een zachter patroon ontstaat, meer controle mogelijk is, de efficiëntie wordt verhoogd en de overspray wordt verminderd.

In essentie is airless verfspuiten de snelste en meest veelzijdige methode om professionele verfresultaten te behalen. Het vermogen om verf snel en gelijkmatig aan te brengen, gecombineerd met de veelzijdigheid om verschillende coatings te verwerken, maakt airless verfspuiten een onmisbare techniek voor moderne schilders. Dus, als je streeft naar efficiëntie en kwaliteit in je schilderwerk, sta dan zeker open voor airless verfspuiten – de toekomst van schilderen!

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Duurzaam schilderen

Duurzaam schilderen? Zo doe je dat Wil je duurzaam schilderen? Als je duurzaam wilt gaan schilderen, is het belangrijk erop... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Tips voor het schilderen van metalen oppervlakken

Hier zijn enkele tips voor het schilderen van metaal: Reinig het oppervlak grondig: Metaal kan vuil, vet en roest bevatten,... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Soorten verf

Er zijn verschillende soorten verf die gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten verf: Acrylverf: Acrylverf... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022