Airless Verfspuiten: De Snelste en Meest Veelzijdige Manier om Te Schilderen

Dominique Fokker

Airless Verfspuiten: De Snelste en Meest Veelzijdige Manier om Te Schilderen

In 1958 introduceerde Graco het revolutionaire concept van draagbare airless verfspuiten. Vandaag de dag is deze innovatieve schildertechniek populairder dan ooit, dankzij voortdurende technologische vooruitgang en de continue verbetering van diverse airless spuitmethoden op duizenden bouwplaatsen over de hele wereld.

Waarom zouden schilders open moeten staan voor airless verfspuiten? Laten we eens duiken in de voordelen en eigenschappen van deze baanbrekende technologie.

Airless Verfspuiten: Waarom Professionals de Voorkeur Geven

Sinds de introductie van airless verfspuiten meer dan een eeuw geleden, hebben professionele schilders deze methode om verschillende redenen verkozen:

 1. Verhoogde Snelheid: Airless verfspuiten versnelt het schilderproces aanzienlijk. Hierdoor kunnen meer projecten in minder tijd worden voltooid, wat vooral gunstig is bij klussen met een korte weersperiode.
 2. Verbeterde Afwerkkwaliteit: Airless spuitapparatuur zorgt voor een gelijkmatige verflaag op allerlei soorten oppervlakken, resulterend in een hoogwaardige afwerking.
 3. Veelzijdigheid: Airless spuitapparaten kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan coatings, zowel binnen als buiten. Ze zijn bovendien gemakkelijk te verplaatsen op de bouwplaats, wat flexibiliteit biedt.

De Vier Hoofdtypen Spuitmethoden

Nu we de voordelen van airless verfspuiten begrijpen, laten we eens kijken naar de vier belangrijkste spuitmethoden:

 1. Spuiten met Lucht: Deze methode maakt gebruik van hoge druklucht, gegenereerd door een compressor, om de verf te vernevelen en op het oppervlak aan te brengen.
 2. High-Volume, Low-Pressure (HVLP): HVLP-systemen gebruiken samengeperste lucht op een lagere druk om de verf te vernevelen. Ze zijn ideaal voor fijne afwerkingsklussen vanwege de minimale overspray en precisie die ze bieden.
 3. Airless Verfspuiten: Airless verfspuiten onderscheidt zich doordat ze geen compressor of turbine nodig hebben. Dit is de snelste en meest veelzijdige methode om professionele resultaten te bereiken, vooral omdat het tot 10 keer sneller is dan schilderen met een kwast en minstens vier keer sneller dan rollen.
 4. Pneumatisch Airless: Deze methode combineert het beste van twee werelden, namelijk de afwerkkwaliteit van HVLP en de snelheid van airless verfspuiten. Dit wordt bereikt door samengeperste lucht toe te voegen aan een airless spuitpatroon, waardoor een zachter patroon ontstaat, meer controle mogelijk is, de efficiëntie wordt verhoogd en de overspray wordt verminderd.

In essentie is airless verfspuiten de snelste en meest veelzijdige methode om professionele verfresultaten te behalen. Het vermogen om verf snel en gelijkmatig aan te brengen, gecombineerd met de veelzijdigheid om verschillende coatings te verwerken, maakt airless verfspuiten een onmisbare techniek voor moderne schilders. Dus, als je streeft naar efficiëntie en kwaliteit in je schilderwerk, sta dan zeker open voor airless verfspuiten – de toekomst van schilderen!

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Geen zorgen Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Geen zorgen meer met een Schilderplan

Het Schilderplan van Eigenhuis Schilderplan Waarom nog zorgen maken om het onderhoud aan uw huis? Met het Eigenhuis Schilderplan bent... View Article

Lees meer
Catholina van de Bunt

Kom in actie!

Het is lente! De perfecte tijd om naar buiten te gaan. Trek jij je wandelschoenen aan voor Stapril? Of kom... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Vakantiegeld uitbesteden aan schilderwerk

Maak deze zomer van jouw vakantiegeld een investering die jarenlang rendement oplevert. Overweeg om je vakantiegeld slim uit te besteden... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023