Airless Verfspuiten: De Snelste en Meest Veelzijdige Manier om Te Schilderen

Dominique Fokker

Airless Verfspuiten: De Snelste en Meest Veelzijdige Manier om Te Schilderen

In 1958 introduceerde Graco het revolutionaire concept van draagbare airless verfspuiten. Vandaag de dag is deze innovatieve schildertechniek populairder dan ooit, dankzij voortdurende technologische vooruitgang en de continue verbetering van diverse airless spuitmethoden op duizenden bouwplaatsen over de hele wereld.

Waarom zouden schilders open moeten staan voor airless verfspuiten? Laten we eens duiken in de voordelen en eigenschappen van deze baanbrekende technologie.

Airless Verfspuiten: Waarom Professionals de Voorkeur Geven

Sinds de introductie van airless verfspuiten meer dan een eeuw geleden, hebben professionele schilders deze methode om verschillende redenen verkozen:

 1. Verhoogde Snelheid: Airless verfspuiten versnelt het schilderproces aanzienlijk. Hierdoor kunnen meer projecten in minder tijd worden voltooid, wat vooral gunstig is bij klussen met een korte weersperiode.
 2. Verbeterde Afwerkkwaliteit: Airless spuitapparatuur zorgt voor een gelijkmatige verflaag op allerlei soorten oppervlakken, resulterend in een hoogwaardige afwerking.
 3. Veelzijdigheid: Airless spuitapparaten kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan coatings, zowel binnen als buiten. Ze zijn bovendien gemakkelijk te verplaatsen op de bouwplaats, wat flexibiliteit biedt.

De Vier Hoofdtypen Spuitmethoden

Nu we de voordelen van airless verfspuiten begrijpen, laten we eens kijken naar de vier belangrijkste spuitmethoden:

 1. Spuiten met Lucht: Deze methode maakt gebruik van hoge druklucht, gegenereerd door een compressor, om de verf te vernevelen en op het oppervlak aan te brengen.
 2. High-Volume, Low-Pressure (HVLP): HVLP-systemen gebruiken samengeperste lucht op een lagere druk om de verf te vernevelen. Ze zijn ideaal voor fijne afwerkingsklussen vanwege de minimale overspray en precisie die ze bieden.
 3. Airless Verfspuiten: Airless verfspuiten onderscheidt zich doordat ze geen compressor of turbine nodig hebben. Dit is de snelste en meest veelzijdige methode om professionele resultaten te bereiken, vooral omdat het tot 10 keer sneller is dan schilderen met een kwast en minstens vier keer sneller dan rollen.
 4. Pneumatisch Airless: Deze methode combineert het beste van twee werelden, namelijk de afwerkkwaliteit van HVLP en de snelheid van airless verfspuiten. Dit wordt bereikt door samengeperste lucht toe te voegen aan een airless spuitpatroon, waardoor een zachter patroon ontstaat, meer controle mogelijk is, de efficiëntie wordt verhoogd en de overspray wordt verminderd.

In essentie is airless verfspuiten de snelste en meest veelzijdige methode om professionele verfresultaten te behalen. Het vermogen om verf snel en gelijkmatig aan te brengen, gecombineerd met de veelzijdigheid om verschillende coatings te verwerken, maakt airless verfspuiten een onmisbare techniek voor moderne schilders. Dus, als je streeft naar efficiëntie en kwaliteit in je schilderwerk, sta dan zeker open voor airless verfspuiten – de toekomst van schilderen!

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Schilder offerte voor uw huis: nog nooit zo makkelijk!

Wat van grote waarde is, wil je goed beschermen. Je huis is waarschijnlijk je meest waardevolle bezit. Dat wil je dus... View Article

Lees meer
Kleuren Eigenhuis Schilderplan webcapital

Een levensles over kleuren Deel 2

De winter is nu echt begonnen, dit is een goede reden om nog een beetje extra kleur het leven in... View Article

Lees meer
uitbesteden waar op letten schilderplan Koen van den Hengel

Schilderwerk uitbesteden? Hier moet u op letten

Wilt u uw houtwerk optimaal beschermen tegen weersinvloeden dan moet u echt meer doen dan alleen schilderen. De voorbereidende werkzaamheden... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023