VvE beheer uitbesteden: 4 tips voor het inkopen van schilderwerk

Hans de Nooy

Wanneer je als VvE het onderhoud en beheer aan bijvoorbeeld je appartementencomplex goed wilt regelen, is het vaak een goede optie om het onderhoud en beheer uit te besteden. Vaak vraagt een VvE dan ook veel en veelvuldig offertes aan voor  o.a. het schilderwerk en onderhoudswerk. Als VvE is het vaak het meest aantrekkelijk om te kiezen  voor de meest goedkope aanbieder. Het onderhoud kan immers al genoeg kosten. Toch is goedkoop niet altijd de beste keus. Lees hieronder 4 tips waar je op kunt letten wanneer je kiest voor het uitbesteden van het onderhoud en beheer voor bijvoorbeeld schilderwerk.

Tip 1 VvE beheer: laat je niet misleiden door het woord “goedkoop”

We zeiden al eerder dat het vaak aantrekkelijk is om voor een beheerpartij te kiezen die zegt “goedkoop” te zijn. Toch is het goed om de offertes kritisch te bekijken. Wanneer er een offerte wordt uitgebracht waarop gerekend wordt met het betalen per uur, kan het zo maar zijn dat de kosten uiteindelijk behoorlijk oplopen. Gemiddeld ligt een uurtarief voor VvE beheer tussen de € 75,- en € 115,- per uur. Wanneer er onverhoopt meerwerk bij komt kijken, kunnen de uren en daarmee de kosten snel oplopen. Een offerte kan in eerste instantie dus goedkoop lijken, maar kan uiteindelijk erg tegenvallen. Sommige VvE beheerders zullen je er van willen overtuigen dat er een uitgebreid ‘meer jaren onderhoudsplan’ nodig is, wat vaak alleen al 20 uur in beslag kan nemen. EigenHuis Schilderplan stelt  geheel kosteloos een onderhoudsplan op. Wij vinden dat horen bij onze service.

Tip 2 VvE beheer: kies voor een partij met de nodige ervaring

Wanneer je er over nadenkt om bijvoorbeeld het beheer van schilderwerk uit te besteden, is het natuurlijk fijn als je te maken hebt met een partij die verstand heeft van schilderwerk. Je kunt het vergelijken met een APK-keuring van een auto. Deze laat je ook niet voor een fietsenmaker doen, toch? Kies daarom voor een partij waarvan je het gevoel hebt dat deze ervaring heeft met dergelijk onderhoud. Dit kan veel tijd en daardoor ook geld besparen.

Tip 3 VvE beheer:  stel een contactpersoon aan

Dat de communicatie tussen iemand van de VvE en de uitvoerende partij soepel verloopt, is natuurlijk ook belangrijk. Natuurlijk moet jij of een door het bestuur aangewezen persoon af en toe  even rond lopen en kritische vragen durven stellen. Je wilt natuurlijk wel weten of het onderhoud goed wordt uitgevoerd! Wij bij Eigenhuis Schilderplan vinden na het schilderwerk, ook de  communicatie erg belangrijk. Wij adviseren dan ook om altijd een contactpersoon aan te stellen; iemand die elke dag bereikbaar is en ook elke paar dagen even rondloopt en  vragen kan beantwoorden of stellen. Zo blijf je ook op de hoogte van het schilderonderhoud.

Tip 4 VvE beheer: kies voor het gehele pakket

Door bij VvE beheer te kiezen voor een ‘meer jaren onderhoudsplan’, heb je als VvE de komende jaren geen omkijken meer naar het schilderonderhoud. Hierdoor houd je als VvE grip en controle op zowel de financiële als de technische kant van het onderhoud. En het scheelt natuurlijk een hoop tijd! Vaak loont het om gewoon even met VvE beheerders te praten. Hoor wat zij te zeggen hebben, leer daar van en laat ze een plan van aanpak maken met een advies. Vaak heb je daar veel meer aan dan alleen het opvragen van verschillende offertes. Heb je vragen over ons schilderonderhoudsplan of ben je benieuwd naar ons advies? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Hans de Nooy
Hans de Nooy “creative” entrepreneur 9de generatie schilder, oprichter en eigenaar van Eigenhuisschilderplan.nl. Het schilder-abonnement voor uw eigenhuis. Onderdeel van De Nooy onderhoudsgroep sinds 1754, al meer dan 260 jaar ervaring in meerjaren onderhoud.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wat kost een schilder per m2

De kosten van een schilder per m2 kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type schilderwerk, de grootte... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Deuren schilderen… ooit aan gedacht?

Deuren schilderen – Om uw deuren te schilderen moet u rekening houden met een aantal andere zaken dan als u... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Vergrijzing in de schildersbranche

Vergrijzing Schilders Uit onderzoek van Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder onder ruim 250 schildersbedrijven blijkt dat slechts 52% van hen opnieuw... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023