VvE beheer uitbesteden: 4 tips voor het inkopen van schilderwerk

Hans de Nooy

Wanneer je als VvE het onderhoud en beheer aan bijvoorbeeld je appartementencomplex goed wilt regelen, is het vaak een goede optie om het onderhoud en beheer uit te besteden. Vaak vraagt een VvE dan ook veel en veelvuldig offertes aan voor  o.a. het schilderwerk en onderhoudswerk. Als VvE is het vaak het meest aantrekkelijk om te kiezen  voor de meest goedkope aanbieder. Het onderhoud kan immers al genoeg kosten. Toch is goedkoop niet altijd de beste keus. Lees hieronder 4 tips waar je op kunt letten wanneer je kiest voor het uitbesteden van het onderhoud en beheer voor bijvoorbeeld schilderwerk.

Tip 1 VvE beheer: laat je niet misleiden door het woord “goedkoop”

We zeiden al eerder dat het vaak aantrekkelijk is om voor een beheerpartij te kiezen die zegt “goedkoop” te zijn. Toch is het goed om de offertes kritisch te bekijken. Wanneer er een offerte wordt uitgebracht waarop gerekend wordt met het betalen per uur, kan het zo maar zijn dat de kosten uiteindelijk behoorlijk oplopen. Gemiddeld ligt een uurtarief voor VvE beheer tussen de € 75,- en € 115,- per uur. Wanneer er onverhoopt meerwerk bij komt kijken, kunnen de uren en daarmee de kosten snel oplopen. Een offerte kan in eerste instantie dus goedkoop lijken, maar kan uiteindelijk erg tegenvallen. Sommige VvE beheerders zullen je er van willen overtuigen dat er een uitgebreid ‘meer jaren onderhoudsplan’ nodig is, wat vaak alleen al 20 uur in beslag kan nemen. EigenHuis Schilderplan stelt  geheel kosteloos een onderhoudsplan op. Wij vinden dat horen bij onze service.

Tip 2 VvE beheer: kies voor een partij met de nodige ervaring

Wanneer je er over nadenkt om bijvoorbeeld het beheer van schilderwerk uit te besteden, is het natuurlijk fijn als je te maken hebt met een partij die verstand heeft van schilderwerk. Je kunt het vergelijken met een APK-keuring van een auto. Deze laat je ook niet voor een fietsenmaker doen, toch? Kies daarom voor een partij waarvan je het gevoel hebt dat deze ervaring heeft met dergelijk onderhoud. Dit kan veel tijd en daardoor ook geld besparen.

Tip 3 VvE beheer:  stel een contactpersoon aan

Dat de communicatie tussen iemand van de VvE en de uitvoerende partij soepel verloopt, is natuurlijk ook belangrijk. Natuurlijk moet jij of een door het bestuur aangewezen persoon af en toe  even rond lopen en kritische vragen durven stellen. Je wilt natuurlijk wel weten of het onderhoud goed wordt uitgevoerd! Wij bij Eigenhuis Schilderplan vinden na het schilderwerk, ook de  communicatie erg belangrijk. Wij adviseren dan ook om altijd een contactpersoon aan te stellen; iemand die elke dag bereikbaar is en ook elke paar dagen even rondloopt en  vragen kan beantwoorden of stellen. Zo blijf je ook op de hoogte van het schilderonderhoud.

Tip 4 VvE beheer: kies voor het gehele pakket

Door bij VvE beheer te kiezen voor een ‘meer jaren onderhoudsplan’, heb je als VvE de komende jaren geen omkijken meer naar het schilderonderhoud. Hierdoor houd je als VvE grip en controle op zowel de financiële als de technische kant van het onderhoud. En het scheelt natuurlijk een hoop tijd! Vaak loont het om gewoon even met VvE beheerders te praten. Hoor wat zij te zeggen hebben, leer daar van en laat ze een plan van aanpak maken met een advies. Vaak heb je daar veel meer aan dan alleen het opvragen van verschillende offertes. Heb je vragen over ons schilderonderhoudsplan of ben je benieuwd naar ons advies? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Hans de Nooy
Hans de Nooy “creative” entrepreneur 9de generatie schilder, oprichter en eigenaar van Eigenhuisschilderplan.nl. Het schilder-abonnement voor uw eigenhuis. Onderdeel van De Nooy onderhoudsgroep sinds 1754, al meer dan 260 jaar ervaring in meerjaren onderhoud.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

‘s Winters winterschilder?

Als u denkt aan het schilderen van uw woning in de winter denkt u waarschijnlijk aan koude vingers en slechte... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Hoe vind ik een goede schilder

Hoe vind ik een goede schilder Er zijn verschillende manieren om een goede schilder te vinden: Vraag om aanbevelingen: Vraag... View Article

Lees meer
Eigen huis Schilderplan vakantiegeld Jeroen Hoefkens

Vakantiegeld, waar besteedt u het?

Ontvangt u binnenkort vakantiegeld? Waar gaat u het aan besteden? Misschien heeft u het vakantiegeld al ontvangen, of krijgt u... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022