Op de Ladder met Michel de Haan

Dominique Fokker

Op de Ladder met Michel de Haan

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer: Eigenhuis schilder Michel de Haan. 

Stel je eens voor, wie is Eigenhuis schilder Michel en wat doet hij zoal? 

Ik ben Michel de Haan, woon in het prachtige Leek en ben 53 jaar oud. Ik ben al bijna mijn hele leven bezig met verf. Met mijn  bedrijf Caeromatic werk ik als schilder, plaats muurschilderingen en geef ik workshops street-art en graffiti. 

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak? 

Ooit in het begin van de jaren 80 startte ik met street-art en graffiti. Hiervoor gebruikte ik latex-muurverf ondergronden. Ik vind verf fascinerend en zo heb ik steeds meer facetten van verf en schilderwerk leren kennen. Nu vind ik vooral de afwisseling leuk. De ene week een prachtig schilderproject, en de week er na een workshop geven. 

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk? 

Ik houd ervan om een dolletje te maken. Met een collega of met de klant. Omdat ik al een tijd mee ga in het vak, hebben we genoeg mee gemaakt. En dan terug denkend aan die situaties en momenten, komt de lach heel snel. 

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat? 

Eigenlijk heb ik het al genoemd. Naast het schildersvak maak ik graag kunst. Of het nu muurschilderingen zijn, graffiti is of street-art, ik houd ervan om artistiek bezig te zijn.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven? 

Regelmatig schilderen is belangrijk. Maar wat minstens zo belangrijk is, is het schoonmaken van het schilderwerk. Veel huiseigenaren denken na een schilderbeurt weer voor een paar jaar klaar te zijn. Met schilderen zijn ze dat zeker. Maar schoonmaken blijft. En als u dat regelmatig doet, minstens 1 a 2 keer per jaar, zorgt dat voor een langer behoud van de verflagen.

Schilder Michel de Haan

Klik op de namen om meer te lezen om over onze andere Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera, Jan Molenaar, Ronny MeertensTim van Vegten, Shane van Essen

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

euro voordeel eigenhuis schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Beter onderhoud VvE’s door wetsvoorstel

Beter onderhoud VvE’s door wetsvoorstel Bewoners van Verenigingen van Eigenaren moeten worden aangespoord om meer onderhoud te plegen. Uit onderzoek... View Article

Lees meer
Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Ricardo Herrera

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
Schilder abonnement opzeggen Koen van den Hengel

Wanneer kan ik een abonnement opzeggen?

Gaat u eens na: hoe veel abonnementen heeft u? De meeste mensen hebben er vijf tot vijftien, de belangrijkste redenen... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023