Hoe vind je een goede schilder?

Koen van den Hengel

Een goede schilder vinden is soms nog een hele zoektocht. Waar moet je allemaal op letten? Hoe kan je offertes het beste vergelijken? Maar belangrijk is ook dat de schilder bij jou past. Hoe vind je dan toch die goede schilder om kwaliteit schilderwerk af te leveren?

Waar moet je op letten bij een goede schilder?

Goede vergelijking
Op het moment dat je een TV koopt kan je duidelijk de specificaties tegen elkaar wegstrepen. Bij schilderwerk werkt dat anders. Is het een ZZP’er of een schildersbedrijf? Wordt er garantie geboden of niet? Wordt hetzelfde behandelingssysteem toegepast? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Probeer dus zoveel mogelijk ‘appels’ met ‘appels’ te vergelijken.

Reviews
Steeds vaker horen we ‘Internet is onze beste vriend’. Voor het vinden van een goede schilder is dit ook zeker waar. Bekijk of de schilder een professionele website heeft en wellicht ook reviews? Je hebt dan gelijk al een eerste indruk van een schilder schildersbedrijf. Bekijk hier bijvoorbeeld onze reviews

Social media
Naast de vele online reviews, zijn er tegenwoordig steeds meer schilders die ook op social media te vinden zijn. Vaak is daar hun werk dus uitgebreid te zien. Ook hier kan je dus indrukken van een schildersbedrijf uit halen. Instagram en Facebook zijn hiervoor de populairste platformen.

Garantie
Daarnaast is garantie ook erg belangrijk. Je wilt niet dat het schilderwerk na een half jaar allemaal gebreken vertoont, en de schilder vervolgens met de noorderzon is vertrokken. Het schildersbedrijf beschrijft dit in de algemene voorwaarden.

Keurmerk
Bekijk of een schilder aangesloten is bij een keurmerk. Een voorbeeld hiervan is De Betere Schilder. Zo zijn wij met ons familiebedrijf De Nooy ook aangesloten, en wordt er eerst kritisch gekeken of je als schildersbedrijf voldoet aan alle eisen.

ZZP of Schildersbedrijf?
Tussen een ZZP’er die veel in zijn eentje werkt of een groot schildersbedrijf zit veel verschil. Beide hebben voor- en nadelen. Als een ZZP’er bijvoorbeeld uitvalt en geen back-up heeft, dan zal uw schilderwerk worden uitgesteld. Met een ZZP’er is dan vaak wel sneller te communiceren. Wij als Eigenhuis Schilderplan zijn hier de schakel tussen. Door met meerdere schilders samen te werken zijn wij qua planning flexibeler. Mocht er een schilder uitvallen, dan kan er een andere schilder ingeschakeld worden. Ook zorgen wij voor alle communicatie en heeft u er simpelweg geen omkijken meer naar.

Lokaal
Wij vinden het belangrijk dat er voornamelijk lokaal gewerkt wordt. Wij werken dan ook met schilders door heel Nederland, zodat u altijd een schilder uit de regio over de vloer krijgt. Bekijk hier waar onze vakmannen vandaan komen.

‘Ons kent ons’
Tot slot kan je natuurlijk gemakkelijk aan familie, vrienden en kennissen vragen waar zij goede ervaringen mee hebben gehad. Uiteindelijk kan je dan met bovenstaande tips zeker een goede schilder vinden, die uiteindelijk kwaliteit schilderwerk oplevert.

Ook een Eigenhuis Schilderplan?

Ben je benieuwd naar wat Eigenhuis Schilderplan voor jou kan betekenen? Laat het ons vooral weten. Wij maken graag een geheel vrijblijvende offerte, met zoveel mogelijk informatie. Hierdoor ben je 10 jaar lang verzekerd van goed en kwalitatief schilderwerk.

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Veelgemaakte schilders fouten

Dit zijn de 10 meest gemaakte schilderfouten Wat zijn de meest gemaakte schildersfouten? Waarschijnlijk kent u wel enkele basisvaardigheden. Echter... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Houtrot, ellende voor een Eigenhuis…. Hoe moet ik houtrot voorkomen?

Gapende gaten in ramen, kozijnen met grote scheuren en glaslatten die zomaar ineens van uw woning vallen. Het is hier... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan Lockdown Jeroen Hoefkens

Heeft u ook uw schilderwerk geregeld tijdens de lockdown?

Wat was het gek hé, die afgelopen maanden in lockdown tijd? Thuis werken, weinig of geen bezoek, misschien kinderen 24/7... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023