Hoe vind je een goede schilder?

Koen van den Hengel

Een goede schilder vinden is soms nog een hele zoektocht. Waar moet je allemaal op letten? Hoe kan je offertes het beste vergelijken? Maar belangrijk is ook dat de schilder bij jou past. Hoe vind je dan toch die goede schilder om kwaliteit schilderwerk af te leveren?

Waar moet je op letten bij een goede schilder?

Goede vergelijking
Op het moment dat je een TV koopt kan je duidelijk de specificaties tegen elkaar wegstrepen. Bij schilderwerk werkt dat anders. Is het een ZZP’er of een schildersbedrijf? Wordt er garantie geboden of niet? Wordt hetzelfde behandelingssysteem toegepast? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Probeer dus zoveel mogelijk ‘appels’ met ‘appels’ te vergelijken.

Reviews
Steeds vaker horen we ‘Internet is onze beste vriend’. Voor het vinden van een goede schilder is dit ook zeker waar. Bekijk of de schilder een professionele website heeft en wellicht ook reviews? Je hebt dan gelijk al een eerste indruk van een schilder schildersbedrijf. Bekijk hier bijvoorbeeld onze reviews

Social media
Naast de vele online reviews, zijn er tegenwoordig steeds meer schilders die ook op social media te vinden zijn. Vaak is daar hun werk dus uitgebreid te zien. Ook hier kan je dus indrukken van een schildersbedrijf uit halen. Instagram en Facebook zijn hiervoor de populairste platformen.

Garantie
Daarnaast is garantie ook erg belangrijk. Je wilt niet dat het schilderwerk na een half jaar allemaal gebreken vertoont, en de schilder vervolgens met de noorderzon is vertrokken. Het schildersbedrijf beschrijft dit in de algemene voorwaarden.

Keurmerk
Bekijk of een schilder aangesloten is bij een keurmerk. Een voorbeeld hiervan is De Betere Schilder. Zo zijn wij met ons familiebedrijf De Nooy ook aangesloten, en wordt er eerst kritisch gekeken of je als schildersbedrijf voldoet aan alle eisen.

ZZP of Schildersbedrijf?
Tussen een ZZP’er die veel in zijn eentje werkt of een groot schildersbedrijf zit veel verschil. Beide hebben voor- en nadelen. Als een ZZP’er bijvoorbeeld uitvalt en geen back-up heeft, dan zal uw schilderwerk worden uitgesteld. Met een ZZP’er is dan vaak wel sneller te communiceren. Wij als Eigenhuis Schilderplan zijn hier de schakel tussen. Door met meerdere schilders samen te werken zijn wij qua planning flexibeler. Mocht er een schilder uitvallen, dan kan er een andere schilder ingeschakeld worden. Ook zorgen wij voor alle communicatie en heeft u er simpelweg geen omkijken meer naar.

Lokaal
Wij vinden het belangrijk dat er voornamelijk lokaal gewerkt wordt. Wij werken dan ook met schilders door heel Nederland, zodat u altijd een schilder uit de regio over de vloer krijgt. Bekijk hier waar onze vakmannen vandaan komen.

‘Ons kent ons’
Tot slot kan je natuurlijk gemakkelijk aan familie, vrienden en kennissen vragen waar zij goede ervaringen mee hebben gehad. Uiteindelijk kan je dan met bovenstaande tips zeker een goede schilder vinden, die uiteindelijk kwaliteit schilderwerk oplevert.

Ook een Eigenhuis Schilderplan?

Ben je benieuwd naar wat Eigenhuis Schilderplan voor jou kan betekenen? Laat het ons vooral weten. Wij maken graag een geheel vrijblijvende offerte, met zoveel mogelijk informatie. Hierdoor ben je 10 jaar lang verzekerd van goed en kwalitatief schilderwerk.

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

Kosten schilder Eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

wat kost een schilder?

De kosten van een schilder verschillen enorm. Gaat het om buiten- of binnenschilderwerk en wilt u veel of weinig laten... View Article

Lees meer
Ronny Meertens Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis Schilder Ronny

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Airless Verfspuiten: De Snelste en Meest Veelzijdige Manier om Te Schilderen

Airless Verfspuiten: De Snelste en Meest Veelzijdige Manier om Te Schilderen In 1958 introduceerde Graco het revolutionaire concept van draagbare... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023