Hoe vind je een goede schilder?

Koen van den Hengel

Een goede schilder vinden is soms nog een hele zoektocht. Waar moet je allemaal op letten? Hoe kan je offertes het beste vergelijken? Maar belangrijk is ook dat de schilder bij jou past. Hoe vind je dan toch die goede schilder om kwaliteit schilderwerk af te leveren?

Waar moet je op letten bij een goede schilder?

Goede vergelijking
Op het moment dat je een TV koopt kan je duidelijk de specificaties tegen elkaar wegstrepen. Bij schilderwerk werkt dat anders. Is het een ZZP’er of een schildersbedrijf? Wordt er garantie geboden of niet? Wordt hetzelfde behandelingssysteem toegepast? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Probeer dus zoveel mogelijk ‘appels’ met ‘appels’ te vergelijken.

Reviews
Steeds vaker horen we ‘Internet is onze beste vriend’. Voor het vinden van een goede schilder is dit ook zeker waar. Bekijk of de schilder een professionele website heeft en wellicht ook reviews? Je hebt dan gelijk al een eerste indruk van een schilder schildersbedrijf. Bekijk hier bijvoorbeeld onze reviews

Social media
Naast de vele online reviews, zijn er tegenwoordig steeds meer schilders die ook op social media te vinden zijn. Vaak is daar hun werk dus uitgebreid te zien. Ook hier kan je dus indrukken van een schildersbedrijf uit halen. Instagram en Facebook zijn hiervoor de populairste platformen.

Garantie
Daarnaast is garantie ook erg belangrijk. Je wilt niet dat het schilderwerk na een half jaar allemaal gebreken vertoont, en de schilder vervolgens met de noorderzon is vertrokken. Het schildersbedrijf beschrijft dit in de algemene voorwaarden.

Keurmerk
Bekijk of een schilder aangesloten is bij een keurmerk. Een voorbeeld hiervan is De Betere Schilder. Zo zijn wij met ons familiebedrijf De Nooy ook aangesloten, en wordt er eerst kritisch gekeken of je als schildersbedrijf voldoet aan alle eisen.

ZZP of Schildersbedrijf?
Tussen een ZZP’er die veel in zijn eentje werkt of een groot schildersbedrijf zit veel verschil. Beide hebben voor- en nadelen. Als een ZZP’er bijvoorbeeld uitvalt en geen back-up heeft, dan zal uw schilderwerk worden uitgesteld. Met een ZZP’er is dan vaak wel sneller te communiceren. Wij als Eigenhuis Schilderplan zijn hier de schakel tussen. Door met meerdere schilders samen te werken zijn wij qua planning flexibeler. Mocht er een schilder uitvallen, dan kan er een andere schilder ingeschakeld worden. Ook zorgen wij voor alle communicatie en heeft u er simpelweg geen omkijken meer naar.

Lokaal
Wij vinden het belangrijk dat er voornamelijk lokaal gewerkt wordt. Wij werken dan ook met schilders door heel Nederland, zodat u altijd een schilder uit de regio over de vloer krijgt. Bekijk hier waar onze vakmannen vandaan komen.

‘Ons kent ons’
Tot slot kan je natuurlijk gemakkelijk aan familie, vrienden en kennissen vragen waar zij goede ervaringen mee hebben gehad. Uiteindelijk kan je dan met bovenstaande tips zeker een goede schilder vinden, die uiteindelijk kwaliteit schilderwerk oplevert.

Ook een Eigenhuis Schilderplan?

Ben je benieuwd naar wat Eigenhuis Schilderplan voor jou kan betekenen? Laat het ons vooral weten. Wij maken graag een geheel vrijblijvende offerte, met zoveel mogelijk informatie. Hierdoor ben je 10 jaar lang verzekerd van goed en kwalitatief schilderwerk.

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

Gids eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Uw huis zelf schilderen? Gebruik onze Eigenhuis SchilderGids!

Gaat u binnenkort uw huis zelf schilderen? Houd er dan rekening mee dat u op een hoop andere dingen moet... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Spouwmuurisolatie en schilderen

Spouwmuurisolatie en schilderen zijn twee verschillende aspecten van het onderhoud en verbeteren van een woning, maar ze kunnen elkaar wel... View Article

Lees meer
Rood eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Is rood de kleur van succes?

Is rood de kleur van succes? Iedere dag houd ik mij bezig met kleuren en de afgelopen twee weken vielen... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022