Tips voor het schilderen van glas

Dominique Fokker

Het schilderen van glas kan een leuke en creatieve manier zijn om een persoonlijk tintje te geven aan glazen voorwerpen zoals vazen, borden, ramen, enz. Hier zijn enkele tips voor het schilderen van glas:

 1. Kies de juiste verf: Kies verf die speciaal is ontworpen voor glasoppervlakken en die hecht aan het glas. Er zijn speciale glasverven verkrijgbaar die in een groot aantal kleuren en afwerkingen verkrijgbaar zijn, zoals mat, glanzend, doorschijnend, enz.
 2. Reinig het glasoppervlak: Maak het glasoppervlak grondig schoon met een mild reinigingsmiddel en water om alle vuil, olie en stof te verwijderen. Spoel het glasoppervlak af met water en laat het drogen.
 3. Bereid het oppervlak voor: Gebruik een speciale glasprimer om het oppervlak voor te bereiden voordat u begint met schilderen. Dit zorgt voor een betere hechting en een duurzamer resultaat.
 4. Breng meerdere dunne lagen aan: Breng meerdere dunne lagen verf aan in plaats van één dikke laag. Dit zorgt voor een betere hechting en een gladder resultaat. Laat elke laag goed drogen voordat u de volgende laag aanbrengt.
 5. Gebruik een penseel of spuitpistool: U kunt een penseel of een spuitpistool gebruiken om verf op het glasoppervlak aan te brengen. Een penseel is geschikt voor kleinere oppervlakken, terwijl een spuitpistool beter geschikt is voor grotere oppervlakken.
 6. Laat de verf goed drogen: Laat de verf volledig drogen voordat u het glas voorwerp gebruikt of ermee in contact komt. Dit duurt meestal enkele uren tot een dag, afhankelijk van de verf en de omgevingsomstandigheden.
 7. Bak de verf (optioneel): Als u een duurzamer resultaat wilt, kunt u overwegen om de verf te bakken. Plaats het glazen voorwerp in een oven en bak de verf volgens de instructies van de fabrikant. Dit zal ervoor zorgen dat de verf goed hecht aan het glasoppervlak en bestand is tegen water en slijtage.

Onthoud dat het schilderen van glas een zorgvuldig proces is en dat het resultaat afhankelijk kan zijn van de voorbereiding, de kwaliteit van de verf en het schilderproces zelf. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en het glasoppervlak niet te beschadigen tijdens het schilderen.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Op de ladder met Tony van Dommelen Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Tony van Dommelen

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
binnenhof Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Een Eigenhuis Schilderplan voor het Binnenhof?

Een Eigenhuis Schilderplan voor het Binnenhof? Zoals u al wel gelezen of gehoord heeft: het Binnenhof in Den Haag gaat... View Article

Lees meer
levenslang professionele schilder Angela de Nooy

Het was goedkoop maar u heeft nu ‘levenslang’!

U kent dat wel. U had uzelf voor de vakantie voorgenomen om deze zomer echt het eigen huis aan de... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022