Wanneer vernieuwt u welk schilderwerk binnen?

Dominique Fokker

Binnen schilderwerk heeft over het algemeen minder onderhoud nodig dan buiten schilderwerk, omdat het niet wordt blootgesteld aan de elementen. Maar een goede kwaliteit van binnen schilderwerk is zeer belangrijk voor het buiten schilderwerk. Hier zijn enkele richtlijnen voor wanneer u verschillende soorten schilderwerk binnen zou moeten vernieuwen:

  1. Plafonds: Plafonds hoeven meestal niet zo vaak opnieuw geschilderd te worden als muren of houtwerk. U kunt het plafond opnieuw schilderen als het er vuil of vlekkerig uitziet of als er schade is aan het oppervlak.
  2. Wanden: Het interval voor het opnieuw schilderen van wanden varieert afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de slijtage van de wand. Over het algemeen is het raadzaam om de wanden om de 5-10 jaar opnieuw te schilderen. Als u merkt dat vlekken niet meer verdwijnen of verkleuring zichtbaar wordt, is het tijd om de wanden opnieuw te schilderen.
  3. Kozijnen en deuren: Kozijnen en deuren in de buitengevel moeten om de 3-5 jaar opnieuw geschilderd worden, afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de mate van slijtage. Vaak is het als eerste zichtbaar in de randen langs de beglazing. Als u merkt dat de verf begint af te bladderen, te barsten of te verkleuren, is het tijd om de kozijnen en deuren opnieuw te schilderen.
  4. Overig houtwerk: Houtwerk zoals plinten, architraven en trapleuningen kunnen afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van de verf om de 5-10 jaar opnieuw geschilderd worden. Als u merkt dat de verf slijtage begint te vertonen of te verkleuren, is het tijd om het houtwerk opnieuw te schilderen.

Houdt u er rekening mee dat, met name bij de buitengevel delen, de kwaliteit van het binnenschilderwerk belangrijk is. Als dit niet in goede staat is, heeft dit gevolgen voor de garantie op het buitenschilderwerk. Over het algemeen geldt dat hoe beter de kwaliteit van de verf en de uitvoering van het schilderwerk is, hoe langer u tussen de onderhoudsbeurten kunt wachten.

Heeft u interesse in binnenschilderwerk? Vraag hier uw offerte met winterschilderkorting aan.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

huis schilderen Eigenhuis Schilderplan

Huis schilderen?

Uw huis schilderen, zorgeloos en goedkoop? Wilt u goedkoop en zorgeloos uw huis schilderen? Dan kunt u er natuurlijk voor... View Article

Lees meer
Jeroen Hoefkens

Op kantoor met: Eigenhuis Schildercoach William van den Berg

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. Deze keer William van den Berg, werkzaam op kantoor in... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

De kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen De kosten van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type en merk van... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

  • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

    Auke Bos Avatar Auke Bos
    21 november 2023

    Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

    Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
    21 november 2023

    Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

    André Vosveld Avatar André Vosveld
    21 november 2023
  • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

    Mieke Zock Avatar Mieke Zock
    21 november 2023

    Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

    Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
    21 oktober 2023

    Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

    Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
    21 september 2023
  • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

    Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
    28 juli 2023

    We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

    Hans Roeper Avatar Hans Roeper
    28 juli 2023

    Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

    dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
    25 mei 2023