Wanneer vernieuwt u welk schilderwerk binnen?

Dominique Fokker

Binnen schilderwerk heeft over het algemeen minder onderhoud nodig dan buiten schilderwerk, omdat het niet wordt blootgesteld aan de elementen. Maar een goede kwaliteit van binnen schilderwerk is zeer belangrijk voor het buiten schilderwerk. Hier zijn enkele richtlijnen voor wanneer u verschillende soorten schilderwerk binnen zou moeten vernieuwen:

 1. Plafonds: Plafonds hoeven meestal niet zo vaak opnieuw geschilderd te worden als muren of houtwerk. U kunt het plafond opnieuw schilderen als het er vuil of vlekkerig uitziet of als er schade is aan het oppervlak.
 2. Wanden: Het interval voor het opnieuw schilderen van wanden varieert afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de slijtage van de wand. Over het algemeen is het raadzaam om de wanden om de 5-10 jaar opnieuw te schilderen. Als u merkt dat vlekken niet meer verdwijnen of verkleuring zichtbaar wordt, is het tijd om de wanden opnieuw te schilderen.
 3. Kozijnen en deuren: Kozijnen en deuren in de buitengevel moeten om de 3-5 jaar opnieuw geschilderd worden, afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de mate van slijtage. Vaak is het als eerste zichtbaar in de randen langs de beglazing. Als u merkt dat de verf begint af te bladderen, te barsten of te verkleuren, is het tijd om de kozijnen en deuren opnieuw te schilderen.
 4. Overig houtwerk: Houtwerk zoals plinten, architraven en trapleuningen kunnen afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van de verf om de 5-10 jaar opnieuw geschilderd worden. Als u merkt dat de verf slijtage begint te vertonen of te verkleuren, is het tijd om het houtwerk opnieuw te schilderen.

Houdt u er rekening mee dat, met name bij de buitengevel delen, de kwaliteit van het binnenschilderwerk belangrijk is. Als dit niet in goede staat is, heeft dit gevolgen voor de garantie op het buitenschilderwerk. Over het algemeen geldt dat hoe beter de kwaliteit van de verf en de uitvoering van het schilderwerk is, hoe langer u tussen de onderhoudsbeurten kunt wachten.

Heeft u interesse in binnenschilderwerk? Vraag hier uw offerte met winterschilderkorting aan.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

relax hangmat eigen huis Angela de Nooy

Duurzame dinsdag

Mijn dochter van 7 zit voor de televisie en als er tussen haar favoriete programma reclame komt, wordt deze met... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan Op de ladder met Geurt Aangeenbrug Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Geurt Aangeenbrug

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer
Gids eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Uw huis zelf schilderen? Gebruik onze Eigenhuis SchilderGids!

Gaat u binnenkort uw huis zelf schilderen? Houd er dan rekening mee dat u op een hoop andere dingen moet... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023