De gevolgen voor uw schilderonderhoud door het ‘verZZP-eren’ van Nederland

Eigenhuis Schilderplan

De voor- en nadelen van zzp’ers voor uw schilderonderhoud

Overal om u heen schieten de zzp’ers als paddestoelen uit de grond. ING meldt zelfs dat we ondertussen de 1.000.000 zijn gepasseerd. Dat is één op de acht werkenden in Nederland! Zo worden er naast de Tupperware-bijeenkomsten nu ook make-up party’s, personal coaching wandelingen en voedingstrainingen aangeboden door gepassioneerde en ondernemende mensen, wat een mooie trend is!

Binnen het schilderonderhoud is het ‘verZZP-eren’ ook een heuse trend wat voor u veel voordelen met zich mee brengt. Er kunnen echter ook problemen ontstaan die u bij bijvoorbeeld een make-up party van een zzp’er niet tegenkomt. Om onduidelijkheden voor u op te helderen staan hieronder de voor- en nadelen op een rijtje!

Voordelen van schilderonderhoud door ZZP’er

1. Het schilderonderhoud is soms goedkoper. Waarom? Omdat een groot schildersbedrijf vaak meer kosten heeft dan een zzp’er.

2. U heeft direct contact met de schilder die de opdracht aanneemt én uitvoert. Zo heeft u één aanspreekpunt die ten alle tijden op de hoogte is van de ontwikkelingen rondom uw huis. Dit voorkomt frustraties en versterkt de efficiëntie van de samenwerking.

3. De zzp’er is flexibeler en kan ook in de avonduren langskomen om even het schilderwerk op te nemen. Dit is handig als u zelf een drukke baan hebt waardoor u past ’s avonds thuis bent.

Nadelen van schilderonderhoud door ZZP’er

1. Hoe weet u nu zeker dat Schilder Teun van de Kerkstraat echt kwaliteit levert? Vaak hebben zzp’ers in de schilderbranche geen keurmerk waarmee wordt aangetoond dat ze perfect werk afleveren. Waarschijnlijk heeft Schilder Teun bij uw buurman schitterend werk geleverd, maar dat biedt geen garantie op de lange termijn.

2. U bent afhankelijk van één schilder. Wat nu als deze schilder ziek wordt? Wanneer maakt hij het af? Een groter schildersbedrijf heeft meerdere mensen op de loonlijst staan die het werk gemakkelijk kunnen overnemen terwijl u bij met een ZZP-er de overeenkomst moet gaan overzetten of opzeggen wat u in een lastig pakket kan brengen.

Eigenhuis Schilderplan bundelt alle voordelen, en voorkomt de nadelen

Naast het kiezen tussen een groot schildersbedrijf of zzp’ers is er nog een derde keuze mogelijkheid: Eigenhuis Schilderplan. Eigenhuis Schilderplan bundelt alle bovenstaande voordelen terwijl zij de nadelen voorkomt. Eigenhuis Schilderplan overkoepelt namelijk een collectief van zzp’ers waardoor de kosten laag gehouden kunnen worden, daarnaast heeft u gewoon contact met de schilder die uw schilderonderhoud moet gaan uitvoeren. En bent u druk overdag? Dan kan er gekeken worden voor een afspraak in de avonduren OF u vraagt gewoon uw offerte aan via het formulier hierboven! Dan hoeft er helemaal geen schilder langs te komen voor het opnemen van het schilderwerk.

Omdat Eigenhuis Schilderplan het collectief overkoepeld kan er een perfecte kwaliteit gewaarborgd worden door het schilderen met alleen de beste verf en de beste mensen. Eigenhuis Schilderplan draagt dan ook met trots het AF-Erkend keurmerk. En gebeurt er iets waardoor de schilder niet kan komen schilderen? Dan hebben we voldoende mankracht om dit op te vangen zonder dat de overeenkomst opgezegd of omgezet moet worden!

Zo profiteert u dus van de voordelen van zzp’ers én van de voordelen van een schildersbedrijf. Wilt u meer lezen over de voordelen? Dan kan hier!

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

Eigenhuis Schilderplan leeftijd Catholina van de Bunt

Leeftijd maar een getal!?

Mam, hoe oud word ik? Mijn zoontje van bijna 4 jaar vraagt dit bijna dagelijks. 4 jaar is een hele... View Article

Lees meer
Energie label eigen huis Eigenhuis Schilderplan

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis?

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis? Het energielabel, al enige tijd een belangrijk onderwerp waar veel over gesproken wordt.... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Prinsjesdag en schilderwerk

BELANGRIJKE VERANDERINGEN VOOR BEDRIJVEN IN EEN NOTENDOP Dit artikel zet de voornaamste wijzigingen voor schilders op een rij. Belangrijk: Houd... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022