De gevolgen voor uw schilderonderhoud door het ‘verZZP-eren’ van Nederland

Eigenhuis Schilderplan

De voor- en nadelen van zzp’ers voor uw schilderonderhoud

Overal om u heen schieten de zzp’ers als paddestoelen uit de grond. ING meldt zelfs dat we ondertussen de 1.000.000 zijn gepasseerd. Dat is één op de acht werkenden in Nederland! Zo worden er naast de Tupperware-bijeenkomsten nu ook make-up party’s, personal coaching wandelingen en voedingstrainingen aangeboden door gepassioneerde en ondernemende mensen, wat een mooie trend is!

Binnen het schilderonderhoud is het ‘verZZP-eren’ ook een heuse trend wat voor u veel voordelen met zich mee brengt. Er kunnen echter ook problemen ontstaan die u bij bijvoorbeeld een make-up party van een zzp’er niet tegenkomt. Om onduidelijkheden voor u op te helderen staan hieronder de voor- en nadelen op een rijtje!

Voordelen van schilderonderhoud door ZZP’er

1. Het schilderonderhoud is soms goedkoper. Waarom? Omdat een groot schildersbedrijf vaak meer kosten heeft dan een zzp’er.

2. U heeft direct contact met de schilder die de opdracht aanneemt én uitvoert. Zo heeft u één aanspreekpunt die ten alle tijden op de hoogte is van de ontwikkelingen rondom uw huis. Dit voorkomt frustraties en versterkt de efficiëntie van de samenwerking.

3. De zzp’er is flexibeler en kan ook in de avonduren langskomen om even het schilderwerk op te nemen. Dit is handig als u zelf een drukke baan hebt waardoor u past ’s avonds thuis bent.

Nadelen van schilderonderhoud door ZZP’er

1. Hoe weet u nu zeker dat Schilder Teun van de Kerkstraat echt kwaliteit levert? Vaak hebben zzp’ers in de schilderbranche geen keurmerk waarmee wordt aangetoond dat ze perfect werk afleveren. Waarschijnlijk heeft Schilder Teun bij uw buurman schitterend werk geleverd, maar dat biedt geen garantie op de lange termijn.

2. U bent afhankelijk van één schilder. Wat nu als deze schilder ziek wordt? Wanneer maakt hij het af? Een groter schildersbedrijf heeft meerdere mensen op de loonlijst staan die het werk gemakkelijk kunnen overnemen terwijl u bij met een ZZP-er de overeenkomst moet gaan overzetten of opzeggen wat u in een lastig pakket kan brengen.

Eigenhuis Schilderplan bundelt alle voordelen, en voorkomt de nadelen

Naast het kiezen tussen een groot schildersbedrijf of zzp’ers is er nog een derde keuze mogelijkheid: Eigenhuis Schilderplan. Eigenhuis Schilderplan bundelt alle bovenstaande voordelen terwijl zij de nadelen voorkomt. Eigenhuis Schilderplan overkoepelt namelijk een collectief van zzp’ers waardoor de kosten laag gehouden kunnen worden, daarnaast heeft u gewoon contact met de schilder die uw schilderonderhoud moet gaan uitvoeren. En bent u druk overdag? Dan kan er gekeken worden voor een afspraak in de avonduren OF u vraagt gewoon uw offerte aan via het formulier hierboven! Dan hoeft er helemaal geen schilder langs te komen voor het opnemen van het schilderwerk.

Omdat Eigenhuis Schilderplan het collectief overkoepeld kan er een perfecte kwaliteit gewaarborgd worden door het schilderen met alleen de beste verf en de beste mensen. Eigenhuis Schilderplan draagt dan ook met trots het AF-Erkend keurmerk. En gebeurt er iets waardoor de schilder niet kan komen schilderen? Dan hebben we voldoende mankracht om dit op te vangen zonder dat de overeenkomst opgezegd of omgezet moet worden!

Zo profiteert u dus van de voordelen van zzp’ers én van de voordelen van een schildersbedrijf. Wilt u meer lezen over de voordelen? Dan kan hier!

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

op de ladder met Eigenhuis Schilder Willem Jeroen Hoefkens

Op de ladder met Eigenhuis schilder Willem

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
Angela de Nooy

Hulp nodig? Wij maken een plan voor u!

Cintaaaa hierrrrrr…….!!! Daar komt ze aanhuppelen hoor, onze blije blonde labrador pup van 8 maanden. Af en toe even bananen... View Article

Lees meer
Geen zorgen Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Geen zorgen meer met een Schilderplan

Het Schilderplan van Eigenhuis Schilderplan Waarom nog zorgen maken om het onderhoud aan uw huis? Met het Eigenhuis Schilderplan bent... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023