De gevolgen voor uw schilderonderhoud door het ‘verZZP-eren’ van Nederland

Eigenhuis Schilderplan

De voor- en nadelen van zzp’ers voor uw schilderonderhoud

Overal om u heen schieten de zzp’ers als paddestoelen uit de grond. ING meldt zelfs dat we ondertussen de 1.000.000 zijn gepasseerd. Dat is één op de acht werkenden in Nederland! Zo worden er naast de Tupperware-bijeenkomsten nu ook make-up party’s, personal coaching wandelingen en voedingstrainingen aangeboden door gepassioneerde en ondernemende mensen, wat een mooie trend is!

Binnen het schilderonderhoud is het ‘verZZP-eren’ ook een heuse trend wat voor u veel voordelen met zich mee brengt. Er kunnen echter ook problemen ontstaan die u bij bijvoorbeeld een make-up party van een zzp’er niet tegenkomt. Om onduidelijkheden voor u op te helderen staan hieronder de voor- en nadelen op een rijtje!

Voordelen van schilderonderhoud door ZZP’er

1. Het schilderonderhoud is soms goedkoper. Waarom? Omdat een groot schildersbedrijf vaak meer kosten heeft dan een zzp’er.

2. U heeft direct contact met de schilder die de opdracht aanneemt én uitvoert. Zo heeft u één aanspreekpunt die ten alle tijden op de hoogte is van de ontwikkelingen rondom uw huis. Dit voorkomt frustraties en versterkt de efficiëntie van de samenwerking.

3. De zzp’er is flexibeler en kan ook in de avonduren langskomen om even het schilderwerk op te nemen. Dit is handig als u zelf een drukke baan hebt waardoor u past ’s avonds thuis bent.

Nadelen van schilderonderhoud door ZZP’er

1. Hoe weet u nu zeker dat Schilder Teun van de Kerkstraat echt kwaliteit levert? Vaak hebben zzp’ers in de schilderbranche geen keurmerk waarmee wordt aangetoond dat ze perfect werk afleveren. Waarschijnlijk heeft Schilder Teun bij uw buurman schitterend werk geleverd, maar dat biedt geen garantie op de lange termijn.

2. U bent afhankelijk van één schilder. Wat nu als deze schilder ziek wordt? Wanneer maakt hij het af? Een groter schildersbedrijf heeft meerdere mensen op de loonlijst staan die het werk gemakkelijk kunnen overnemen terwijl u bij met een ZZP-er de overeenkomst moet gaan overzetten of opzeggen wat u in een lastig pakket kan brengen.

Eigenhuis Schilderplan bundelt alle voordelen, en voorkomt de nadelen

Naast het kiezen tussen een groot schildersbedrijf of zzp’ers is er nog een derde keuze mogelijkheid: Eigenhuis Schilderplan. Eigenhuis Schilderplan bundelt alle bovenstaande voordelen terwijl zij de nadelen voorkomt. Eigenhuis Schilderplan overkoepelt namelijk een collectief van zzp’ers waardoor de kosten laag gehouden kunnen worden, daarnaast heeft u gewoon contact met de schilder die uw schilderonderhoud moet gaan uitvoeren. En bent u druk overdag? Dan kan er gekeken worden voor een afspraak in de avonduren OF u vraagt gewoon uw offerte aan via het formulier hierboven! Dan hoeft er helemaal geen schilder langs te komen voor het opnemen van het schilderwerk.

Omdat Eigenhuis Schilderplan het collectief overkoepeld kan er een perfecte kwaliteit gewaarborgd worden door het schilderen met alleen de beste verf en de beste mensen. Eigenhuis Schilderplan draagt dan ook met trots het AF-Erkend keurmerk. En gebeurt er iets waardoor de schilder niet kan komen schilderen? Dan hebben we voldoende mankracht om dit op te vangen zonder dat de overeenkomst opgezegd of omgezet moet worden!

Zo profiteert u dus van de voordelen van zzp’ers én van de voordelen van een schildersbedrijf. Wilt u meer lezen over de voordelen? Dan kan hier!

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Verf uit mijn vloerbedekking verwijderen

Het verwijderen van verf uit vloerbedekking kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende methoden die je kunt proberen. Hier... View Article

Lees meer
waarde geld Eigenhuis schilderplan Angela de Nooy

Wat is de waarde van ons geld?

Waar je vroeger nog een bolletje ijs kon kopen voor 1 euro bij de ijsboer om de hoek, moet je... View Article

Lees meer
Burenkorting Eigenhuis Schildeprlan Jeroen Hoefkens

‘Daaahag buren, doen jullie ook mee?’

‘Daaahag buren, doen jullie ook mee?’ Dat hoorde Henk, een van onze schilders, toen hij laatst bij een rij huizen... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023