Eigenhuis Schilderplan, het beste binnenschilderwerk

Eigenhuis Schilderplan

Iedereen wil wel eens een nieuwe frisse inrichting van de woonkamer, maar waar te beginnen? Wat moet je hiervoor allemaal regelen en waar moet je rekening mee houden? Lees in deze bijdrage meer over het stappenplan voor de perfecte inrichting van je nieuwe woonkamer!

Binnenschilderwerk met metamorfose bij familie Crum

Afgelopen maand hebben wij bij de familie Crum uit Amersfoort de woonkamer een metamorfose gegeven! Zij zijn al jaren klant bij Eigenhuis Schilderplan en maken gebruik van ons onderhoudsabonnement. Ze wilden nu ook voor binnen een metamorfose realiseren en wij hebben de handen ineen geslagen! Wij hebben de planning uit handen genomen nadat we deze persoonlijk hadden doorgenomen. De familie Crum heeft zelf voor een mooie inrichting gezorgd.

Naast het binnenwerk heeft Eigenhuis Schilderplan ook de vloer gerealiseerd zodat alles onder één dak geregeld wordt. Door een goede afstemming met elkaar en te kijken naar kleurcombinaties is het eindresultaat verbluffend! Om een realistisch beeld te geven van zo’n metamorfose zal ik die verandering in stappen vertalen. Lees hieronder hoe wij samen met jou een metamorfose kunnen realiseren!

Stappenplan metamorfose met binnenschilderwerk

Stap 1: Zorg ervoor dat je weet wat jou stijl is en maak eventueel een moodboard voor jezelf. Hierdoor krijg je een sfeerbeeld met de kleuren die jij graag terug ziet in je (woon)kamer Heb je al meubels gekocht, of wil je een gedeelte van je huidige meubels behouden, houd dan wel rekening met deze stijl en kleurcombinaties. Een kleine maar heel ingrijpende verandering zou al een opvallend vloerkleed kunnen zijn, of een mooie keur op de wand.

TIP! maak het altijd iets gewaagder dan dat je in eerste instantie zou doen, hierdoor komt er net iets meer lef in de kamer en wordt de uitstraling warmer!

Stap 2: Wil je een nieuwe vloer of wordt de huidige vloer behandeld? Zorg dat je hele woonkamer leeg is voordat de vaklui komen om de vloer te leggen/behandelen. Als je een nieuwe vloer laat leggen of de bestaande vloer laat behandelen is het verstandig eerst het binnenschilderwerk uit te laten voeren. Dit voorkomt beschadigingen op de vloer.

Stap 3: Laat het binnenschilderwerk uitvoeren en zorg voor een goede planning als je met nog meerdere bedrijven te maken hebt. Als je de wanden en het plafond moet schilderen, begin dan het plafond en daarna de wanden. Heb je een open trap in de woonkamer en moet deze ook geschilderd worden? Schilder dan de treden om en om. Hierdoor kun je nog wel gemakkelijk naar boven of beneden!

TIP! maak een planning voor jezelf in Excel waarin je alle afspraken met eventuele vaklui kunt noteren.

Eigenhuis Schilderplan biedt hulp bij de metamorfose en het binnenschilderwerk

Wil je hulp en advies bij jouw eigen metamorfose, of kijken wat een onderhoudsplan voor jouw betekent, dan helpen wij je daar graag bij! Het is momenteel 30 graden en het klinkt misschien nog ver weg, maar voordat je het weet is het november en kun je gebruik maken van de winterschilderkorting! Wij voeren graag binnenschilderwerk uit in de winterperiode en dan heeft jouw woonkamer weer een nieuwe look voor de kerst!

Laat je gegevens achter op het contactformulier of bel ons gerust. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en knappen samen met jou de woonkamer weer helemaal op!

Eigenhuis Schilderplan
Eigenhuis Schilderplan zorgt voor een op maat gemaakt schilderonderhoudsplan voor een vast maandbedrag. Door een jaarplanning die we met u op maat samenstellen gebeurt het schilderwerk altijd op tijd, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. En door een vast maandbedrag zijn er ook geen financiële verrassingen!

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Houtrot, ellende voor een Eigenhuis…. Hoe moet ik houtrot voorkomen?

Gapende gaten in ramen, kozijnen met grote scheuren en glaslatten die zomaar ineens van uw woning vallen. Het is hier... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

WOZ Waarde woning stijg fors voor 2023

De forse stijging van huizenprijzen in de afgelopen jaren heeft geleid tot een gemiddelde stijging van de WOZ-waarde van woningen... View Article

Lees meer
Schilder Peter Gangelhof Header Schilderwerk abonnement (1) Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Peter

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022