Hoe werkt garantie op schilderwerk?

Koen van den Hengel

Garantie op schilderwerk

U heeft recht op dat er goed schilderwerk geleverd wordt. Net als in andere situaties, met andere producten. Bijvoorbeeld als de camera van uw telefoon kapot gaat na twee maanden heeft u recht op reparatie of vervanging. Laat u uw telefoon vallen en is het uw eigen schuld? Dan valt dit natuurlijk niet onder de garantie. Ik leg hieronder haarfijn uit hoe het zit met de garantie op schilderwerk en waarom Eigenhuis Schilderplan hierin anders is dan andere schildersbedrijven, is dat niet razend interessant?

Hoelang heb ik garantie op schilderwerk?

De verschillen met garantie op schilderwerk zijn groot. Binnen de schildersbranche zijn er verschillende keurmerken, waarbij ieder keurmerk eigen garanties op schilderwerk heeft. Tevens kan het zijn dat de schilder niet is aangesloten en eigen garantievoorwaarden heeft. Vraag dus altijd naar de garantievoorwaarden.

Het ene keurmerk geeft twee jaar volledige garantie op werkzaamheden en kleurechtheid van de verf. Ook geven schilders vaak afbouwende garantie, waarbij de termijn vaak vier jaar is. Zo krijgt het eerste jaar 100% garantie, het 2e jaar 75% garantie afbouwend naar 0% garantie in het vijfde jaar.

Hoe werkt de garantie op schilderwerk bij Eigenhuis Schilderplan?

Garantie Zegel De NooyTijdens de looptijd van uw Eigenhuis Schilderplan heeft u 100% garantie op schilderwerk. Door volgens een vast schema het schilderwerk uit te voeren, zijn we er op tijd bij. Tijdens de gehele looptijd van het schilderabonnement kunt u op ons rekenen. Uw schilderwerk blijft in topconditie, door ervaring sinds 1754.

Wilt u weten waar u nog meer op moeten letten bij het uitbesteden van schilderwerk? Lees dan de blog Schilderwerk uitbesteden? Hier moet u op letten.

Wat valt onder de garantie?

Het eerste krasje op een blinkende verflaag doet het meeste pijn, dat begrijpen we. De garantie op ons schilderwerk dekt de technische gebreken. Net zoals u uw telefoon laat vallen, vallen mechanische beschadigingen niet onder de garantie.

Ontdekt u een gebrek nadat de schilder klaar is? Daarvoor hebben wij een eenvoudige oplossing. U kunt gemakkelijk met een foto via WhatsApp of e-mail bericht uw Eigenhuis Schildercoach op de hoogte brengen, dan neemt de Eigenhuis Schildercoach het gebrek direct in behandeling. Dit kan uiteraard op alle momenten tijdens de looptijd van uw schilderabonnement. Wilt u weten wat de Eigenhuis Schildercoach nog meer voor u kunt betekenen? Lees dan de blog Wat doe ik als Eigenhuis Schildercoach voor u?

Wie controleert de kwaliteit op schilderwerk?

Onze oorsprong, familiebedrijf De Nooy Meesterschilders sinds 1754, is de norm voor onze kwaliteit. Het schilderwerk van iedere aangesloten vakschilder wordt regelmatig gecontroleerd door de keurmeesters van De Nooy Meesterschilders. U kunt er dus zeker van zijn dat er vakwerk wordt geleverd met alle garantie en service die u daarvan mag verwachten.

 

Wettelijke garantie op schilderwerk

 • Garantie binnenschilderwerk: 4 jaar
 • Garantie buitenschilderwerk: 2 jaar

10 jaar garantie op schilderwerk

ja u leest het goed, heeft u bij ons uw schilder onderhoud lopen door middel van een schildersplan/ abonnement dan heeft u bij ons 10 jaar lang garantie op schilderwerk! Wilt u profiteren van 100% garantie op schilderwerk tijdens de looptijd van uw Eigenhuis Schilderplan? Vul dan direct uw gegevens in, voeg foto’s toe en u ontvangt binnen drie werkdagen een op maat gemaakte offerte voor het schilderwerk in de mail en WhatsApp en u bent jarenlang verzekerd van goed schilderwerk.

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Milieuzones en Zero Emissie Zones: Wat je moet weten

Milieuzones en Zero Emissie Zones: Wat je moet weten Je hebt vast wel eens gehoord van milieuzones of zero emissiezones... View Article

Lees meer
Burenkorting Eigenhuis Schildeprlan Jeroen Hoefkens

‘Daaahag buren, doen jullie ook mee?’

‘Daaahag buren, doen jullie ook mee?’ Dat hoorde Henk, een van onze schilders, toen hij laatst bij een rij huizen... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Soorten verf

Er zijn verschillende soorten verf die gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten verf: Acrylverf: Acrylverf... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023