Hoe werkt garantie op schilderwerk?

Koen van den Hengel

Garantie op schilderwerk

U heeft recht op dat er goed schilderwerk geleverd wordt. Net als in andere situaties, met andere producten. Bijvoorbeeld als de camera van uw telefoon kapot gaat na twee maanden heeft u recht op reparatie of vervanging. Laat u uw telefoon vallen en is het uw eigen schuld? Dan valt dit natuurlijk niet onder de garantie. Ik leg hieronder haarfijn uit hoe het zit met de garantie op schilderwerk en waarom Eigenhuis Schilderplan hierin anders is dan andere schildersbedrijven, is dat niet razend interessant?

Hoelang heb ik garantie op schilderwerk?

De verschillen met garantie op schilderwerk zijn groot. Binnen de schildersbranche zijn er verschillende keurmerken, waarbij ieder keurmerk eigen garanties op schilderwerk heeft. Tevens kan het zijn dat de schilder niet is aangesloten en eigen garantievoorwaarden heeft. Vraag dus altijd naar de garantievoorwaarden.

Het ene keurmerk geeft twee jaar volledige garantie op werkzaamheden en kleurechtheid van de verf. Ook geven schilders vaak afbouwende garantie, waarbij de termijn vaak vier jaar is. Zo krijgt het eerste jaar 100% garantie, het 2e jaar 75% garantie afbouwend naar 0% garantie in het vijfde jaar.

Hoe werkt de garantie op schilderwerk bij Eigenhuis Schilderplan?

Garantie Zegel De NooyTijdens de looptijd van uw Eigenhuis Schilderplan heeft u 100% garantie op schilderwerk. Door volgens een vast schema het schilderwerk uit te voeren, zijn we er op tijd bij. Tijdens de gehele looptijd van het schilderabonnement kunt u op ons rekenen. Uw schilderwerk blijft in topconditie, door ervaring sinds 1754.

Wilt u weten waar u nog meer op moeten letten bij het uitbesteden van schilderwerk? Lees dan de blog Schilderwerk uitbesteden? Hier moet u op letten.

Wat valt onder de garantie?

Het eerste krasje op een blinkende verflaag doet het meeste pijn, dat begrijpen we. De garantie op ons schilderwerk dekt de technische gebreken. Net zoals u uw telefoon laat vallen, vallen mechanische beschadigingen niet onder de garantie.

Ontdekt u een gebrek nadat de schilder klaar is? Daarvoor hebben wij een eenvoudige oplossing. U kunt gemakkelijk met een foto via WhatsApp of e-mail bericht uw Eigenhuis Schildercoach op de hoogte brengen, dan neemt de Eigenhuis Schildercoach het gebrek direct in behandeling. Dit kan uiteraard op alle momenten tijdens de looptijd van uw schilderabonnement. Wilt u weten wat de Eigenhuis Schildercoach nog meer voor u kunt betekenen? Lees dan de blog Wat doe ik als Eigenhuis Schildercoach voor u?

Wie controleert de kwaliteit op schilderwerk?

Onze oorsprong, familiebedrijf De Nooy Meesterschilders sinds 1754, is de norm voor onze kwaliteit. Het schilderwerk van iedere aangesloten vakschilder wordt regelmatig gecontroleerd door de keurmeesters van De Nooy Meesterschilders. U kunt er dus zeker van zijn dat er vakwerk wordt geleverd met alle garantie en service die u daarvan mag verwachten.

 

Wettelijke garantie op schilderwerk

 • Garantie binnenschilderwerk: 4 jaar
 • Garantie buitenschilderwerk: 2 jaar

10 jaar garantie op schilderwerk

ja u leest het goed, heeft u bij ons uw schilder onderhoud lopen door middel van een schildersplan/ abonnement dan heeft u bij ons 10 jaar lang garantie op schilderwerk! Wilt u profiteren van 100% garantie op schilderwerk tijdens de looptijd van uw Eigenhuis Schilderplan? Vul dan direct uw gegevens in, voeg foto’s toe en u ontvangt binnen drie werkdagen een op maat gemaakte offerte voor het schilderwerk in de mail en WhatsApp en u bent jarenlang verzekerd van goed schilderwerk.

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Waarom kiezen voor een schilder contract

Een schilder contract kan verschillende voordelen bieden, zowel voor de schilder als voor de klant. Enkele redenen waarom je zou... View Article

Lees meer
Kleur Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Brazilië maakt het bont!

Brazilië maakt het bont! In onder andere Brazilië, Curaçao en andere tropische landen zijn huizen vaak met een felle en... View Article

Lees meer
Op de ladder met Leo Gorree Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Leo Gorree

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022