Schilderwerk uitbesteden? Hier moet u op letten

Koen van den Hengel

Wilt u uw houtwerk optimaal beschermen tegen weersinvloeden dan moet u echt meer doen dan alleen schilderen. De voorbereidende werkzaamheden zijn minstens net zo belangrijk, eigenlijk is het nog belangrijker dan schilderen.

Uitbesteden? Vragen om aan de schilder te stellen

Schilderwerk uitbesteden loont altijd. U kunt er vrijwel zeker van zijn dat een gerenommeerd schildersbedrijf perfect schilderwerk aflevert, ieder zijn vak. Het belangrijkste voordeel: U houdt zelf vrije tijd over! Meer voordelen?

Veel mensen vragen zich af: wat kost een schilder? U kunt, voordat u een definitieve offerte aanvraagt, ook vragen om een indicatie. Zo heeft u een eerste richtlijn om te bepalen of schilderwerk uitbesteden tot de financiële mogelijkheden behoort. Daarnaast kunt u de volgende vragen stellen om een goed beeld bij het schildersbedrijf te krijgen:

 • Hoeveel ervaring heeft het schildersbedrijf in de particuliere sector?
 • Hoe lang bestaat het schildersbedrijf?
 • Heeft het schildersbedrijf referenties in de regio?
 • Is het schildersbedrijf gecertificeerd?

Maar ook vragen die betrekking hebben op het schilderwerk zelf:

 • Wanneer kan er geschilderd worden?
 • Welke garantie heb ik op het schilderwerk?
 • Welke werkwijze wordt gebruik in verband met veiligheid?
 • Wordt alle rommel opgeruimd?

Zaken waar u vooraf rekening mee moet houden

Controleer het houtwerk op aangetast hout. Kleine reparaties tot ongeveer vuistgrootte kunnen door de schilder worden opgelost met epoxyhars. Voor grotere plekken of deelvervangingen is vaak een timmerman noodzakelijk. Meer lezen?

Binnenschilderwerk is net zo belangrijk als buitenschilderwerk. Wanneer er aan de binnenzijde gebreken zijn, heeft dit gevolgen voor de buitenzijde. Er kan bijvoorbeeld via de binnenzijde vocht doordringen in het hout, wat ook de verflaag aan de buitenzijde aantast. Meer lezen?

U kunt liggende glaslatten vervangen voor neuslatten. Neuslatten bedekken de gehele onderdorpel en geeft zo meer bescherming tegen invloeden van het weer. Daarnaast is de ventilatie bij dit type lat vele malen groter, hierdoor verkleint u de kans op problemen.

Voordelen schilderabonnement

Ziet u er tegen op om iedere zoveel jaar weer een schilder te zoeken? Wanneer u kiest voor een schilderabonnement heeft u de komende tien jaar geen omkijken meer naar het schilderwerk. U profiteert van de volgende voordelen:

 • Volledig ontzorgd
 • De zekerheid dat de schilder op tijd is
 • Kleinere kans op houtrot, dus weinig extra kosten
 • 100% garantie op schilderwerk
 • Uw geld altijd veilig via Stichting Beheer Derdengelden

Wie is Eigenhuis Schilderplan?

Eigenhuis Schilderplan is een landelijk samenwerkend collectief van schilders, bij elkaar gebracht door De Nooy Schilders. Dit moederbedrijf bestaat al sinds 1754 en is een van de oudste familie schildersbedrijven van Nederland, met meer dan 260 jaar aan ervaring. De Nooy Schilders en Eigenhuis Schilderplan zijn de perfecte combinatie van ervaring en modern schilderwerk. Vraag nu een offerte aan!

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Houtrot repareren met Repair Care

Houtrot repareren met repair care Houtrot repareren in plaats van nieuw hout gebruiken wordt veel in de professionele schildersbranche gedaan.... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Eigenhuis Schilderplan

Eigenhuis Schilderplan: zekerheid voor de lange termijn

Eigenhuis Schilderplan: zekerheid Een van de kernwoorden van Eigenhuis Schilderplan is zekerheid. Wij bieden dit op verschillende punten. Zo bent... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Eigen huis Schilder worden? Ontvang dan het eerste jaar het Betere Schilderwerk keurmerk

Schilder worden? Ontvang dan het eerste jaar het Betere Schilderwerk keurmerk van ons t.w.v. €349  Schilder worden? Dan ontvang je... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023