Schilderwerk uitbesteden? Hier moet u op letten

Koen van den Hengel

Wilt u uw houtwerk optimaal beschermen tegen weersinvloeden dan moet u echt meer doen dan alleen schilderen. De voorbereidende werkzaamheden zijn minstens net zo belangrijk, eigenlijk is het nog belangrijker dan schilderen.

Uitbesteden? Vragen om aan de schilder te stellen

Schilderwerk uitbesteden loont altijd. U kunt er vrijwel zeker van zijn dat een gerenommeerd schildersbedrijf perfect schilderwerk aflevert, ieder zijn vak. Het belangrijkste voordeel: U houdt zelf vrije tijd over! Meer voordelen?

Veel mensen vragen zich af: wat kost een schilder? U kunt, voordat u een definitieve offerte aanvraagt, ook vragen om een indicatie. Zo heeft u een eerste richtlijn om te bepalen of schilderwerk uitbesteden tot de financiële mogelijkheden behoort. Daarnaast kunt u de volgende vragen stellen om een goed beeld bij het schildersbedrijf te krijgen:

 • Hoeveel ervaring heeft het schildersbedrijf in de particuliere sector?
 • Hoe lang bestaat het schildersbedrijf?
 • Heeft het schildersbedrijf referenties in de regio?
 • Is het schildersbedrijf gecertificeerd?

Maar ook vragen die betrekking hebben op het schilderwerk zelf:

 • Wanneer kan er geschilderd worden?
 • Welke garantie heb ik op het schilderwerk?
 • Welke werkwijze wordt gebruik in verband met veiligheid?
 • Wordt alle rommel opgeruimd?

Zaken waar u vooraf rekening mee moet houden

Controleer het houtwerk op aangetast hout. Kleine reparaties tot ongeveer vuistgrootte kunnen door de schilder worden opgelost met epoxyhars. Voor grotere plekken of deelvervangingen is vaak een timmerman noodzakelijk. Meer lezen?

Binnenschilderwerk is net zo belangrijk als buitenschilderwerk. Wanneer er aan de binnenzijde gebreken zijn, heeft dit gevolgen voor de buitenzijde. Er kan bijvoorbeeld via de binnenzijde vocht doordringen in het hout, wat ook de verflaag aan de buitenzijde aantast. Meer lezen?

U kunt liggende glaslatten vervangen voor neuslatten. Neuslatten bedekken de gehele onderdorpel en geeft zo meer bescherming tegen invloeden van het weer. Daarnaast is de ventilatie bij dit type lat vele malen groter, hierdoor verkleint u de kans op problemen.

Voordelen schilderabonnement

Ziet u er tegen op om iedere zoveel jaar weer een schilder te zoeken? Wanneer u kiest voor een schilderabonnement heeft u de komende tien jaar geen omkijken meer naar het schilderwerk. U profiteert van de volgende voordelen:

 • Volledig ontzorgd
 • De zekerheid dat de schilder op tijd is
 • Kleinere kans op houtrot, dus weinig extra kosten
 • 100% garantie op schilderwerk
 • Uw geld altijd veilig via Stichting Beheer Derdengelden

Wie is Eigenhuis Schilderplan?

Eigenhuis Schilderplan is een landelijk samenwerkend collectief van schilders, bij elkaar gebracht door De Nooy Schilders. Dit moederbedrijf bestaat al sinds 1754 en is een van de oudste familie schildersbedrijven van Nederland, met meer dan 260 jaar aan ervaring. De Nooy Schilders en Eigenhuis Schilderplan zijn de perfecte combinatie van ervaring en modern schilderwerk. Vraag nu een offerte aan!

Koen van den Hengel
Aanspreekpunt voor zowel de particulier als de zelfstandige schilder. Vanuit mijn jeugd op de boerderij wilde ik altijd graag met vakmannen werken. Dat is gelukt! Zijn er vragen? Laat het mij weten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Soorten schilderwerk

Soorten schilderwerk Laat u uw huis schilderen door Eigenhuis Schilderplan, dan heeft u de keuze uit diverse soorten schilderwerk. Hierbij... View Article

Lees meer
spaarvarken postcodecheck Angela de Nooy

Mag ik ook mee verven?

U schilderwerk dit jaar nog uit laten voeren? Dat kan als u snel de postcodecheck doet! ‘Mam, ik mag niet... View Article

Lees meer
Energie label eigen huis Eigenhuis Schilderplan

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis?

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis? Het energielabel, al enige tijd een belangrijk onderwerp waar veel over gesproken wordt.... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022