Pensioen schilder met bijna 10% omhoog in 2023

Dominique Fokker

Pensioenfonds BPF Schilders heeft aangekondigd dat het de pensioenen met 9,44% zal verhogen vanaf 1 januari 2023. Deze verhoging, ook wel bekend als toeslagverlening, geldt voor alle deelnemers die ouderdoms- en partnerpensioen hebben opgebouwd bij BPF Schilders en voor degenen die nog pensioenrechten hebben bij het fonds, maar hier geen premie meer voor betalen.

Het besluit om de pensioenen te verhogen is gebaseerd op de financiële situatie van het fonds. BPF Schilders heeft momenteel een belegd vermogen van 9,5 miljard euro en besluit tot gedeeltelijke toeslagverlening als de beleidsdekkingsgraad op 30 september 2022 hoger is dan 110%. Op deze peildatum was de beleidsdekkingsgraad 126,3%, wat heeft geleid tot het besluit om de pensioenen te verhogen.

Helaas is het niet mogelijk om de pensioenen volledig te laten meegroeien met de stijgende prijzen, aangezien de beleidsdekkingsgraad van BPF Schilders niet hoog genoeg is om deze stijging volledig te compenseren. De verhoging van 9,44% is daarom bedoeld als gedeeltelijke compensatie.

Het fonds heeft echter ook de pensioenpremie verhoogd naar 30,1% in 2021. Ondanks deze verhoging was de beleidsdekkingsgraad van BPF Schilders niet hoog genoeg om de stijgende prijzen volledig te compenseren.

In het jaarverslag van BPF Schilders wordt benadrukt dat het fonds zich blijft inzetten voor het bieden van een duurzaam en stabiel pensioen voor zijn deelnemers. Het fonds heeft ook aangekondigd te blijven investeren in duurzame projecten om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Het is belangrijk om te onthouden dat de verhoging van de pensioenen niet alleen afhankelijk is van de financiële situatie van het fonds, maar ook van andere factoren zoals de economische situatie en de rentestanden. Daarom kan de hoogte van de toeslagverlening in de toekomst variëren.

Als deelnemer aan een pensioenfonds is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en om te begrijpen hoe het fonds werkt. BPF Schilders heeft verschillende middelen beschikbaar gesteld om zijn deelnemers te informeren, waaronder een jaarverslag en een animatie.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Soorten verf

Er zijn verschillende soorten verf die gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten verf: Acrylverf: Acrylverf... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Vakantiegeld uitbesteden aan schilderwerk

Maak deze zomer van jouw vakantiegeld een investering die jarenlang rendement oplevert. Overweeg om je vakantiegeld slim uit te besteden... View Article

Lees meer
Energie label eigen huis Eigenhuis Schilderplan

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis?

Moet ik een energielabel voor mijn Eigenhuis? Het energielabel, al enige tijd een belangrijk onderwerp waar veel over gesproken wordt.... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023