Pensioen schilder met bijna 10% omhoog in 2023

Dominique Fokker

Pensioenfonds BPF Schilders heeft aangekondigd dat het de pensioenen met 9,44% zal verhogen vanaf 1 januari 2023. Deze verhoging, ook wel bekend als toeslagverlening, geldt voor alle deelnemers die ouderdoms- en partnerpensioen hebben opgebouwd bij BPF Schilders en voor degenen die nog pensioenrechten hebben bij het fonds, maar hier geen premie meer voor betalen.

Het besluit om de pensioenen te verhogen is gebaseerd op de financiële situatie van het fonds. BPF Schilders heeft momenteel een belegd vermogen van 9,5 miljard euro en besluit tot gedeeltelijke toeslagverlening als de beleidsdekkingsgraad op 30 september 2022 hoger is dan 110%. Op deze peildatum was de beleidsdekkingsgraad 126,3%, wat heeft geleid tot het besluit om de pensioenen te verhogen.

Helaas is het niet mogelijk om de pensioenen volledig te laten meegroeien met de stijgende prijzen, aangezien de beleidsdekkingsgraad van BPF Schilders niet hoog genoeg is om deze stijging volledig te compenseren. De verhoging van 9,44% is daarom bedoeld als gedeeltelijke compensatie.

Het fonds heeft echter ook de pensioenpremie verhoogd naar 30,1% in 2021. Ondanks deze verhoging was de beleidsdekkingsgraad van BPF Schilders niet hoog genoeg om de stijgende prijzen volledig te compenseren.

In het jaarverslag van BPF Schilders wordt benadrukt dat het fonds zich blijft inzetten voor het bieden van een duurzaam en stabiel pensioen voor zijn deelnemers. Het fonds heeft ook aangekondigd te blijven investeren in duurzame projecten om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Het is belangrijk om te onthouden dat de verhoging van de pensioenen niet alleen afhankelijk is van de financiële situatie van het fonds, maar ook van andere factoren zoals de economische situatie en de rentestanden. Daarom kan de hoogte van de toeslagverlening in de toekomst variëren.

Als deelnemer aan een pensioenfonds is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en om te begrijpen hoe het fonds werkt. BPF Schilders heeft verschillende middelen beschikbaar gesteld om zijn deelnemers te informeren, waaronder een jaarverslag en een animatie.

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

Eigenhuis Schilder Tim Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis Schilder Tim

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Ricardo Herrera

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
Burenkorting Eigenhuis Schildeprlan Eigenhuis Schilderplan

Prijs schilderwerk niet belangrijk?

Prijs schilderwerk niet belangrijk? Het is, zeker in deze tijden, een gedurfde uitspraak om te zeggen dat de schilderwerk prijs... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023