Op de ladder met: Eigenhuis schilder Donny

Jeroen Hoefkens

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer Eigenhuis schilder Donny.

Stel je eens voor, wie is schilder Donny en wat doet hij zoal?

Ik zal mijzelf even voorstellen, ik ben Eigenhuis Schilder Donny Pronk, 28 jaar oud en woonachtig in Zoetermeer. Ik ben echter geboren in Den Haag. Het leggen van nieuwe contacten en een gezellig praatje maken, daar houd ik wel van. Ook vind ik het erg leuk om tijd door te brengen met mijn zoontje van 2 (maar soms kan ik hem ook achter het behang plakken). In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met auto’s en motorrijden.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik heb gekozen voor het schildersvak nadat ik mijn beveiliging diploma had behaald. Mijn broer heeft een eigen schildersbedrijf en vroeg mij na het afronden van mijn opleiding tot beveiliger of ik hem een handje kon helpen. Nou, dat handje heeft lang geduurd! Mijn vader was ook schilder en van jongs af aan heeft het vak mij altijd geïnteresseerd. Ik ben nu nog steeds met veel plezier schilder.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Wij werken met een groep van vier, soms vijf schilders. Wij zijn allemaal al lange tijd collega’s maar ook hechte vrienden in privé. Wij pakken al het werk zorgvuldig aan, maar houden ook van een dolletje op zijn tijd. We hadden niet zo lang geleden een collega die was nogal bang in een hangbak. Nou, ik kan je vertellen dat was erg lachwekkend. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar we herinneren hem er nog wel eens aan 🙂

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik hou ervan om altijd bezig te zijn. Buiten het schilder hoogseizoen om, vind ik het leuk om te kickboksen. Ook houd ik van motorrijden en ga ik regelmatig met vrienden en collega’s lekker toeren. En als ik dan ergens nog tijd over heb dan vindt ik het heerlijk om even lekker te kunnen gamen (jongens blijven jongens).

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Verder wil ik aan iedereen meegeven om uw schilderwerk goed schoon te houden. Dit geeft een mooiere uitstraling én het schilderwerk behoud langer zijn glans. Ook heeft u er dan goed zicht erop of er misschien plekken zijn die extra aandacht kunnen gebruiken. Maar met een Eigenhuis Schilderplan wordt dat bijwerken door ons automatisch aangepakt natuurlijk!

Eigenhuis Schilder Donny Pronk

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera, Jan Molenaar, Ronny Meertens of Tim van Vegten

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

spaarvarken postcodecheck Angela de Nooy

Mag ik ook mee verven?

U schilderwerk dit jaar nog uit laten voeren? Dat kan als u snel de postcodecheck doet! ‘Mam, ik mag niet... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Jeroen Hoefkens

Waarom zijn er niet meer vrouwen in het schildersvak?

Waarom zijn er niet meer vrouwen in het schildersvak? Hoe vaak hoor ik niet als we in gesprek zijn met... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Wat kost binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk is een effectieve manier om je interieur te vernieuwen en een frisse uitstraling te geven aan je woning. De... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023