Stijging schilders lonen 2023

Dominique Fokker

De laatste jaren is er een opmerkelijke stijging te zien in de lonen van schilders. Volgens recente cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is er sinds 2023 een stijging van ongeveer 15% in de lonen van schilders. Dit is een opvallende ontwikkeling, aangezien de lonen in andere sectoren vaak stabiel blijven of zelfs dalen. Wat is de oorzaak van deze stijging en wat betekent dit voor de toekomst.

Een belangrijke factor is de groeiende vraag naar professionele schilders. Door de toenemende bouwactiviteiten in Nederland, neemt de vraag naar schilderswerk toe. Hierdoor is er een grotere concurrentie tussen schildersbedrijven om goede en ervaren schilders aan te trekken. Hierdoor kunnen schilders hun salaris eenvoudig verhogen.

 

Een andere factor die bijdraagt aan de stijging van de schilderslonen is de toenemende vergrijzing in deze sector. Veel ervaren schilders zijn in de afgelopen jaren met pensioen gegaan, waardoor er een groot tekort is ontstaan aan ervaren werknemers. Dit heeft geleid tot een grotere concurrentie tussen bedrijven om ervaren schilders aan te trekken, waardoor de lonen stijgen.

 

Daarnaast speelt de technologische ontwikkeling een belangrijke rol. Schildersbedrijven hebben tegenwoordig steeds meer te maken met geavanceerde technologieën, zoals het gebruik van robots en drones voor het schilderen van grote oppervlakken. Hierdoor worden de eisen voor professionele schilders hoger. Schilders moeten steeds meer kennis hebben van deze technologieën, en dit wordt beloond met een hoger salaris.

 

De groeiende economie speelt ook een rol. Een groeiende economie betekent dat er meer geld beschikbaar is voor bedrijven om te investeren in hun personeel. Hierdoor zijn bedrijven in staat om hogere salarissen aan te bieden aan hun werknemers, waaronder schilders.

 

Een andere factor is de toenemende wet- en regelgeving rondom arbeidsomstandigheden. Schildersbedrijven moeten steeds meer geld uitgeven aan veiligheid en gezondheid van hun werknemers. Hierdoor hebben ze minder geld beschikbaar om hogere salarissen aan te bieden. Dit kan een van de redenen zijn dat de lonen van schilders relatief snel stijgen.

 

Ondanks deze stijging, is er geen reden voor paniek. Schilderslonen zijn nog steeds lager dan het gemiddelde salaris in Nederland. Bovendien zal de groeiende vraag naar professionele schilders waarschijnlijk ervoor zorgen dat de lonen voor schilders in de toekomst zullen blijven stijgen. Hierdoor zullen steeds meer mensen zich aangetrokken voelen tot een carrière als schilder.

Verder is de stijging van de schilderslonen is ook positief voor de sector. Hogere lonen betekenen dat schilders in staat zijn om een ​​beter leven te leiden en hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Dit kan leiden tot een grotere professionalisering van de sector, waardoor de kwaliteit van het schilderwerk verbetert.

 

De stijging van de schilderslonen in 2023 is een actueel onderwerp voor veel huiseigenaren. Als u van plan bent om uw huis te laten schilderen, is het belangrijk om eerst de kosten te begrijpen. Hierbij speelt het soort schilderwerk een belangrijke rol. Gaat het om binnen- of buitenschilderwerk? Binnenschilderwerk omvat onder andere de trap, deuren, kozijnen en muren. De kosten zijn afhankelijk van wat u precies wilt laten schilderen en het aantal vierkante meters van dit oppervlak. Buitenschilderwerk is afhankelijk van het type huis, zoals een appartement, tussenwoning, hoekhuis of vrijstaand huis. Hierbij zijn de kosten vooral afhankelijk van het oppervlak en de staat van het schilderwerk.

 

Daarnaast speelt ook het soort verf een rol bij de kosten. U wilt natuurlijk het mooiste resultaat wanneer u uw huis laat schilderen. Het is daarom belangrijk om de juiste verfsoort te kiezen. Deze kan de schilder vervolgens gebruiken bij het schilderen van uw huis.

 

Een andere manier om de kosten van uw huis te beheersen, is door een onderhoudsabonnement af te sluiten. Hiermee wordt periodiek inspectie gedaan en/of wordt er onderhoud gepleegd. Vervolgens wordt er na 6 tot 8 jaar een volledige her schilderbeurt gedaan. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand.

 

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en gerenommeerde schildersbedrijf, dan kunt u terecht bij Eigenhuis Schilderplan. Wij zijn een grote organisatie met ruim 100 aangesloten schildersbedrijven door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert Eigenhuis Schilderplan het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. Onze klanten waarderen ons met een ruime voldoende en ruim 10.000 klanten gingen u voor. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte

Dominique Fokker

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Prinsjesdag en schilderwerk

BELANGRIJKE VERANDERINGEN VOOR BEDRIJVEN IN EEN NOTENDOP Dit artikel zet de voornaamste wijzigingen voor schilders op een rij. Belangrijk: Houd... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Schilderwerk per seizoen

Schilderwerk per seizoen Bent u benieuwd in welk seizoen u het beste schilderwerk kunt verrichten? Uw buitenschilderwerk dient eens om... View Article

Lees meer
Op de ladder met Leo Gorree Eigenhuis Schilderplan Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Leo Gorree

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022