Schilderabonnement, daar zit ik toch voor altijd aan vast?

Jeroen Hoefkens

Een abonnement voor schilderwerk, daar zit ik toch voor altijd aan vast?

Nee, zeker niet! maar ik snap wel dat dit de gedachte is die als eerste bij u opkomt. Tijd voor duidelijkheid.

Laten we het eens omdraaien. Stel dat het zo zou zijn. Dat u voor altijd vast zit aan het schilderabonnement van Eigenhuis Schilderplan. Wat zou er dan gebeuren als u gaat verhuizen? Dan zou u moeten blijven betalen voor een woning waar u niet meer woont. Of als onverwacht uw financiële situatie zou veranderen? Dan zou u die maandelijkse last blijven houden, met alle zorgen van dien. Of in het meest extreme geval, stel dat u komt te overlijden? Dan zouden uw erfgenamen met het schilderabonnement achterblijven. Gelukkig is het niet zo. Het Eigenhuis Schilderplan is overdraagbaar of opzegbaar.

Hoe-werkt-Eigenhuis-Schilderplan

Samenvatting Eigenhuis Schilderplan

Waarom overdraagbaar en opzegbaar?

De situaties die ik net schetste, kwamen bij ons naar boven in 1999. Meer dan 20 jaar geleden, zo lang staat het Eigenhuis Schilderplan al voor u klaar. Ons uitgangspunt was toen, en is nog steeds: particuliere huiseigenaren voor lange tijd ontzorgen van het schilderwerk. Het zou volkomen zinloos zijn geweest om een schilderabonnement te presenteren dat niet overdraagbaar of opzegbaar is. Want laten we eerlijk zijn, als dat niet zou kunnen, zou u dan voor het Eigenhuis Schilderplan kiezen? 

Wilt u alle details weten van het Eigenhuis Schilderplan? Klik hier of op de afbeelding voor een overzichtelijke samenvatting.

Als u gaat verhuizen, wat dan? 

In die 20 jaar die wij nu bezig zijn met schilderabonnementen is het regelmatig voorgekomen dat een van onze klanten naar een nieuwe woning is verhuisd. Hoe werkt dat? Er zijn drie mogelijkheden: Meenemen, overdragen of beëindigen. Laat ik ze alle drie kort toelichten. 

Huis-te-koop-Eigenhuis-Schilderplan

Meenemen

Gefeliciteerd met uw nieuwe aankoop! Natuurlijk kunt u uw Eigenhuis Schilderplan meenemen naar uw nieuwe woning. Uw gespaarde saldo, minus de waarde van de eventuele uitgevoerde onderhoudsbeurten, wordt verrekend met een nieuw onderhoudsplan voor het nieuwe adres. We bekijken samen hoeveel schilderwerk er aan uw nieuwe stek is, en u ontvangt een offerte voor het nieuwe Eigenhuis Schilderplan. 

Overdragen

De nieuwe eigenaren van uw woning nemen het onderhoudsplan van u over. Uw gespaarde saldo, minus uitgevoerde onderhoudsbeurten wordt opgevraagd. Dit verrekend u onderling met de nieuwe eigenaren bij de verkoop. Zo heeft kunnen de nieuwe eigenaren met hetzelfde schilderabonnement doorgaan en zijn ook zij zorgeloos verzekerd van goed schilderwerk.

Beëindigen 

Willen de nieuwe bewoners het schilderabonnement niet overnemen? En gaat u bijvoorbeeld naar een huurwoning of appartement? Dan is het Eigenhuis Schilderplan overbodig en kunt u het beëindigen. In dat geval wordt uw gespaarde saldo, minus de waarde van de eventuele uitgevoerde onderhoudsbeurten en administratiekosten, met u verrekend. 

Eigenhuis-Schilderplan-steigerdoek

Schilderwerk afstrepen van uw lijstje 

Niemand kan in de toekomst kijken. Dat is maar goed ook. Toch is die toekomst best belangrijk en kan het de nodige zorgen geven. Zorgen hebben we genoeg. Juist daarom zijn wij 20 jaar geleden gestart met Eigenhuis Schilderplan. Om u te helpen bij één van die zorgen van de toekomst. 

Doe de postcodecheck en bereken welk maandbedrag uw schilderabonnement heeft. Of stuur ons een bericht via WhatsApp. Dan kan schilderwerk van uw lijstje worden afgestreept.

Eigenhuis Schilderplan, zorgeloos verzekerd van goed schilderwerk.

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Soorten schilderwerk

Soorten schilderwerk Laat u uw huis schilderen door Eigenhuis Schilderplan, dan heeft u de keuze uit diverse soorten schilderwerk. Hierbij... View Article

Lees meer
Vakantiegeld voor schilderwerk Koen van den Hengel

Uw vakantiegeld uitgeven aan schilderwerk?

In de maand mei krijgt vrijwel iedereen vakantiegeld gestort en wie kan wat extra geld nou niet gebruiken? De naam... View Article

Lees meer
huis laten schilderen Eigenhuis Schilderplan

Uw huis laten schilderen

Uw huis laten schilderen is van cruciaal belang voor een van uw kostbaarste bezitten. Het laten schilderen van uw huis... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  Schilder Eric stuurde zijn mannen die, ik ben misschien wat streng, behoorlijk slordig te werk gingen. Een telefoontje naar de schildercoach loste alles op. Eric kwam diezelfde dag nog kijken, noteerde alles en twee dagen later kwam de schilder terug en werd het uitstekend geregeld. Nu een prachtig geschilderd huis, alle houtrot keurig verholpen en alles netjes achtergelaten. En na afloop een telefoontje van schildercoach Koen of alles nu naar tevredenheid was. Wat een geweldig systeem! Ik ben er erg blij mee!

  M Nijdeken Avatar M Nijdeken
  1 augustus 2022
 • Nog eerder dan verwacht kon het schilderwerk van start gaan! En nog sneller dan verwacht waren de mannen klaar. Het resultaat mag er zijn.... ons huis is prachtig geworden en oogst veel complimenten van buurtgenoten en passanten. Een compliment voor schilder Peter, zijn compagnon Fidsum en Eigenhuis Schilderplan op de achtergrond!

  Bertie de Beuze Avatar Bertie de Beuze
  1 juli 2022

  Jos Vermeulen heeft samen met Maikel van Holten uitstekend schilderwerk afgeleverd. De omgang met deze schilders was prettig en we kregen zelfs goede adviezen voor eigen schilderwerk binnen. Alles is goed opgeruimd en zowel voor als achter is alles netjes achtergelaten. Het opbouwen en afbreken van de steiger is zoveel mogelijk met respect voor de tuin gedaan. Kortom, we zijn erg tevreden met hun werk.

  media thumbnail 0
  Leo Quaijtaal Avatar Leo Quaijtaal
  1 juni 2022

  Via de Nooy schilders uit Voorthuizen heeft Laurens ‘de schilder’ afgelopen winter bij ons de wanden binnen geschilderd en deze maand het onderhouden van de buitenkant opgepakt. Zowel de communicatie met de Nooy schilders (Jeroen) als met de schilder verloopt altijd erg plezierig. Verder werkt Laurens altijd heel erg netjes, laat geen rommel achter en komt zonder morren weer langs als er nog iets opgepakt moet worden. Gewoon goede kwaliteit!

  Marcel & Caroline Loef Avatar Marcel & Caroline Loef
  1 juni 2022