Schilderabonnement, daar zit ik toch voor altijd aan vast?

Jeroen Hoefkens

Een abonnement voor schilderwerk, daar zit ik toch voor altijd aan vast?

Nee, zeker niet! maar ik snap wel dat dit de gedachte is die als eerste bij u opkomt. Tijd voor duidelijkheid.

Laten we het eens omdraaien. Stel dat het zo zou zijn. Dat u voor altijd vast zit aan het schilderabonnement van Eigenhuis Schilderplan. Wat zou er dan gebeuren als u gaat verhuizen? Dan zou u moeten blijven betalen voor een woning waar u niet meer woont. Of als onverwacht uw financiële situatie zou veranderen? Dan zou u die maandelijkse last blijven houden, met alle zorgen van dien. Of in het meest extreme geval, stel dat u komt te overlijden? Dan zouden uw erfgenamen met het schilderabonnement achterblijven. Gelukkig is het niet zo. Het Eigenhuis Schilderplan is overdraagbaar of opzegbaar.

Hoe-werkt-Eigenhuis-Schilderplan

Samenvatting Eigenhuis Schilderplan

Waarom overdraagbaar en opzegbaar?

De situaties die ik net schetste, kwamen bij ons naar boven in 1999. Meer dan 20 jaar geleden, zo lang staat het Eigenhuis Schilderplan al voor u klaar. Ons uitgangspunt was toen, en is nog steeds: particuliere huiseigenaren voor lange tijd ontzorgen van het schilderwerk. Het zou volkomen zinloos zijn geweest om een schilderabonnement te presenteren dat niet overdraagbaar of opzegbaar is. Want laten we eerlijk zijn, als dat niet zou kunnen, zou u dan voor het Eigenhuis Schilderplan kiezen? 

Wilt u alle details weten van het Eigenhuis Schilderplan? Klik hier of op de afbeelding voor een overzichtelijke samenvatting.

Als u gaat verhuizen, wat dan? 

In die 20 jaar die wij nu bezig zijn met schilderabonnementen is het regelmatig voorgekomen dat een van onze klanten naar een nieuwe woning is verhuisd. Hoe werkt dat? Er zijn drie mogelijkheden: Meenemen, overdragen of beëindigen. Laat ik ze alle drie kort toelichten. 

Huis-te-koop-Eigenhuis-Schilderplan

Meenemen

Gefeliciteerd met uw nieuwe aankoop! Natuurlijk kunt u uw Eigenhuis Schilderplan meenemen naar uw nieuwe woning. Uw gespaarde saldo, minus de waarde van de eventuele uitgevoerde onderhoudsbeurten, wordt verrekend met een nieuw onderhoudsplan voor het nieuwe adres. We bekijken samen hoeveel schilderwerk er aan uw nieuwe stek is, en u ontvangt een offerte voor het nieuwe Eigenhuis Schilderplan. 

Overdragen

De nieuwe eigenaren van uw woning nemen het onderhoudsplan van u over. Uw gespaarde saldo, minus uitgevoerde onderhoudsbeurten wordt opgevraagd. Dit verrekend u onderling met de nieuwe eigenaren bij de verkoop. Zo heeft kunnen de nieuwe eigenaren met hetzelfde schilderabonnement doorgaan en zijn ook zij zorgeloos verzekerd van goed schilderwerk.

Beëindigen 

Willen de nieuwe bewoners het schilderabonnement niet overnemen? En gaat u bijvoorbeeld naar een huurwoning of appartement? Dan is het Eigenhuis Schilderplan overbodig en kunt u het beëindigen. In dat geval wordt uw gespaarde saldo, minus de waarde van de eventuele uitgevoerde onderhoudsbeurten en administratiekosten, met u verrekend. 

Eigenhuis-Schilderplan-steigerdoek

Schilderwerk afstrepen van uw lijstje 

Niemand kan in de toekomst kijken. Dat is maar goed ook. Toch is die toekomst best belangrijk en kan het de nodige zorgen geven. Zorgen hebben we genoeg. Juist daarom zijn wij 20 jaar geleden gestart met Eigenhuis Schilderplan. Om u te helpen bij één van die zorgen van de toekomst. 

Doe de postcodecheck en bereken welk maandbedrag uw schilderabonnement heeft. Of stuur ons een bericht via WhatsApp. Dan kan schilderwerk van uw lijstje worden afgestreept.

Eigenhuis Schilderplan, zorgeloos verzekerd van goed schilderwerk.

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

Op de ladder met Jan Molenaar Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Jan Molenaar

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Tips voor het schilderen van beton

Tips voor het schilderen van betonnen oppervlakken Maak het oppervlak schoon: Verwijder al het vuil, stof, olie, vet en andere... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Soorten verf

Er zijn verschillende soorten verf die gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten verf: Acrylverf: Acrylverf... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023