Schilderabonnement, daar zit ik toch voor altijd aan vast?

Jeroen Hoefkens

Een abonnement voor schilderwerk, daar zit ik toch voor altijd aan vast?

Nee, zeker niet! maar ik snap wel dat dit de gedachte is die als eerste bij u opkomt. Tijd voor duidelijkheid.

Laten we het eens omdraaien. Stel dat het zo zou zijn. Dat u voor altijd vast zit aan het schilderabonnement van Eigenhuis Schilderplan. Wat zou er dan gebeuren als u gaat verhuizen? Dan zou u moeten blijven betalen voor een woning waar u niet meer woont. Of als onverwacht uw financiële situatie zou veranderen? Dan zou u die maandelijkse last blijven houden, met alle zorgen van dien. Of in het meest extreme geval, stel dat u komt te overlijden? Dan zouden uw erfgenamen met het schilderabonnement achterblijven. Gelukkig is het niet zo. Het Eigenhuis Schilderplan is overdraagbaar of opzegbaar.

Hoe-werkt-Eigenhuis-Schilderplan

Samenvatting Eigenhuis Schilderplan

Waarom overdraagbaar en opzegbaar?

De situaties die ik net schetste, kwamen bij ons naar boven in 1999. Meer dan 20 jaar geleden, zo lang staat het Eigenhuis Schilderplan al voor u klaar. Ons uitgangspunt was toen, en is nog steeds: particuliere huiseigenaren voor lange tijd ontzorgen van het schilderwerk. Het zou volkomen zinloos zijn geweest om een schilderabonnement te presenteren dat niet overdraagbaar of opzegbaar is. Want laten we eerlijk zijn, als dat niet zou kunnen, zou u dan voor het Eigenhuis Schilderplan kiezen? 

Wilt u alle details weten van het Eigenhuis Schilderplan? Klik hier of op de afbeelding voor een overzichtelijke samenvatting.

Als u gaat verhuizen, wat dan? 

In die 20 jaar die wij nu bezig zijn met schilderabonnementen is het regelmatig voorgekomen dat een van onze klanten naar een nieuwe woning is verhuisd. Hoe werkt dat? Er zijn drie mogelijkheden: Meenemen, overdragen of beëindigen. Laat ik ze alle drie kort toelichten. 

Huis-te-koop-Eigenhuis-Schilderplan

Meenemen

Gefeliciteerd met uw nieuwe aankoop! Natuurlijk kunt u uw Eigenhuis Schilderplan meenemen naar uw nieuwe woning. Uw gespaarde saldo, minus de waarde van de eventuele uitgevoerde onderhoudsbeurten, wordt verrekend met een nieuw onderhoudsplan voor het nieuwe adres. We bekijken samen hoeveel schilderwerk er aan uw nieuwe stek is, en u ontvangt een offerte voor het nieuwe Eigenhuis Schilderplan. 

Overdragen

De nieuwe eigenaren van uw woning nemen het onderhoudsplan van u over. Uw gespaarde saldo, minus uitgevoerde onderhoudsbeurten wordt opgevraagd. Dit verrekend u onderling met de nieuwe eigenaren bij de verkoop. Zo heeft kunnen de nieuwe eigenaren met hetzelfde schilderabonnement doorgaan en zijn ook zij zorgeloos verzekerd van goed schilderwerk.

Beëindigen 

Willen de nieuwe bewoners het schilderabonnement niet overnemen? En gaat u bijvoorbeeld naar een huurwoning of appartement? Dan is het Eigenhuis Schilderplan overbodig en kunt u het beëindigen. In dat geval wordt uw gespaarde saldo, minus de waarde van de eventuele uitgevoerde onderhoudsbeurten en administratiekosten, met u verrekend. 

Eigenhuis-Schilderplan-steigerdoek

Schilderwerk afstrepen van uw lijstje 

Niemand kan in de toekomst kijken. Dat is maar goed ook. Toch is die toekomst best belangrijk en kan het de nodige zorgen geven. Zorgen hebben we genoeg. Juist daarom zijn wij 20 jaar geleden gestart met Eigenhuis Schilderplan. Om u te helpen bij één van die zorgen van de toekomst. 

Doe de postcodecheck en bereken welk maandbedrag uw schilderabonnement heeft. Of stuur ons een bericht via WhatsApp. Dan kan schilderwerk van uw lijstje worden afgestreept.

Eigenhuis Schilderplan, zorgeloos verzekerd van goed schilderwerk.

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

Word Eigenhuis Schilder Jeroen Hoefkens

ZZP schilder gezocht!

schilder gezocht! Ben jij het, als ZZP schilder, ook zo zat om ‘s avonds nog offertes te maken, de hele... View Article

Lees meer
Samen Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Waarom moeilijk doen, als het ook samen kan?

U kiest voor het schildersvak vanwege het mooie eindresultaat: een huis weer strak in de lak. Het werken met de... View Article

Lees meer
Eigenhuis Schilderplan Eigenhuis Schilderplan

Binnenschilderwerk belangrijk voor buitenschilderwerk?

Binnenschilderwerk belangrijk voor buitenschilderwerk? Wilt u uw buitenschilderwerk in topconditie houden? Zorg er dan voor dat het binnenschilderwerk in goede... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Top schilderwerk!!

  Huibert Steegeling Avatar Huibert Steegeling
  21 mei 2024

  Vanaf de eerste dag klilkte het met onze schilder David. Heeft heel net werk geleverd en er was regelmatig overleg over de voortgang van het werk. Huis ziet er weer tip-top uit en dat van de buren ook.

  Peter Van Oostveen Avatar Peter Van Oostveen
  14 mei 2024

  Door Eigenhuis Schilderplan hebben we geen omkijk meer naar het onderhoud van het schilderwerk. Het maandelijkse bedrag dat we betalen, is omgerekend gunstig gebleken voor ons. De schilder, O.C. Schilderwerk Nijmegen kwam bij ons, heeft echt prima werk geleverd, ons huis is geweldig opgeknapt!

  Astrid Zimmermann Avatar Astrid Zimmermann
  28 april 2024
 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Alles volgens afspraak en netjes gedaan, rekening houdend met onze wensen

  Jacob Reitsma Avatar Jacob Reitsma
  28 oktober 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023