Kwaliteit van schilderwerk, wat is dat nu?

Jeroen Hoefkens

Veel bedrijven roepen het: “Wij leveren de beste kwaliteit!” Dat is fijn en mooi. Maar wat zegt dat, die “beste kwaliteit” als veel bedrijven het noemen? En ligt kwaliteit van schilderwerk voor iedere klant op hetzelfde niveau?

Wij hebben bij Eigenhuis Schilderplan en De Nooy Schilders al vaak over kwaliteit gesproken. Als je al meer dan 265 jaar bestaat, mag je dan zo arrogant zijn om te zeggen dat je kwaliteit levert? Misschien wel. Anders hadden we het waarschijnlijk niet zo lang volgehouden.

Vaak gaat het bij kwaliteit over hoogwaardiger, goedkoper of sneller. En veiliger, gezonder of helemaal van deze tijd, duurzamer. En dan niet alleen in het afgeleverde schilderwerk, maar ook over processen, planning en vaak, heel vaak over kwaliteit in communicatie.

Maar wat maakt je dan onderscheidend? Als velen zeggen dat er kwaliteit geleverd wordt?

Wat maakt nu echt het verschil in kwaliteit van schilderwerk?

In mijn ogen lever je kwaliteit als je voldoet aan de verwachtingen van de klant. Of nog beter, die verwachting overtreft. Om dat waar te kunnen maken, is het belangrijk om goed te weten welke verwachtingen er bij de klanten zijn.

Een praktijkvoorbeeld.

Stelt u zich voor, het is een van de eerste zonnige dagen in maart. U zit lekker in dat windstille hoekje in de zon en dan ziet u dat uw woning toe is aan een schilderbeurt. Maar het was toch nog niet zo lang geleden? Even terugzoeken, Oeps… toch alweer 7 jaar terug. Nu bent u eigenlijk te laat en is er flink wat voorwerk te doen.

Dan begint weer die zoektocht naar de juiste schilder. U heeft er een aantal gebeld, maar de ene geen tijd. De ander belt niet terug. De derde is wel langs geweest, maar u heeft nooit een offerte gekregen. Uw frustratie bereikt zo langzamerhand een kookpunt. Uiteindelijk vind u toch een schilder. Na veel vijven en zessen is uw woning aan het einde van het jaar eindelijk geschilderd. Er is nauwelijks aan uw verwachtingen voldaan, maar uw huis is wel geschilderd.

Kan dat ook anders?

Een paar jaar later. Zo´n zelfde zonnige dag en windstil hoekje. En uw woning is weer aan een schilderbeurt toe. U denkt gelijk aan de frustratie van een paar jaar geleden. Dat nooit meer. U wilt het voor langere tijd gewoon goed geregeld hebben. Daar biedt Eigenhuis Schilderplan de oplossing. Gemakkelijk vanuit huis kunt u een offerte aanvragen.

 • Online doet u de Postcodecheck en voegt foto’s van uw huis toe. 5 minuten werk.
 • Uw Eigenhuis Schildercoach neemt contact met u op om uw aanvraag te bespreken.
 • Binnen 3 dagen is het geregeld. U heeft een offerte met onderhoudsplan op maat.
 • Na uw akkoord komt de schilder het werk uitvoeren.
 • Iedere 3 jaar keert hij automatisch weer terug voor onderhoud. Zonder dat u er iets voor hoeft te doen!
 • Zorgeloos verzekerd van goed schilderwerk.

Geregeld, wij hebben voldaan aan uw verwachting. En dat 10 jaar lang.

Wilt u een korte samenvatting over hoe het Eigenhuis Schilderplan nu precies werkt? Klik dan op de foto.Schema Eigenhuis Schilderplan

 

Herkent u dit in verwachting rondom schilderwerk? Dan kunnen wij aan die verwachting voldoen en de kwaliteit leveren die u wenst. En met onze jarenlange ervaring, kunnen we hem misschien wel overtreffen.

Tot snel, aan de telefoon. 😉

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Is Eigenhuis Schilderplan onderdeel van Vereniging Eigen Huis

Eigenhuis Schilderplan, is dat onderdeel van Vereniging Eigen Huis? Bent u benieuwd of Eigenhuis Schilderplan onderdeel van Vereniging Eigen Huis... View Article

Lees meer
Schilder Peter Gangelhof Header Schilderwerk abonnement (1) Jeroen Hoefkens

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Peter

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen?... View Article

Lees meer
Rood eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Is rood de kleur van succes?

Is rood de kleur van succes? Iedere dag houd ik mij bezig met kleuren en de afgelopen twee weken vielen... View Article

Lees meer

DEV Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Aanvankelijk ontevreden. Na de kleine beurt begon binnen een jaar de verf op bepaalde delen te bladderen. We wilden het contract opzeggen maar er kwam iemand kijken. Er werd geconstateerd dat er fouten zijn gemaakt. Er werd ons een schilder/klusjesman beloofd die goed werk levert. Het resulteerde in een nieuwe opbouw van het verfsysteem. Het is zeer grondig aangepakt, neuslatten zijn vervangen en houtrot hersteld. We zijn zeer tevreden over Eigenhuis Schilderplan. De klant wordt serieus genomen en is koning. Veel dank Hans en Mario!

  Auke Bos Avatar Auke Bos
  21 november 2023

  Jos Vermeulen heeft bij ons afgelopen maand het schilderwerk geleverd vanuit eigen huis schilderplan. Hij en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Mooi resultaat, overleg was goed mogelijk, alles netjes opgeruimd en prettig in de omgang. Een aanrader

  Carola de Wilde Avatar Carola de Wilde
  21 november 2023

  Wij hebben al 9 jaar goede ervaringen met Eigenhuis Schilderplan. De laatste paar keer is Jos Vermeulen namens hen hier geweest. Kort gezegd: een professionele, zorgvuldige en vriendelijke schilder. Ook over het resultaat in september 2023 waren we weer zeer tevreden!

  André Vosveld Avatar André Vosveld
  21 november 2023
 • Afgelopen week heeft de grote onderhoudsbeurt aan onze woning plaatsgevonden. Shane en zijn mannen hebben, in opdracht van Eigenhuis Schilderplan professioneel vakwerk geleverd. Ook de bejegening hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn zeer tevreden, een aanrader.

  Mieke Zock Avatar Mieke Zock
  21 november 2023

  Moeizaam verloop. Werken met halve dagen of zelfs uren. Wordt niet doorgewerkt, terwijl weer prima is. Blijkbaar veel teveel hooi op de vork. Dat veroorzaakt veel thuisblijven, met eigen werk niet vooruit komen en dus agitatie.

  Wil Aendekerk Avatar Wil Aendekerk
  21 oktober 2023

  Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023
 • Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023

  Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023