Kwaliteit van schilderwerk, wat is dat nu?

Jeroen Hoefkens

Veel bedrijven roepen het: “Wij leveren de beste kwaliteit!” Dat is fijn en mooi. Maar wat zegt dat, die “beste kwaliteit” als veel bedrijven het noemen? En ligt kwaliteit van schilderwerk voor iedere klant op hetzelfde niveau?

Wij hebben bij Eigenhuis Schilderplan en De Nooy Schilders al vaak over kwaliteit gesproken. Als je al meer dan 265 jaar bestaat, mag je dan zo arrogant zijn om te zeggen dat je kwaliteit levert? Misschien wel. Anders hadden we het waarschijnlijk niet zo lang volgehouden.

Vaak gaat het bij kwaliteit over hoogwaardiger, goedkoper of sneller. En veiliger, gezonder of helemaal van deze tijd, duurzamer. En dan niet alleen in het afgeleverde schilderwerk, maar ook over processen, planning en vaak, heel vaak over kwaliteit in communicatie.

Maar wat maakt je dan onderscheidend? Als velen zeggen dat er kwaliteit geleverd wordt?

Wat maakt nu echt het verschil in kwaliteit van schilderwerk?

In mijn ogen lever je kwaliteit als je voldoet aan de verwachtingen van de klant. Of nog beter, die verwachting overtreft. Om dat waar te kunnen maken, is het belangrijk om goed te weten welke verwachtingen er bij de klanten zijn.

Een praktijkvoorbeeld.

Stelt u zich voor, het is een van de eerste zonnige dagen in maart. U zit lekker in dat windstille hoekje in de zon en dan ziet u dat uw woning toe is aan een schilderbeurt. Maar het was toch nog niet zo lang geleden? Even terugzoeken, Oeps… toch alweer 7 jaar terug. Nu bent u eigenlijk te laat en is er flink wat voorwerk te doen.

Dan begint weer die zoektocht naar de juiste schilder. U heeft er een aantal gebeld, maar de ene geen tijd. De ander belt niet terug. De derde is wel langs geweest, maar u heeft nooit een offerte gekregen. Uw frustratie bereikt zo langzamerhand een kookpunt. Uiteindelijk vind u toch een schilder. Na veel vijven en zessen is uw woning aan het einde van het jaar eindelijk geschilderd. Er is nauwelijks aan uw verwachtingen voldaan, maar uw huis is wel geschilderd.

Kan dat ook anders?

Een paar jaar later. Zo´n zelfde zonnige dag en windstil hoekje. En uw woning is weer aan een schilderbeurt toe. U denkt gelijk aan de frustratie van een paar jaar geleden. Dat nooit meer. U wilt het voor langere tijd gewoon goed geregeld hebben. Daar biedt Eigenhuis Schilderplan de oplossing. Gemakkelijk vanuit huis kunt u een offerte aanvragen.

 • Online doet u de Postcodecheck en voegt foto’s van uw huis toe. 5 minuten werk.
 • Uw Eigenhuis Schildercoach neemt contact met u op om uw aanvraag te bespreken.
 • Binnen 3 dagen is het geregeld. U heeft een offerte met onderhoudsplan op maat.
 • Na uw akkoord komt de schilder het werk uitvoeren.
 • Iedere 3 jaar keert hij automatisch weer terug voor onderhoud. Zonder dat u er iets voor hoeft te doen!
 • Zorgeloos verzekerd van goed schilderwerk.

Geregeld, wij hebben voldaan aan uw verwachting. En dat 10 jaar lang.

Wilt u een korte samenvatting over hoe het Eigenhuis Schilderplan nu precies werkt? Klik dan op de foto.Schema Eigenhuis Schilderplan

 

Herkent u dit in verwachting rondom schilderwerk? Dan kunnen wij aan die verwachting voldoen en de kwaliteit leveren die u wenst. En met onze jarenlange ervaring, kunnen we hem misschien wel overtreffen.

Tot snel, aan de telefoon. 😉

Jeroen Hoefkens
Meesterschilder & bedrijfsleider bij Eigenhuis Schilderplan / De Nooy Schilders. Ik ben geboren met de vingers in de verf, mijn opa en vader hebben mijn schildershart gekleurd. Met die passie & liefde voor het vak sta ik graag klaar voor onze klanten.

gerelateerde berichten

Eerst ontvetten en dan schuren Eigenhuis Schilderplan Koen van den Hengel

Eerst ontvetten en dan schuren of andersom?

Voor veel mensen blijft het een lastige vraag. Moet u het buitenschilderwerk eerst ontvetten en dan schuren of andersom? Het... View Article

Lees meer
hoe werkt een abonnement Dominique Fokker

Tips voor het schilderen van glas

Het schilderen van glas kan een leuke en creatieve manier zijn om een persoonlijk tintje te geven aan glazen voorwerpen... View Article

Lees meer
schimmel weghalen Eigenhuis Schilderplan

Vochtplekken en schimmelplekken wegwerken

Hoe vochtplekken en schimmelplekken wegwerken? De meeste mensen herkennen het probleem: vochtplekken of schimmelplekken op wanden en plafonds en als... View Article

Lees meer

Doe de postcodecheck!

En u weet binnen één minuut uw maandbedrag

Helaas is uw postcode niet herkend. Neem contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schilderplan

Wat zeggen onze klanten

 • Prettig personeel. Leverden prima werk. Bespraken verfproblemen eerst met mij, vooral reparaties. Kwamen op tijd. Fijn in de omgang.

  Ronald Tuurenhout Avatar Ronald Tuurenhout
  21 september 2023

  Afgelopen maand (juni 2023) heeft Shane bij ons de nulbeurt uitgevoerd van het 10 jaren abonnement dat we bij Eigenhuis Schilderplan hebben afgesloten. Als 'de 1e klap een daalder waard is', dan denken we een uitstekende deal te hebben gemaakt. Met uitstekend en vakkundig schilderwerk door Shane en de prima contacten met Eigenhuis Schilderplan (Jeroen en Jeff) gaan we met vertrouwen de 'ontzorgde' schildertoekomst tegemoet.

  Eddy Golbach Avatar Eddy Golbach
  28 juli 2023

  We sloten een abonnement af voor 10 jaar buiten onderhoud van ons huis. De zogenaamde nulbeurt is in juli 2023 uitgevoerd. De schilder die zich meldde was Schildersbedrijf (Burak) Gokhan. Schoon, netjes, gedetailleerd gewerkt. Niet alleen top kwaliteit het was nog gezellig ook. Je hebt zo'n man toch 3 dagen over de vloer. Wij zijn blij dat we de stap hebben gezet.

  Hans Roeper Avatar Hans Roeper
  28 juli 2023
 • Erg blij met het uitgevoerde schilderwerk van Eigen huis Schilder Plan. Zowel het binnen als buitenschilderwerk ziet er piepfijn uit! Voor iedereen die nog opzoek is naar een schilder raden wij Eigen Huis Schilderplan zeker aan!

  dominique fokkerd Avatar dominique fokkerd
  25 mei 2023

  Het buitenschilderwerk van onze woning en dat van buren werd door Eigenhuis Schilderplan ivm grote werkdruk en na akkoord door ons uitbesteed aan een ander schildersbedrijf. Met deze constructie kwam Eigenhuis Schilderplan tegemoet aan ons verzoek, om ivm persoonlijke omstandigheden, zo mogelijk laat in de zomer te komen schilderen. Wij hebben dit gewaardeerd. Het door hen in de arm genomen schildersbedrijf leverde bij onze woning eerst keurig strak schilderwerk tot op de dag dat zij, door gebrek aan communicatie door hen, een planningsprobleem bleken te hebben. Aansluitend: denigrerend spreken, pestend handelen en slecht, zelfs schadeveroorzakend schilderwerk. Koen van de Hengel van Eigenhuis Schilderplan verzorgde tijdens dit traject professioneel de communicatie tussen hen en ons en maakte als tussenpersoon alle afspraken, die echter door het betreffende schildersbedrijf consequent met voeten getreden werden. Koen heeft daarna daadkrachtig en op korte termijn er voor gezorgd dat onacceptabel schilderwerk door Eigenhuis Schilderplan zelf keurig bijgewerkt werd. Wij hebben geaccepteerd dat dat echter niet overal meer mogelijk was en veroorzaakte schade blijvend is en wellicht in de toekomst meer schade veroorzaken zal. Het contact met Koen was goed en afspraken komt hij na. Na overleg met hem zal in het komende voorjaar de voordeur opnieuw geschuurd en geverfd worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed wordt afgehandeld. Fam. Stelpstra

  T. en R.E. Stelpstra Avatar T. en R.E. Stelpstra
  1 januari 2023

  Nog nooit in mijn leven,ik ben nu 80 jaar,heb ik een schilder zo zorgvuldig,nauwgezet,netjes schoon,buitengewoon vakkundig,keihard en mooi zien werken,als deze op en top vakman uit Bulgarije.Alsof hij een meesterproef moest afleggen.

  Evert Nieuwenhuis Avatar Evert Nieuwenhuis
  1 januari 2023
 • Schilder Steffan is heel prettig in de omgang. Betrok ons bij alles wat hij deed en beantwoorde vriendelijk en deskundig al onze vragen. Zijn afgeleverde werk ziet er top uit en we zijn dan ook zeer tevreden. Ook het contact met Koen was prettig. Wij zullen Eigenhuis Schilderplan aan ieder aanbevelen.

  GREET VAN DIJK Avatar GREET VAN DIJK
  1 december 2022

  Wij zijn positief verrast door de goede service en kwaliteit van de schilders Donny en Ricardo die de nul beurt hebben verzorgd aan onze woning. Dit geeft ons vertrouwen in het abonnement dat we hebben afgesloten voor de komende jaren.

  Ed Zeegers Avatar Ed Zeegers
  1 oktober 2022

  De schilders hebben naar volle tevredenheid van ons prima schilderwerk afgeleverd. De puntjes op de i is zorgvuldig met ons nagelopen. Het contact met het schildersbedrijf was prima.

  Tine Alberg Avatar Tine Alberg
  28 september 2022